Ahojte platí sa pri opatovných kontrolnych steroch u gyn? (Na mykoplazmy, ureaplazmy atd) alebo iba ten prvý raz?
To by malo byť zadarmo....ale ak by si už chcela + cytologiu, tam sa platí 22€
Ja hovorim o rozsirenych testoch za 20€, kde su vysledky o 2 tyzdne, zajtra idem na kontrolu a asi mi budu zasa brat vzorku a to s apytam ci budem zasa platit alebo sa to uhradza len prvy krat
Ahaaaaa....tak to budeš platiť.
Tieto rozšírené poisťovňa neprepláca. Ja vždy keď idem ku gynekológovi si ich dávam, a vždy platím...
@mirkasmile fuu no tak teda dobre, dakujem
Lebo ako si písala mykoplazmy a ostatné, to patrí pod obyčajný klasický ster, a ten je zadarmo.
Rozšírený ster za tých 22€ to je už cytologia, tam sa zisťuje stav krčka maternice + aj tie mykoplazmy sú v tom, a za to sa platí stále.
Ale tvoj gynekológ ti povie
@mirkasmile neviem o tom ze mykoplazmy su v obyc.steroch, lebo na tych som bola casto a nezistili mi ich, az ked som si zaplatila tie za 20e (presne 20)
Pokiaľ viem, tak lbc cytologia, ktorá zahŕňa toto kompletné vyšetrenie, sa môže opakovať až po roku. Napíš potom ako to teda bolo 🙂
@evaachesa záleží asi aj od lekára.
Kamarátke zistili hpv a chodila na cytologiu každý polrok.
Gynekológ jej povedal,že stačí každý rok,no pre istotu v tomto smere radšej každý polrok, nech je sledovaná a ak niečo, aby sa to čo najskôr podchytilo
@mirkasmile ja si to pamätám len preto, že včera som náhodou našla fotku správy kde bolo v poznámke že lbc cytológiu je možné opakovať najskôr po roku 🤷 takže ma to zarazilo trochu. Asi je to tak len v prípade že sú výsledky v poriadku a nie je to nutné ako u tvojej kamarátky🙄
Ja som to mala naopak 1x som neplatila. Po liecbe mi nechceli spravit kontrolny ster bez zaplatenia tak som musela platit 20e
@mirkasmile mne povedal gyn ze pod rozsireny ster patri mycoplazma, ureaplazma, chlamydia. Z bezneho moze zistit mykozu, gardanelu, streptokoky, enterococa a tak
@mirkasmile ano pri zhorsenom vysledku sa chodi kazdy pol rok, ja som mala dokonca 1 rok taky ze som chodila kazde 3 mesiace… teraz chodim polrocne
@evaachesa teraz mi vzala ten obycajny (cize som neplatila nic) a na ten rozsireny mam prist o 3 mesiace
Ja som neplatila ani raz za toto