Schizoidná porucha osobnosti a tehotenstvo

milivanilka
1. nov 2017

Ahojte tehulky a mamicky. Neviem ci tu najdem niekoho s rovnakym problemom aky mam ja. Trpim hore uvedenou diagnozou, otehotnela som, vysadila som lieky a porucha sa mi rozvinula do extremu. Manzel je zufaly, hlavne sa bojim,aby som to nepreniesla na dietatko.
A bojim sa nasadit AD kvoli babatku.
Je tu niekto taky? Som zufala 😢

certi
1. nov 2017

schizoidna.....musis sa ist poradit so svojim lekarom....neviem ci sa to da preniest spravanim, ale akurat citam, ze to moze byt dedicne...takze tomu liekmi asi nezabranis

bobulazelena
1. nov 2017

Sup sup k tvojmu lekarpvi, povie ti ktore lieky mozes a v akom mnozstve v tehotenstve. Drzim palce ✊✊✊

ostorha
1. nov 2017

@milivanilka Neviem ci som dobre porozumela ,ale sa bojis ci neprenesies na dietatko dusevnu poruchu-ci ju nezdedi_? alebo sa bojis aby mu neublizili AD?

3009
1. nov 2017

@milivanilka ihneď choď za psychiatrom a on ti povie, ktoré lieky možno brať aj počas tehotenstva.Pozrela som, že rodíš vo februári, takže kľudne môžeš brať AD. Ktoré, to ti povie psychiater. Nie je nič horšie pre dieťa, ako keď ty trpíš a nie si v pohode. Je veľa mamičiek, čo brali AD aj počas tehotenstva a deti sú zdravé. Nad tým nerozmýšľaj či to dieťa po tebe zdedí alebo nie. Psychickú poruchu môže niekto zdediť ale nemusí. Dnes tak veľa ľudí trpí psychickými poruchami a tie sa vyvinuli bez ohľadu či ich rodičia nejakou diagnózou psychickou trpeli alebo nie.

milivanilka
autor
1. nov 2017

@ostorha nie tak to bolo myslene. Nenapisala som to jasne. Bojim sa ze sa budem k dietatku spravat ako k manzelovi. T.j. budem ho zanedbavat, pojde mi na nervy, budrm ho odmietat. Je to bohuzial sucast mojej poruchy. Podobne pocity su pri poporodnej depresii voci babatku no ta sa da riesit. S poruchou sa zle zije.
PS: na babatko sa nenormalne tesim. Len som nevyspytatelna

milivanilka
autor
1. nov 2017

Zeny zle som sa vyjadrila. Nebojim sa ze zdedi po mne chorobu,tu som ja ziskala kvoli detstvu zlemu.

Bojim sa, aby mojou chorobou netrpelo. T.j. aby som ho neodmietala.

montemotherone
1. nov 2017

@milivanilka hmm, tak na toto ti nikto neodpovie ☹ Tvoj strach je normálny, keďže už máš so svojou chorobou skúsenosti. Na druhej strane je dobré, že si to uvedomuješ, si na dobrej ceste aby si svoje správanie predvídala a korigovala. Vieš, je veľa žien ktoré touto poruchou netrpia, alebo aj trpia a nevedia o tom a svoje deti zanedbávajú, ničia rodinu, partnera. Liečbu konzultuj s lekárom, vysadenie AD môže byť väčší problém, ako keď ich budeš brať a už len bojuj... Držím palce ❤

bundle
1. nov 2017

Určite potrebuješ konzultovať tieto veci so svojim lekárom. Dôležité je, aby si sa znovu nastavila na lieky, ktoré ti pomáhajú lepšie prekonávať impulzivitu. To je ti isto jasné.
Ako mama a tiež pacientom ti z vlastnej skúsenosti ti, môžem povedať, že citové problémy pri deťoch som nemala. S manželom áno. Veľmi mi pomohli terapie, ktoré ma naučili ako správne prekonávať kritické chvíľe, tak aby som neprešla do tých negatívnych foriem správania. Motivuj sa pri výchove tvojích detí. Uvedom si, že ak nebudú mať harmonické detstvo, tak môžu neskôr trpieť rovnakou poruchou správania. Neboj to zvládneš 🙂 Postupne sa naučíš ako na to. Cit stále máš. To že si si neistá pri ľuďoch, neznamená, že si nebudeš istá pri deťoch. Deti sú predsa časť teba a všetko čo chcú je tvoja láska a láska je čo ti aj dávajú späť.
Je to taký zázrak. S manželom ti poradiť neviem, sama sa s tým pasujem.
Zdravý len ťažko chápu naše problémy a vedia byť netrpezlivý.🙄
Kľudne mi napíš ak budeš mať nejaké otázky či len sa budeš potrebovať porozprávať.

