Ahojte😄, troska cudna otazka, ale naposledy som tu citala diskusiu, kde sa spominalo, ze slecna, ktora este len randila, chalanovi hovorila o svojej menstruacii - ale len v rovine, ze jej prave nie je dobre skrz menstruacne krce, nic viac. Viacero zien zareagovalo pohorsene, vraj zena na urovni take nieco nespomina. Mne to prislo celkom zvlastne, kedze dvaja dospeli ludia by nemali mat problem sa o tom rozpravat, este ked je to len v takejto rovine, kde sa nezachadza hlbsie do detailov. Aky mate na to pohlad vy? Je to naozaj nevhodne?
No tak ja neviem, ale keď mi je blbo a manžel sa opýta čo mi je, tak jasné, že mu poviem, že som práve dostala a celá som rozbitá jak cigánska hračka 😆😆
Nebudem mu popisovať detaily, tak neviem čo by na tom malo byť pohoršujúce 😃
My s manželom otvorene.. :D aj teraz počas tehotenstva mu hovorím všetko.. aspoň má akú takú predstavu čím si prechádzam, čo sa prečo deje a pod.... myslím, že nám to pomáha... sme v tom predsa spolu :D :D aj on mi hovorí o svojich mužských problémoch :D a všetko potom riešime spolu
Ale v tej spomínanej diskusii mu to povedala tuším hneď na prvom rande, alebo po ňom, keď si dohadovali druhé. To sa nedá porovnať s tým, keď sa o tom bavia ľudia v stálom vzťahu. Ani ja o menštruácii nerozprávam napríklad kolegom (mužom) v práci.
Mne to pride normalne, moj muz vie kedy mam dostat, kolko trva, proste vie hadam vsetko. Pre neho je to dolezite vediet, ide o sucast mojho zdravia. A okrajovo je to z jeho fachu. Akoze s bolestou hlavy mame tiez problem sa podelit s partnerom? A rodenie deti , to nosi bocian? Proste to patri k zene a muz ked so zenou zije, tak toto v poho akceptuje
Je rozdiel baviť sa o tom s manželom a s niekým na rande...takže na rande nie
Žena na úrovni také niečo nespomína? 😂😂😂 Stal a cumel mi doslova do krvavej vagíny keď som z nej tlačila nášho syna .. 🤦🏻 myslím, že povedať mu že mi je práve zle, lebo mam svoje dni je proti tomu nič 🤷 veď mu neukazujem svoje použité vložky alebo čo.
Ale samozrejme je rozdiel to riešiť s niekým, koho sotva poznám a s kým len začínam vzťah.
@h2 presne
Úplne normálne. Žijeme spolu uz 16 rokov, poznáme sa po fyzickej stránke dosť dobre na to, že by som mu o takej bežnej veci, ako je moja menstruacia, normálne hovorila.
@nerya jednalo sa o komunikáciu, kde on ju volal na druhé rande a ona povedala, že nejde, lebo jej je zle a dostala menzes...teda nevedela či mu to má povedať či nie
Podľa odpovedí súdim, že autorka zostala nepochopená. Myslím, že sa nepýtala, či o menštruácii hovoríte vašim dlhoročným manželom.
@h2 aha. To som asi nepochopila. No s kolegami o tom určite nehovorím.
Mecitala som tu diskusiu,ale ak by som isla len na rande,tak ano,novemu potencialnemu priatelovi by som mala problem povedat,ze mam menzes a je mi zle. Ale ak to niekto spravi,nevidim na tom nic zle povedat,necitim sa dobre,mam svoje dni a znasam ich zle,prepac,mozme sa stretnut v iny den?
Úplne v pohode aj so začínajúcou známosťou. Načo vymýšľať...v opačnom garde ja by som napr. ocenila keby mi chlap povedal,že ho príšerne bolí hlava lebo ma opicu lebo oslavoval niečo s kamošmi.
