Ahojte.Potrebovala by som radu ,lebo sa bojim.Pred 4 rokmi sa mi narodila dcera cisarskym rezom.Asi pred rokom a pol mi praskol rez a urobila sa mi v maternici 6mm dierka.Uz som pol roka po operacii.Lekar mi povedal ze je to ako keby som mala druhy cisarsky.Velmi by sme chceli druhe babo len sa velmi velmi bojim ci to moja maternica vzladne ,lebo ze je to riskantne.😢 Bol niekto v takej situacii?Dakujem prajem pekny vecer
Silne krce.Zistili mi to nahodou ked som isla na prehliadku ku gynegolo.ultrazvukom.Pytali sa ci som nezdvihala nieco tazke.Ale ja si nepamatam ze by som nieco tazke zdvihala
@pragmaticka mne po 4 rokoch ale našťastie nie maternica len svaly ....Do teraz to nemám zoperovane budú tomu dva roky....A zdvihla som malú a cítila som prudkú bolesť...
@miruskac robievaju aj tretí cisársky a v zahraničí aj 4 a podľa mňa budeš len viac sledovaná....
Moja kamoška má 4 cisárske za sebou a 5 deti a prežila to a na sk
@miruskac zoperovane nikdy nebude take ako predtym. Urcite budes na rizikovom, velmi sledovana, moze sa babo narodit predcasne, mozete byt dlho v nemocnici. Predcasny porod ma velke rizika, nie kazde dieta to zvladne. Rupnutie maternice este vacsie, riskujete zivot obaja. Co prasklo raz - moze zas. Tkanivo je slabe. Zvaz si vsetko, kto sa ti postara a ako dlho o starsie dieta, ci to za to obrovske riziko stoji. Adopciu uplne vylucujete? Alebo este aspon dalsi rok pockat? Si len pol roka po operacii, po takomto zakroku odporucaju lekari dva roky...
Ja som otehotnela rok po druhej sekcii (tretie tehotenstvo bolo bezproblemove), ale nemala som nikdy problemy s jazvou, po rupture by som sa bala tak skoro otehotniet, ak vobec... Urcite by som nejaky cas este pockala, pol roka je velmi malo...
Ahoj,ja som cerstvo po tretej sekcii,konkretne dva dni a bolo to uplne bez problemov, a pritom som mala mnozstvo vody a mala ma 4kg. Druhy syn bol o 800g mensi, narodil sa skor o 15 dni a veruze jazva bola len tak tak. Preto som sa tiez teraz bala,ze co bude a nic sa nedialo. Viem aj od inych mamiciek,ze drobne trhlinky zvyknu mat na jazve,ale to vsetko sa sleduje utz a urcite ta viac posleduju aj na koniec tehu, ale to nieje dovod nemat druhe dieta. Urcite by som si ale nasla dobreho porodnika,ktory s tym ma skusenosti.
Moja sestra ma 3 rocneho syna. Doktor jej tiez zistil, ze nema zrastenu maternicu. Spinila cely cas od menstruacie po menstruaciu. Bolo jej povedane, ze sa neodporuca jej otehotniet nakolko by jej mohla prasknut maternica. A ma 2 cisarske za sebou.
@miruskac Tak toto by zaujimalo aj mna. Ja som po rupture maternice len 2 mesiace (ale mne "rupla" v 28.tyzdni tehotenstva po uraze-
nestastnom pade), pomaly krvacala, vsetko do brucha, nasledovala 2 hodinova operacia, mam rez skoro cez cele brusko.. proste cele zle 😢 Babetko vplyvom oslabenia maternice nemalo dostatok kyslika a zomrelo 😢😢 Lekari mi odporucaju dat tomu cas a poriadne sa pohojit.. ale vzhladom k tomu,ze som uz 3 deti predtym vynosila (ale vsetky som rodila vaginalne), boli velmi opatrni v komentovani mozneho dalsieho tehotenstva...
Ty si s tou dierkou na maternici fungovala 1 a pol roka,nerobilo to ziadnu sarapatu? 😲
Dakujem dievcata. Bubina fingovala som normarlne 1 pol roka len som sem tam mala silne krce. Verim ze to zvladnem ale niekedy sa naozaj tak bojim ze mi je az do placu 😵
Este som zabudla otehotniet mozem az po roku operacie nie hned teraz lrn som potrebovala radu ci mam ist do toho lebo sa velmi bojim ale velmi chcem druhe 😉 a ja som sa tiez narodila precasne 😊
@miruskac cooo? a ake si mala prosim ta priznaky?take som este ani nepocula ze po 2 rokoch len tak z nicoho nic