Ahojte je to trošku divná otázka ale zaujímalo by ma, či ste so stykom po pôrode čakali až po skončení šestonedelia? Ja som vyše 2 týždne od pôrodu, ale mala som len 2 vnútorné stehy, ktoré vraj ani nemuseli byť, nič ma nebolí už takmer ani nekrvácam a preto by som rada vedela, či je nutné čakať ešte mesiac radšej až po kontrole u lekára? Nerada by som totiž niečo pokazila ale zas mi to príde ešte dosť dlhá doba :D Viem, že niektoré čakajú aj dlhšie, ale keď nemám žiadne problémy zaujímal by ma váš názor či je nutné čakať 🙂
@29simona29 ja som tiež nemala nástrih a nejako sa už cítim v pohode aj fyzicky aj psychicky preto ma to zaujímalo ale ďakujem 🙂
@nika4495 ahoj. Nemusis. Vsetko zalezi na tebe. Ak sa ty nato citis a nebudes mat pocas styku bolesti tak je to v pohode. Mi sme s muzom sme pri prvom syncekovi prvy krat skusilo po 4 tyzdnoch a pri druhom po 3 a vsetko bolo v poriadku 😊. Ale hlavne ty musis byt o tom presvedcena a citit sa nato
ďakujem 🙂 hlavne sa bojím aby mi potom doktor nevynadal :D
Ja som boka na tom ako ty po druhom dietatku, mali sme sex po necelych 3 tyzdnoch od porodu. Vsetko bolo ok, dbala som na zvysenu hygienu.
@nika4495 ja by som pockala. Ja som sice mala viac stehov, skrz velkeho babatka, ale ani po 7 tyzdnoch to nebolo ono a ja som pri tom mala bolesti. Tych sest tyzdnov ma nieco do seba, telo by si malo troska oddychnut a spamatat sa z porodu, aj ked je skvele, ze sa citis fajn. Sprav si podla seba.
Ja som presne 2 týždne po cisárskom a dnes som veru dostala na manžela chuť 🙂 Chudák,taký bol šťastný, lebo v tie posledné mesiace tehotenstva sme tomu moc nedali.
Všetko v pohode, bez bolesti; ale samozrejme ja to mám zospodu neporušené a na jazvu sme dávali pozor, aby sa na ňu netlačilo alebo nešúchalo.
Urob ako cítiš 😉😉 ale s kondómom radšej koli infekcií. Aj my sme mali skôr sex(cisárak)
Tu nejde ani o bolesť, ani o krvácanie, ale o zavedenie infekcie nakoľko pôrodné cesty ešte nie sú uzatvorené, takže šestonedelie nie je na srandu.
@nika4495 my sme cakali, skrz infekciu, aby to bolo ok 🙂
Ja neviem, ja som hlavne este tych 6 tyzdnov po porode krvacala ... 😝 😀
@nika4495 "Nutne" je cakat kvoli porodnym cestam - este je vsetko otvorene a nezahojene a riziko infekcie vysoke.
Subjektivne je super ze sa citis dobre ale to nijak neurychlilo vnutorne hojenie.
Takze cakat sice nemusis ale je to risk, preto sa styk skor neodporuca. To sestonedelie ma vyznam.
@nika4495 nemusíš mat problémy, len nemusí byt všetko ešte zahojene, aj keď ty máš pocit, že je..Ja som nemala ani jeden steh, nenastrihavali ma ani nesili, sex sme mali po 7 týždňoch od porodu, to ale neznamená, že to tak majú mat všetci, ja som sa jednoducho až vtedy na to citila- psychicky, fyzicky by to šlo ak skôr, ale volanom kludnejsia, keď som mala za sebou kontrolu po sestonedeli.