Roztrhnuté tkaniva po pôrode v rozkroku

13. feb 2023

Ako je mi to trápne, ale sama si neviem rady 🙈 som rok a pól po pôrode , už pekne chudnem , začala som sa o seba starať , áno trvalo mi to… mám teraz problém , mala som náročný porod a odkedy som schudla tak sa mi tie roztrhnute tkaniva začali akoby červeniet a veľmi svrbiet , stretli ste sa s tým ? Pomáha na to niečo ? Ďakujem za odpovede

janinah
13. feb 2023

Musíš ísť k dr.

majamat
13. feb 2023

mozes mat infekciu.
mne sa napr mykoza zacina tak, ze ma najskor stipe miesto, kde mi gumicka z nohaviciek odiera kozu, resp by odierat nemala, ale teda mam pocit, ze to mam akoby odrete potom za par dni, ak sa nenatrieram antimykotikami, tak sa o rozsiri. stava sa m to pred ms.

katarinaba
14. feb 2023

Ja ti neviem, obcas sa mi stane, ze ma svrbi miesto kde ma sili. Ja to beriem tak, ze je to jazva, proste obcas svrbi. Aj jazva po slepaku ma obcas svrbi. A nie je to ziadna infekcia ci mykoza.
To miesto je namahane, jemne, ak ti to robi problem, treba sa obratit na gynekologa, uz som sa stretla s tym, ze si to dali zeny "presit".

alison11
15. feb 2023

Ak máš na mysli hlboké strie po stranách rozkroku na vnútornej strane stehien tomám aj ja z prvého pôrodu keďže som nevládala tlačiť mi drobca vytlačili a tak sa mi potrhalo to tkanivo,a sú chvíle raz za čas ma svrbia natriem telovým mliekom a prejde to môže tobyť chladom alebo keď voda vysuší a keďže tam chýba to tukové tkanivo v tých jazvách(striách) tak sa ináč nedá nahradiť len natieraním.