Šestonedelie - vaše rady a skúsenosti

kacicka1123
18. sep 2021

Dobry vecer prajem ,som 2 den po porode ,potrebovala by som nejake rady ,ako sa co najrychlejsie zotavit 😁Bola som šitá ,rana ma nepríjemne štípe ,po každej potrebe sa sprchujem ,prikladam betadine a cistiacu vodu .Keď sedím ,tak mi trva kym sa osmelim celou vahou ...je nieco co by mi pomohlo? Viac sa hybat viac sa sprchovat ?:/
Ohladom chudnutia ,pouzivam stahovaci poporodny pas ,mam ho celu noc aj den .Pomohol vam?
Je nieco co vam dopomohlo ci uz s ranou alebo vahou ?
Budem rada za vase skusenosti ❤️

paulinarm
18. sep 2021

@kacicka1123 ja som ihneď po pôrode ešte v nemocnici začala používať tento sprej na hojenie rán

aurorastone
18. sep 2021

Podľa mňa to nejak extra neurychlis chce to len čas, ja som sa cely čas v nemocnici pohybovala ako tie lenochody v zootropolise, masaker bol keď som malého prebaloval na posteli keďže žiaden pult na izbe nebol, to som myslela ze sa už nevystriem do normálnej polohy a to som tam bola 6 dní po pôrode 😁 ... To co robíš už podla mňa stačí, ono sa to bude každým dňom zlepšovať 🙃 užívaj si babenko hlavne a oddychuj a gratulujem ❤️
A ten sprej som mala tiež ale teda neviem porovnať aké by to bolo bez neho, myslim ale ze asi pomohol, len trochu som mala z neho svrbenie vnútri 🙄

martinka13
18. sep 2021

Po každom wc sprcha a jemne sa vysušiť papierovými obruskami. Inak nič iné som nepoužívala. Trvalo cca 10 dní kým som sa ako tak zotavila. Normálne som sedela asi po 2 týždňoch

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
evaachesa
18. sep 2021

Po každej sprche oplachnúť (striekačkou napr.) roztokom Rosalginu a postriekať sprejom Cicatridina. Mne to veľmi urýchlilo hojenie. Na sedenie som nejaký cca týždeň používala nafukovací vankúšik - koleso.

kubkovamama
18. sep 2021

@kacicka1123 čo najrýchlejšie sa zotaviť..Po pôrode to nejde.To chce čas, minimálne 6tonedelie aspoň čo sa postavy týka,aj to s veľkým šťastím..9mes si tehotná, toľko sa cca dávaš dokopy.Chudnut schudnes kojenim,iným spôsobom života s dieťaťom, pás ti pomôže stiahnuť bruško,nie schudnúť.Mala som ho aj ja, pomohol prioritne na namáhané kríže,brucho splasne tak či tak a cvičením to doladis.2 dni po pôrode nerieš takéto veci, užívaj si bábätko a hlavne čo najviac oddychuj a spi.Hojenie tiež moc neurychlis, hygiena je základ a napr.mne padol vhod vankúšik s otvorom,kúpiš v lekárni,po týždni už som v pohode sedela,len ja som teda nemala žiadne poranenia.a 3ti porod

domiklik
18. sep 2021

@kacicka1123 veľa vody a vzduchu... Neviem, či si s niekym na izbe, ale ak sa ti dá, počas dňa si tam tu vložku úplne "nenacapni"... Sprcha po každej toalete. Sieťkovane nohavičky len na presun, inak bez... Rodila som v juli, cely čas bolo vyše 35 stupňov, a ranu až po zadok, nič moc ale cca po 2 týždňoch som si vedela sadnúť normálne,pas som si natiahla cca 2 týždne po porode asi na hodinu denne... Ak máš biolampu alebo infra lampu, tak si môžeš ranu vyhrievat, pomôže to 😉

lelluska
18. sep 2021

Super že dodržiavaš hygienu, je to zaklad ako baby píšu. Sprej Cicatridina je vyborny, minula som dva, len sa velmi rychlo míňa, preto mi viac vyhovoval ten od motherlove. Zotavis sa najlepšie oddychom, cize odpočíva bábätko odpočívaj aj ty. A čo sa tyka chudnutia, dbaj na vyváženú stravu, viac momentálne urobiť nemôžeš, pretože telo sa musí prve zahojiť. Jedz tak, aby si mala energiu ale bez zbytočných sladkosti a prejedania sa po veceroch;)

barb0renka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jazula
18. sep 2021

Sprej Cicatridina je super, po potrebe sa sprchuj studenou vodou. Vynechať nohavičky, veľa ranu vetrať, veľa tekutín, veľa bielkovín (pomôže na opuchnuté nohy). Nechaj si pomôcť od koho len môžeš a neškrť energetický príjem, nech máš dosť energie a aj mliečko nech sa spustí.

denden77
18. sep 2021

cikat v sprche, doma na "holaka" vetrat a striekat sprejom uvedenym vyssie 😊

majlo1234
19. sep 2021

Ja som dva dni po porode myslela, ze umriem, tyzden na to som sa citila uz omnoho lepsie, a teraz koncim sestonedelie a citim sa skoro 100%, chce to len cas 🙂

ada85
19. sep 2021

Aj ja sprcha po wc a cicatridine a to detské plavecké koleso na sedenie