Zas ked spolu len začínajú randiť, no neviem.... aj ked... povedať že mi nie je dobre lebo to a to.. ved to nie je nič hrozné... každá žena to má tak... asi závisí od človeka a keby som toho muža videla prvýkrát asi by som bola ticho... ale ak som na rande s niekým, s kým sa už poznám dlhšie...
Ked mu povedala, ze sa neciti dobre kvoli bolestivej menstruacii, na tom nevidim nic cudne, nevhodne ani nechutne. Je to prirodzena sucast zivota, preco by si mala vymyslat, ze ma napr pokazeny zaludok? Nekazala tomu muzovi kupovat vlozky, ani mu neopisovala detaily krvavania. Uplne cudzim ludom, bez rozdielu pohlavia, osobne veci nevesiam na nos, ai kolegom v praci by som to nespominala.
Mužom to treba povedať tak, aby to pochopili. My máme frázu, že kapitán hemoglobín zaútočil na južný front 😂😂 a to funguje aj medzi kamarátmi, nie len s mojím mužom.
myslim, ze to nemozes porovnavat - rozpravat sa o tom s partnerom alebo manzelom je uplne normalna vec ale povedat chlapovi pred prvym rande, ze mam menstruaciu 🤷♀️ alebo na prvom rande 🙈 ano mne osobne to pride cudne, to rovno on jej moze povedat, ze dnes ho prehana a prve rande ako z katalogu
@sona96 toto je uplne super prirovnanie🤭🤭 kamoska zase volala menzes dosla sudruzka...
Podla mna je uplne normalne sa vo vztahu rozpravat aj o tom, na prvom rande vsak neviem. Ale napr kolegovci v robote obcas vedeli ze som pred. Obcas som bola mega protivna a uplne to vyvrcholilo pred poslednym tehu, kedy mi bolo uz tyzden zle, bola som desne protivna a nedokazala som vydrzat sama so sebou... Myslela som, ze mega pms, ale ked som po obede skoro revala, tak uz som zacinala sipit, ze asi pms to nebude...🙈
@sona96 😂
nie nezvyknem ani mm rozprávať .... nie nadarmo mi mm hovorí že som puritánka...
A kde nájdem tu diskusiu ? 😁
Ja sa vyjadrím aj tu,keďže som jedna z tých co sa vyjadrili aj k danej téme a budem si štát za svojím. Proste na 1.rande by som mu to určite nehovorila. Samozrejme s mužom nemám problém,resp celá naša debata o tomto je,že keď ma bolí brucho poviem z čoho. Ale nedá sa porovnávať človek,s kt.sa vidím 1x a človek,s ktorým žijem
Na prvom rande by som to asi nevytahovala, su zaujimavejsie temy na diskusiu.
Neskor vo vztahu uz urcite ano, ved neviem, ako sa to da zakryt? 😀 To si zena bude schovavat tampony a vlozky po suflikoch, aby muz nahodou nezistil? 😀
V rovine "bolí ma brucho lebo mám menštruáciu" by som to pokojne povedala aj novej známosti, kamarátovi, či kolegovi... Čo je na tom? Rovnaké ako "bolí ma hrdlo, asi na mňa niečo lezie".. Či akože v čom je to iné? Už by bolo na čase prestať z menštruácie robiť tabu, o ktorom sa len šušká a aj to len v ženskej spoločnosti. Pred mužmi pssst. 🤦♀️
Detajlnejšie veci ohľadom toho samozrejme len s vlastným mužom, ale to je o intimite ako takej a nie o menštruácii.
Coze ? Ved sme v 21.storoci..nie v 26. ! 😀
Ms je predsa biologicka sucast zivota cicavcov ...ved to nieje tabu..prijde mi smiesne ze niekto je pohorseny ... snad nezatvaraju este aj dnes niektory muzi svoje zeny pocas ich dni do izolacie ako to robili napriklad indianske kmene v starej amerike...
Ja to beriem normalne, msm ms muz otom vie, aj vsetko co sa toho tyka...
Mne to príde normálne. Manžel mi kúpi aj tampóny aj čokoládu 😀