Sex po pôrode

16. jan 2023

Som 7tyzdnov po pôrode, bola som sita vnútri,5stehov.Cítim sa fajn, žiadne špinenie nemám. Minulý týždeň sme sa skúsili s mužom milovať. Bolelo ma to, tak nevosiel celý dnu. Následne som trochu krvacala. Počkali sme týždeň, no teraz po 7dmich týždňoch zase to isté sa stalo. Bolelo to trochu menej no opäť nemohol ísť úplne dnu kvôli bolesti, zase krvácanie. Je pravda, že vždy som bola tam dolu úzka aj pred pôrodom a mam nízky prah bolesti. Prosím vás, je bežné ze hojenie tak dlho trvá? Nasla som si diskusie staršie tu na koniku, kde ženy písali, že v pohode začali po štyroch, piatich týždňoch, aj skor. Ešte som nebola u svojho gynekológa na kontrolu, keďže najbližšie volne termíny online ma v marci a do ordinácie sa nemôžem dovolať. Ďakujem za odpovede.

zojanka
16. jan 2023

Mňa to bolelo pri sexe asi 3 mesiace po pôrode a tiež som mala len malé šitie, asi len 3stehy. Ale nekrvácala som. Každopádne po 6-nedelí treba ísť na kontrolu.

majka99999
16. jan 2023

1. Najskor na kontrolu 2. Lubrikacny gel, vela trpezlivosti a manzelove prsty

babovka2321
16. jan 2023

Tiez ma bolelo asi tak do 6 mesiacov po porode, ani lubrikant nepomohol. Skusali sme po troche, vratilo sa do normalu.

casillas28
16. jan 2023

A kontrola po 600nedeli? Vsak to sa musi absolvovat ked treba nie v marci ..🤔

jeanne14
16. jan 2023

Mna po prvom pôrode sex bolel 9m … 🫣 10 týždňov som si nebola schopná sadnúť na zadok.

ivangeline
16. jan 2023

najprv kontrola, potom sex......a u mna su to cca 3m po porode.. takze nemusi koniec sestonedelia signalizovat pripravenost..

hilda08
16. jan 2023

Tiez po prvom porode bol polroka problematicky, treba ist na to postupne, s citom

simonkazga
16. jan 2023

Asi 2 mesiace som si nevedela ani sadnúť normálne a sex bole celý prvý rok.

zobaka
16. jan 2023

mozno ta velmi zošili, chod ku gynekologi nech sa na to pozrie, ja nepisem kedy som mala prvy sex po porode, lebo ma tu ukamenuju 😂 ale prvy po porode je trochu bolavy

hederamonstera
16. jan 2023

Ja som 11 mesiacov po porode a stale ma to boli pri jednej polohe (ked mi tlaci na tu jazvu). Ale skor je to uz aj psychicke, stale ocakavam kedy to zaboli…
Ale ked som si dala vino, tak som ten blok vypla a uzivala som si to😂 preto som uz v 6.mesiaci tehotenstva opat😂 teraz si to vino nemozem dat, takze si ani sex neuzivam🙈

jaskolka
16. jan 2023

1.konzrola po šestonedeli je kontrola hneď po šestonedeli, nie ze termíny ma v marci. Tak tam chod osobne, správu z pôrodu si tam odniesla?
2.to,ze niektoré ženy sexovali dobre ze nie hneď po pôrode, neznamená, že to tak na byt a bude super u každej
3.to,ze skončí šestonedelie, neznamená, že okamžite už bude všetko ako predtým, telo je už zmenené a áno, sex môže byť bolestivý kľudne aj dlhší čas po pôrode

lunademonica
16. jan 2023

Kazda to ma inak, dopraj si cas, ked si este po styku krvacala tak tam mas nezahojenu ranu, skuste este pockat. Aj dalsi mesiac-dva a to by mala byt istota uz, ale boliet to aj tak este chvilu moze.

elementissa
16. jan 2023

Asi ťa zaštopkali napevno. Aj mňa tak napevno zošili a tiež to bolo zo začiatku nepríjemné, aj jazva má veľmi dlho bolela. Stále bolí keď na ňu manžel narazí :( a už aj bude navždy. Ak máš šitie, jazvu už máš navzdy. Pôrod je náročná udalosť a nie každé telo sa dostane do identickeho stavu ako pred tehotenstvom. Ale postupne sa to zlepší, uvidíš 🙂 treba len trpezlivosť a nebyť príliš hrrr 🙂

zuz02
16. jan 2023

Chce to čas a lubrikant. Tým si uľahčiš začiatok. No a samozrejme, ako baby píšu, tak aj kontrolu u doktora. Ale u mňa to po prvom pôrode dlho trvalo, kým sa dalo všetko do normálu. Jednak som bola veľmi veľa šitá a na druhej strane veľa urobila u mňa aj popôrodná psychika.