Robíte si samovyšetrenie prsníkov?

30. mar 2023

Chodím raz ročne na sono pŕs,zakaždým mi doktorka povie že treba preventívne robiť si doma samovysetrenie prsníkov.No ja to nerobím,neviem to.Skusala som neraz no mne sa zdá že celé prsníky sú také hrckovite.Neviem ako sa to vyšetrenie robí?Veď to sa ani nedá podľa toho,len chytím prsník do ruky a cítim tvrdé hrckate miesta.

viera27
30. mar 2023

Ver mi,ked raz zacitis ozajstnu hrcku,budes vediet,ze je ina 😮‍💨. Ja si nerobim,mam totiz tolko nadorov (nastastie nezhubnych,klop,klop) a cyst,ze sa to naozaj neda rozlisit. Ale citim ten rozdiel urcite od standardneho hrckateho tkaniva prsnika.

nikpa
30. mar 2023

Ak budeš mať ,,novú hrčku,, zistíš to keď si budeš robiť samovysetrenie pravidelne. Je to niečo iné ako to čo si hmataš teraz, tak ako píše @viera27
A keď nevieš ako na to, na YouTube su videá, názorne ukázané...

iwuanka
30. mar 2023

Ja tak cca raz za 2-3 mesiace si robim v sprche ked som namydlena 😉 hrcky.co tam mam dlho, som doktorovi spomenula na preventivke, skontrolovali sme a som kludna. Teraz ich uz po hmate poznam a novu by som si vsimla. Hlavne si treba kontrolovat aj celu plochu podpazusia. To nevynechavaj. A ked mas vacsie prsia, tak je dobre si okolie bradaviek prehmatat, ked lezis.

autor
30. mar 2023

@iwuanka Ja mám úplne malé prsia,som vysoká a moc stihla.

andrea_82
30. mar 2023

Mne doktor cez prsia povedal, ze ta zla hrcka by bola tvrda ako laket, ze tak by som ju spoznala.

autor
31. mar 2023

@andrea_82 A pod prsiami dole ako keď mám podprsenku a držia košíky dole tam mám to celé tvrdé to je tiež v poriadku?A dosť ma bolia prsia teraz keď mám svoje dni aj to je v poriadku?

andrea_82
31. mar 2023

pod prsníkmi? Veď tam už je asi rebro, nie? Najlepšie je robiť si samovyšetrenie po menštruácii, keď sa ukľudnia hormóny. Áno, počas tvojich dní môžu byť citlivé.