Ahojte mam 19 rokov a ešte nikdy sa mi nič podobné nestalo. Včera sme sa boli kúpať na kúpalisku a v noci okolo 1 ráno som sa zobudila na silnú bolest tam dole. Štípe ma to vo vnútri a co som si všimla kožu vo vnútri mam celu takú akoby rozožratu ako keby som to mala popalene skúšala som si na to dávať kúpeľ z replika ale nepomohlo mi to vôbec. Neviete co by na to mohlo pomôcť?
@dilino aj by som išla ale zajtra má dovolenku a napísané ma ze akútne prípady majú ísť po 15 na pohotovosť do nemocnice
z bazéna by to mohla byť mykóza, smer pohotovostná lekáreň a pýtaj canesten krém a čípky (tie neviem či sú voľnopredajné, ale krém určite je) a tým si to natri. Hneď ako sa bude dať tak smer gynekológ, aj tvoju hádam niekto zastupuje.
@sissy27 canesten som si skúsila dat aj ešte iný krem ktorý mi odporučili v lekárni ale tak strašne to stipalo ze som to musela hneď zmyt
no a to je chyba. Štípať to samozrejme bude, lebo sliznicu máš porušenú, ale zároveň lieči. Okrem toho keď už si sa umyla, tak treba naozaj dobre osušiť - nešúchať uterákom, ale len opatrne prikladať, a potom vetrať, normálne si ľahni s nohami "dokorán", musí sa vetrať a vlhkosť je raj pre mykózu, takže udržovať v suchu a vydržať ten canesten, po chvíli sa uľaví. Po pár hodinách (alebo použití wc) zopakovať - opláchnuť čistou vodou, vysušiť, vyvetrať a naniesť canesten.
Uteráky odporúčam nepoužívať opakovane, a vyprať na vysokej teplote. Spodná bielizeň keď musíš obliecť tak len čisto bavlnené.
Na ktorom kupku si bola?
Rosalgyn vyplach,fungicidin mast,popripade Clotrimazol vag.tablety na noc, kupit 5 dnovu kuru.stipat bude,kedze tam je asi silna infekcia a mykoza. Kazdy vecer sprcha bez mydla,nasledne vyplach,vyštipane potriet bud fungicidinom alebo canestenom a na noc vlozit Clotrimazol tabletu.toto opakovat aspon tych 5 dni,pokym teda lekar ma dovolenku.
Canesten aj clotrimazol ako ti tu radia sú dosť agresívne keď už to máš ako píšeš rozožrate. Mňa Canesten stipe jak šľak aj pri slabej mykóze, nie ešte pri tom, čo máš ty. Čudujem sa ti, že v takomto stave nejdes na gynekologicky príjem na pohotovosť. Mohla si mať už pokoj.
Aj mna to stipe a mavam to taketo a doktor stale predpisuje Clotrimazol na to. Ale da sa kupit aj volne v lekarni uz.
Co menej agresivne by akoze malo zabrat? Mna vsetko stipe. Aktualne som tehotna, tak som mala uz Clotrimazol, teraz Macmiror a vsetko stipe ako slak. Hlavne prvych par dni. A doliecujem sa aj 2 tyzdne.
Taketo ako "popalene", to bude s najvacsou pravdepodobnostou mykoza a aj na pohotovosti mozno tak vyplachnu Betadinom, ak to este robievaju a predpisu nieco s clotrimazolom. A zarucene bude stipat vsetko 🤔.
Ja som niekedy mala sliznicu az do krvi rozpraskanu.
Chod zajtra k lekárke gynekologičke čo TI povie. Možno si niečo chytila nejaký bacil z vody.