Ahojte. Potrebujem pocut aj iny nazor pripadne skusenost. Po prechode na UM sa mi mala stale vyhadze. Kym sme boli na materskom mlieku, vyhadzala sa z niektorych potravin, ale mliecne kase zvladala. Teraz budeme mat jeden rok, sme na UM a stale vyrazky. Z coho to moze byt?
doktorke si to nehovorila? podla mna by vas mala poslat na alergologiu nech mu zistia presne z coho to ma nech to vynechate zo stravy uplne 🙂
Ahoj zober ju alergologovi bohužial alergia na bkm sa u nás tiež prejavila až keď skusil mlieko a cez materske mlieko mu ml. vyrobky mu nevadili.
Na gastre spravia test ma alergiu na mlieko moze to byt pripadne ina alergia teda ak prikrmujete neciem ake.jw vwlke dietatko
U nas sa alergia na mlieko prejavila hnackami a dychacimi problemami a tiez ekzemom ale vyrazky zvyknu byt typicke
Aj ked aj cez materske mlieko sa prwjavi ale.lekarka vam skor poradi
Lekarke som to povedala. Tym ze z mliecnych kasi sa nevyhadzala, odporucila nam vyskusat este ine UM. A ked sa to nezlepsi, tak nam predpise Neocate.
Okrem zopar vyrazok na tvari a cervenych lic nemame ziadne ine problemy. Ani hnacky, ani vracanie, chvalabohu. Preto som zmätená, co jej vlastne vadi.
Naozaj to nepíšem aby som ťa strašila, držím palce, aby nakoniec vysvitlo že to alergia nie je. Ale náš prípad bol nasledovný: Malý mal najprv vyrážky iba na krku, potom sa to začalo zväčšovať- tiež sme si neboli istí z čoho to je, pediatrička to chcela riešiť sama, až keď sme sa dostali do nemocnice lebo malý ochorel, dostal antibiotika a to už bolo na jeho imunitu moc, a vyháďzal sa celý veľmi škaredo. V nemocnici sa na nás pozerali, že ˇako je to možné že nechodíme k alergológovi, keď sa spýtali na meno našej doktorky tak primár tak pod nosom hovoril, že ,,no áno, ona si rada veci rieši sama". Potom sme sa rok nevedeli zbaviť ekzému, aj keď sme mlieko vysadili. Teraz je to ok, držíme dietu, ekzém zmizol, ale bodaj by som to chytila na začiatku, ušetrila by som mesiace trápenia pre celú rodinu.
Takže ja naozaj odporúčam alergológa.
Ahoj v malom množstve po dvojročnej diéte.Ale na začiatku sme vylúčili všetko mliečne aj hovädzie-je to tá istá bielkovina
mozno ti na alergologii nevyskoci alergia... my sme mali velky problem s krav. mliekom (ekzem, svrbenie), dokonca aj krav. maso robilo problem... a robili jej asi 3 testy na mlieko a nikdy nic nevyslo.
Áno je to pravda že najlepšie to človek zistí ak pár týždňov zapisuje aký bol denný jedálníček. U nás mlieko vyšlo, ale aj alergológ to hovoril, že u detí tie testy to neukazujú vždy úplne spoľahlivo.
Môj má alergiu na kravskú bielkovinu nie na laktózu
Dakujem baby za odpovede a skusenosti. Ja si myslim ze to bude mat nieco spolocne s tou kravskou bielkovinou. Ci uz to bude alergia alebo len ta pociatocna intolerancia... Lebo ked som jej skusala dat hovadzie maso, tak vecer ju bolelo brucho. Hadam to do tych 4 rokov rozchodime.
@jersey87 Na pitie dávam ryžové s vápnikom z DMka. Na varenie/pečenie používam skôr mandľové alebo ryžovú/ovsenú smotanu. Malému dávam aj sójový jogurt alebo puding z Kauflandu alebo značky alpro. Len so sójou treba opatrne lebo vraj tá bielkovina je podobná kravskému a môže sa vyvinúť skrížená alergia. Takže zo začiatku som sóju vôbec nedávala.
Čo sa týka masla používame najmä Floru light alebo Alnaturu ak sa mi podarí kúpiť. Obidve sú bez mlieka a Floru kúpiš všade. Pri pečení namiesto masla dávam slnečnicový alebo kokosový olej.
Je naozaj veľký výber jedál ktoré sa dajú použiť ako náhrada, dá sa to naučiť.
Ahojte, dufam ze mi este poradite. Aky chlieb kupujete? Ja som zatial nasla len jeden, ktory neobsahuje ani mlieko, ani soju a a ni ich stopy. Je celozrnny a chcela by som nejaky "obycajny".
Aj moj maly si tazsie zvykal, ale na kravske mlieko,dost hnackoval, tak mi doktorka kazala vratit sa k um. Moja suseda ma maleho takeho vyhadzaneho a zistili ze nemoze nic cervene, teda paradajky, kecup, maliny, jahody, proste nic co je cervene, ozaj ked to zacali dodrziavat,maly prestal byt vyrazkovy. Urcite by som isla na alergo, alebo na gastro, tam urobia testy raz dva.