Ahojte, chcela by som sa opýtať či mal niekto rovnaký problém a poprípade za ako dlho a či sa rana sama zahojila. Asi 4 dni po pôrode keď nás prepúšťali z nemocnice sa mi začali rozchádzať stehy z nástrihu. Doktorka povedala, že sa to zacelí len to musím ošetrovať Betadine a cicatridina sprejom a vetrať a udržiavať v suchu(neviem ako ranu udržať v suchu keďže stále krvácam po pôrode). Taktiež povedala že sa stehy môžu rozpadnúť úplne ale že sa tá rana sama zahojí. Stehy sa ďalej rozchádzali aj napriek ošetrovaniu a častému vetraniu a už tam bola riadna diera čiže som sa vrátila do pôrodnice a ďalší doktor mi povedal že sa to samé zahojí (vygranuluje), že sa to znovu nešije. Dnes som 8 dní po pôrode a stehy sa už úplne rozišli.. rana má na dĺžku asi 5 cm a okraje sú na šírku od seba vzdialené tak 2,5cm taktiež je tá rana poriadne hlboká. Zatiaľ to nevyzerá že by mala tendenciu sa sama hojiť.. spôsobuje mi to veľký strach a psychickú nepohodu stále na to musím myslieť a to je to posledné čo potrebujem keď mám doma novorodenca o ktorého sa treba starať. Stalo sa Vám toto niekomu a ak áno zahojilo sa to v poriadku? Za aký dlhý čas? Šili Vás znovu? Ďakujem za odpovede
@anetkaadamko problém je že môj gynekológ je zároveň pôrodníkom v tej nemocnici a robí len pondelky a štvrtky takže na pondelok mám k nemu termín ale teda obávam sa že mi povie to isté čo tí dvaja lebo tam všetci robia spolu v tej pôrodnici..
@nin12345 to je jedno ci robia v tej istej nemocnici alebo nie
Ak to povedali dvaja lekari povie vam toto iste aj treti
@nin12345 mne uz tiez na 3 den zacali padat. Uplne v pohode sa to zahojilo, mala som 2 porody, 2 sitia jedno az po zadok. Bolelo ma to jak svina asi 2m, ani sadnut, treba len osetrovat, dubova kora zaliat vodou a striekat a pripadne sprej ale ten len umrtvi ale nelieci, aspon mne nepomohol. Ked sa rana stahuje, same to pada. Netreba sa vobec pre to stresovat
Ja na tvojom mieste skúsim úplne iného gynekológa.
Mne zas naopak ostal jeden ,v pôrodnici,že všetko ok a vravím trhá ma to a boli ,že to samé odpadne ..prišla som k svojmu a hneď sestričku volal že zapálené a treba to odstrihnúť a vybrať ... Takže tak ... Môžu traja povedať a štvrtý sa trafí a pomôže ti ,len treba asi ľudskosť a odbornosť skopit,nie nechce sa mi lebo ma tá práca nebavi.....
@nin12345
Na tvojom mieste otravujem alebo skúšam nového doktora,, ja som pri druhej bola zasita ale keďže som krvacala aj po 2 hodinach zvnútra tak mi to nanovo nastrihli a potom zošili no štichy mi pekne po 5 dňoch začali vypadávat, zostala mi iba malá jazva a ako keby gulicka tam kde to končilo,, no bála som sa tiež ze dopadne takto ako píšeš
Mne sa toto tiež stalo. Pri prvom pôrode som kvôli tomuto bola v nemocnici asi 10 dní, každý doktor mi nasadil inú liečbu, iné lieky, iné mastičky, nehojilo sa mi to. Mala som tam dieru, Potom sa to nejako zacelilo. Pri druhom pôrode som už vedela, čo ma čaká, tak som si na to dávala na tretí deň studené obklady, a našťastie mi to odpuchlo, všetko bolo OK. To bolo pred 20 rokmi.
@nin12345 to si už nepamätám presne, ale pri druhom ti tú jazvu aj tak rozstrihnú nanovo. Neboj sa, diera sa ti zcelí, nikto ti to nebude nanovo zašívať. Nemysli na to, nie je to nič vážne, buď v pohode. Ošetruj si to tým čo ti dali lekári, a zahojí sa ti to ani nevieš kedy. Nestresuj sa tým!
Ahojte baby chcem sa spýtať som skoro 2 týždne po pôrode ešte mam asi 2 štichy a je to také divne keď v noci ležím aj vás to kusalo ako keby v zadku tie štichy? Mam pocit akoby mam mrle ze ci som jediná
@saabii ahoj no nakoniec to dopadlo tak ze rana sa skutocne zahojila sama avsak nie velmi pekne..ostal tam akoby taky vyrez a kvoli tomu rozsireny posvovy vchod ale inak mi to nesposobuje problemy ... avsak vadi mi to tam nepaci sa mi to a v buducnosti by som rada isla s tym na plastiku aj ked je to dalsi risk. :/ citila by som sa lepsie. Lutujem ze som ich v nemocnici nepritlacila k tomu aby mi to presili nanovo ked uz bola rana cista. Tvrdili ze sa mi to pekne zahoji ze bude len maly defekt ale teda ja nie som s tym spokojna. Nemusi toto byt tvoj pripad neviem ako velmi to mas rozpadnute ale tak odpovedam narovinu ako to je
@nin12345 Ďakujem za odpoved, mne sa to stalo asi mesiac dozadu, presne som chcela vedieť či sa ti to zapojilo až úplne hore, lebo nato stále čakám a raz sa mi zdá že sa to spája, potom nie zase… koľko trvalo kým sa ti to plne zahájilo a kedy si isla potom na kontrolu k svojej doktorke?
A ta mentálna záťaž je neskutočná aj pre mna… úplne som z toho bola nešťastná, mi bolo a aj je až zle keď si to mám ísť ošetriť a najradšej by som to uz nevidela nikdy… vrátiť sa v čase tiež si to dám zašiť radšej…
@kvietok2552 zrastie sa ti to a nebude to ani poznať, mne moja doktorka nechcela verit že sa mi to stalo 😊 držím ti palce, snaž sa na to velmi nemyslieť
No mne sa to nestalo ale príde mi to divne … hlavne postoj lekárov… áno dávala som si betadin aj starala ale mala som stehy.. terSz mám jazvičiek malú…viem, že jednu zle posili vedľa a lekári to riešili…