Ahojte, chcem sa spytat snaziliek, ktore ste prekonali/prekonavate rovnaku situaciu.
Snazime sa takmer 4 roky, vsetky vysetrenia hemato v poriadku, stitna tiez, genetika detto. Na reproimunologii mi vyslo zle iba tvorba protilatok voci spermiam. V CAR mi povedali ze vlastne ivf riesi tento problem, kedze oplodnenie je mimo tela a takze problem vyrieseny. Napriek tomu 4 vklady ivf nevysli vobec ani len naznak druhej ciarky na teste. Mimo ivf, som bola 5 krat spontanne teho avsak vzdy sa v 2 mesiaci- v 5-7 tyzdni prestane embryo vyvijat.
Uz neviem co mam este podstupit, ake vysetrenia, lieky, atd.
Mate skusenosti a ak ano, co pomohlo vam?
@miaa1 možno ti neporadím ale kamoška mala asi niečo podobne tiež sa dlho snažili aby otehotnela .Vždy babätko udržala len do max 2 mesiaca .Lekári jej tvrdili že nebude mať zdravé dieťa pretože má niečo v krvi ale to neovplivňuje oplodnenie.Proste s jej mužom im ich bunky spolu neklapali.No aj napriek tomu všetkému čim si museli prejst ostala tehotna a hned si začala pichat fraxiparín vraj ten pomaha aby sa plod udržal a už je v 8 mesiaci a babätko je zdravé pretože prešla rôznymi vyšetreniami .Tak skus sa opýtať gynekològa aj na takú možnosť.
@miaa1 podobne ako vyššie písali, kamoška s manželom majú podobný problém, jednoducho sa nehodia k sebe chemicky, alebo niečo také. Za 17 rokov manželstva ona však neotehotnela ani raz, napriek tomu, že absolútne všetky vyšetrenia obaja mali v norme a absolvovali asi všetky dostupné vyšetrenia, ake existujú. Dokonca skúsili aj umelé oplodnenie 2x.Vysledok? Nič. Ani doktori to nechápali, že taký prípad ešte nemali. Skratka sa nepodarilo nič oplodnit, ani jeden jediný zárodok sa neujal. Takže sa zmierili, že deti nebudú mať, ona je striktne proti adopcii a teraz už aj vek je proti nim, keďže už má 43.
Viem, že to si asi nechcela počuť, ale bohužiaľ, všetko je možné. Aj keďv tom negatívnom zmysle.
Nikto s rovnakym problemom, kto to dotiahol do uspesneho konca? Chcela by som vediet od mamiciek, ktore mali rovnaky/ obdobny problem a nakoniec uspesne porodili zdrave dietatko. Co vam pomohlo? Je tu niekto taky? Dakujem.