Robí sa na preventívnej prehliadke u gynekológa ster z krčka maternice?

5. okt 2024

Ahojte, viete mi poradiť? Na preventívnej prehliadke u gynekológa sa robi ster z krčka maternice alebo len ak si to pacientka vyžiada? Totižto ja som bola u toho môjho s nejakým problémom ktorý som mala, odisla som a prišlo mi že mám preventívnu hotovú. Nemám pocit žeby dr. mi urobil tu prehliadku. Dokopy ani ma nijako nevyšetril, nevzal ster z krčka atď. Preto ma to zaujíma či je to na žiadosť pacientky alebo sa to robi pri každej prehliadke. Mám záujem o ten ster, stačí že prídem za ním a on mi ho urobí alebo ako to funguje?

mahuliena_biela
5. okt 2024

Cytológia je súčasťou preventívnej prehliadky. Ale ak ste boli u lekára s problémom, to nie je preventívna, ani sa to nedá vykázať do zdravotnej poisťovne spolu. Takže ste predpokladám riešili problém a na preventívnu sa musíte ešte objednať.

autor
5. okt 2024

@mahuliena_biela áno bola som tam s problémom ktorý som mala vtedy lenže dr mi to vykázal ako preventívnu prehliadku!!!

mahuliena_biela
5. okt 2024

A vy ako viete, čo si vykázal doktor do poisťovne?

autor
5. okt 2024

@mahuliena_biela Tým pádom preventívnu za tento rok hotovú mám pritom dr ma nijako nevysetril.
Prišlo mi ro do aplikácie, že preventívna prehliadka bola urobená 🙂

mahuliena_biela
5. okt 2024

Tak sa treba objednať ešte raz a povedať mu, aby vám odobral cytológiu.

autor
5. okt 2024

@mahuliena_biela zvažujem že zmením gynekológa a budem pytat nového už o vyšetrenie. S týmto je to ťažké, nie je veľmi ochotný a dá sa povedať že kašle na pacientky. Na všetko napíše v poriadku aj keď žena ma ťažkosti.

klip0
5. okt 2024

Normálne by som sa objednala na preventívnu prehliadku. Nemusíš mu ani povedať že si to videla, že si to vykázal.

mahuliena_biela
5. okt 2024

Len treba dať pozor u nového, keďže je preventívna vykázaná, môže ju aj nový doktor spraviť až o rok.

mahuliena_biela
5. okt 2024

@klip0 keď sa bude objednávať, v programe uvidia, že preventívna už je urobená, tak ju na preventívnu neobjednajú

autor
5. okt 2024

@mahuliena_biela a keď mu poviem že nebola som na preventívnej ale s tým že som mala zdravotný problém?

autor
5. okt 2024

@mahuliena_biela Takto sa to dá urobiť ako napísala
@klip0 že som to nevidela a neviem o tom

mahuliena_biela
5. okt 2024

Ak si lekár vykázal do poisťovne výkon preventívna, tak ho vidí aj on aj poisťovňa. Neviem, aký má softvér, ale druhý krát sa preventívna urobiť nedá. Len po roku. Neviem, čo si doktor vykázal, aké výkony, či aj cytológiu vrámci preventívnej. Ale cytológia sa dá vykázať aj opakovane, ako kontrolná.