bobulazelena
1. nov 2017

@milivanilka ja chapem ako si to myslela...ale myslim ze tvoja fiagnlza nie je sranda a vysadzanie a nasadzanie liekov najlepsie zhodnoti lekar. Urcite najde najlepsie riesenie pre teba aj pre malinke. 🙂

bobulazelena
1. nov 2017

*tvoja diagnoza

lapersefona
2. nov 2017

Ahoj. Urcite existuju aj lieky kt sa mozu uzivat aj v tehu. Radsej s liekmi ako bez nich. Su to naozaj nebzpecne stavy plus hormony k tomu. Nevies co sa moze stat a ake budu tvoje reakcie a nechces ani trapit manzela.

Pozeram ze 1. Trimester mas uz za sebou. Vtedy sa vytvaraju organy.
Urcite sa porad s doktorom a necakaj na zhorsenie stavu.

Babtko citi ze sa trapis a nie si ok

Vela sil zelam ❤

lapersefona
2. nov 2017

Inac pri vysadeni Ad je krycia doba pre telo 3 mesiace. Teda necitis ziadne negativne zmeny. Az potom ked sa z tela vylucia posledne ucinne latky Ad.

milivanilka
autor
2. nov 2017

@bundle Dakujem ti za povzbudive slova. Zdravy veru nepochopi co sa moze odohravat v chorom cloveku. Postupne stracam sily a volu. Co sa vsetkeho tyka. Babatko ma drzi este pri zmysloch. Zajtra idem k lekarke, tak uvidim co mi povie. Ak bude treba,pojdem aj na liecenie. Lebo uz nechcem aby sa to dostalo do extremu

kbeata
4. nov 2017

a mas v poriadku hormony,aj mimo tehotenstva,lebo tie vedia urobit dobru sarapatu,ludia im nepripisuju dolezitosz,ale maju za nasledky fyz. a psych.stav pocas dni,u zien hlavne kvoli menzesu,teda striedavosti,u chlapov asi len po patdesiatke v prechode🙂

milivanilka
autor
5. nov 2017

@kbeata v hormonoch to nie je. Takto som bola aj ked som nebola tehotna. Chorobu mam diagnostikovanu

dismonika
5. nov 2017

@milivanilka Ahoj, poznám jednu mamičku s presne tým čo opisuješ, dám Ti do správy jej nick? Ona už má 2,5 ročného chlapčeka. Rozdiel je ale v tom, že jej sa to naplno rozvinulo po pôrode. Najprv laktačná psychóza a potom toto, čo opisuješ. Berie cca od pôrodu synčeka lieky... pomaly jej ich vysadzujú, menia - je z nej úžasná mamička, veľmi láskavá ;)

PS: Blbé komentáre si nevšímaj ;)

kbeata
5. nov 2017

@milivanilka ,a na fb nie su nejake skupinky s takym problemom?
inac prajem vsetko dobre,to zvladnes,ked si to uvedomujes a rozpravas o tom

bundle
7. nov 2017

@milivanilka škoda, že nebývame bližšie k sebe, mohli by sme sa lepšie jedna druhú povzbudiť a posťažovať. Diagnóza je na celý život, lieky pomáhajú a aj nepomáhajú a veľa dní je skutočne zlých a musíme sa stále dookola kontrolovať a snažiť fungovať čo najlepšie čo je pre zdravých niečo s čím sa nemusia vôbec zaoberať.

milivanilka
autor
9. nov 2017

@dismonika poprosim ta o nick. Rada by som o tom vedela viac. Co mi moze hrozit. Dakujem ti

milivanilka
autor
9. nov 2017

@bundle skoda. Rada by som spoznala niekoho v takej situacii ako som ja. Je to tazke s niecim takymto zit😔

milivanilka
autor
9. nov 2017

@kbeata na fb som nic take nenasla. A dakujem za povzbudenie 🙂