Sarkoidóza a možné otehotnenie

matulisa
3. aug 2012

Ahojte, je tu niekto s touto diagnózou? Plánovali sme s manželom bábo, no po stanovení sarkoidózy sme si neistý... Poraďte čokoľvek ohľadne tejto diagnózy a tehotenstva... ďakujem

siiiiska
7. nov 2012

ahoj ja mam sarkoidozu 2 stadium od roku 2004.liecila som sa brala som prednison zatial to mam stabilizovane a v roku 2011 sa mam narodila dcerka.coskoro bude mat 2 roky a je zatial vsetko v poriadku.chodim do hagou na kontroli.takze je mozno otehotniet no najprv sa vyliecit u kazdeho cloveka je to ine,kazdy organizmus reaguje inak.

matulisa
autor
2. jan 2013

@siiiiska Ahoj, v prvom rade sorry, že tak neskoro... od augusta sa dlho nikto neozýval tak som ani nedúfala že niekto odpíše.
ale som rada 🙂
prednison som brala 4 mesiace, no nie kvôli sarke ale kvôli reume... ale zabralo aj na sakru, pretože keď mi ju diagnostikovali na základe CT pred rokom na pľúcna lekárka nepovažovala za dôležité mi to oznámiť. A po roku na kontrole v NURCH v Piešťanoch sa ma lekárka opýtala či chodím na kontroly k pľúcnej a ja s vypúlenými očami pozerám "že prečo?". Inak liečbu nemám na sakro žiadnu...
Po návrate z Piešťan to začalo, nemocnica, vyšetrenia, bronchoskopia... 2mesiace PN, teraz som absolvovala kontrolné CT po pol roku, uvidíme aké budú výsledky... a môj pľúciar na otázku či môžem otehotnieť povedal: "a čo ja viem, to ste sa mali opýtať v nemocnici" tak ani sama neviem... už nemám ani sily... pomaly sa zmierujem s tým že dieťa snáď ani nebude... ☹

siiiiska
2. jan 2013

ahoj ja som cakala pokial sa vyliecim zo sarkoidozy a hlavne ked prestanem brat prednisom a po polrocnom vysetreni ak mi povedali ze to je stabilizovane tak som dlho necakala.este som mal predpisany aj sprej ecobek ci ako sa vola tiez obsahuje kortikoidy a som si ho sama vysadila.pitala som sa plucnej doktorky v hagoch ci mozem otehotniet ak berem sprej ona povedala ze ano no ja som si ho vysadila.musia verit .jbola som v hagoch na vysetreni uz 2x no len tak ambulantne spravili mi vysledky a sla som domov.je to stabilizovane no cosi sa primarke nepaci su tam este flaky a neni to ciste tak mi hrozi ze mi zas daju prednisom,no zatial este kojim tak mi ho nedala no pri dalsej kontrole neviem neviem,tak to asi budem odialovat..a kolko mas rokou?ja som mala nasu malu vikinu na 36 rokov.

letuska007
19. feb 2014

@siiiiska ahoj chcela by som sa ta opytat ci si pri sarkoidoze rodila prirodzene alebo cisarskym?
Dakujem

siiiiska
19. feb 2014

@letuska007 ahoj prirodzene a porodnik ani neuvazoval o cisarskom,ani ni vobec nenavrhoval skor som sa ja pytala a mi povedal ze nevidi problem.

siiiiska
19. feb 2014

@matulisa ahoj mozem sa spytat ako sa mas?trosku som zvedava ako pokracujes s liecbou?masa mala ma uz 3 roky a ja som bez liecby tak dufam ze to tak bude aj nadalej.

matulisa
autor
19. feb 2014

@siiiiska ahoj, čo sa týka pľúc tak všetko ok, v novembri som mala kontrolu na pľúcnom, bez liekov, kontrola i rok, skôr má trápi artridida a neurogenna tetania. Tento rok by sme chceli začať fazulkovat, dúfam že to vyjde konečne 🙂
Aj tebe držím palce nech zdravie poslucha a nech sa darí 🙂

ive56
15. aug 2020

Burkitov linfom