Rivorcor a tehotenstvo

karabashka
31. júl 2013

Ahojte. Neužívate alebo neužívali ste Rivorcor a plánovali tehotenstvo? Môže sa užívať v pohode aj pocas tehotenstva? pretože ho užívam pár mesiacov a plánujeme tehotenstvo...

zuzinka1989
1. aug 2013

@karabashka ja uzivam concor...ale to je asi podobne, su to tiez betablokatory 🙂 tiez planujeme, snazime sa par mesiacov uz o babatko...no myslim, ze papat to budeme aj v tehu, neviem si predstavit ako by som mala bez tabletiek fungovat 😀

karabashka
autor
1. aug 2013

@zuzinka1989 ja som užívala kedysi aj concor, potom nič a teraz toto. No ja sa toho bojim pretoze som niekde na nete našla že je to velmi nebezpečné a už pri otehotnení, teda na začiatku to dieťaťu spôsobí važne respiracné problémy a tak neviem čo dalej..vraj sa pocas tehotenstva dava ženam dopagyt alebo tak nejak sa to volá...no uvidime..zájdem k lekárovi a spýtam sa ho, len teraz je dlhšie prec, tak sa informujem aj takto...a ty si to nekonzultovala s lekárom?

zuzinka1989
1. aug 2013

@karabashka su baby, ktore to beru pocas celeho tehu...teda ono je to asi postavene na tom, ze ak ty nevies bez nich byt, tak ich brat budes... ci uz concor, coronal, alebo nieco podobne...
inak dost liekov ma napisane ze sa v tehu nemaju brat a bezne ich predpisuju... 😉 a ty mas tlak vysoky? ci tep? hmmm...inak sme na tom dobre, lieky ako stare babky bereme 😀

karabashka
autor
1. aug 2013

@zuzinka1989 no mne to začalo ked som mala 16. lezala som v nemocnici ale vraj som bola mladá na uzvianie takých liekov. V 19 mi predpísali concor, užívala som to pol roka, potom to bolo ok. a teraz ked som mala 24 som cítila tlak na hrudi, a nedalo mi dýchat, tak mi dal doktor rivorcor a ten uzivam terz od marca. No mala som vysoký tlak.. u mna bolo normálne aj 165/135 a pulz cez 100. Predtým som chodila na veeeela vysetrení aj ked som bola v nemocnici a nezistili z coho to mam..ale je to vacsinou tak ze sa pár mesiacov preliecim a ptm je to zas ok...a to mas pravdu ze stare baby 🙂 hi hi...ty si asi este o rok mladsia ze? ja som 1988 🙂 a pocula som ze aj ked mas vysoký tlak tak rodit jedine cisárskym rezom..

zuzinka1989
1. aug 2013

@karabashka no ja som este lepsie - mne pulz bezne skakal cez 130 😠 hej, to som aj ja pocula, ale nejak som z toho nie vystrasena 🙂 kvoli babatku cokolvek 🙂 ale zaujimave, mne tiez nic nezistili, ze z coho to je 😀 snazili sa to hodit na stres, ale ja sa teda v strese necitim ani kusok 😀 😀 😀 inak mne na to prisli v 15tich, v 9tom rocniku na zs 😀 ale to som mala len busenie srdca, teda mi nedali ziadne lieky, len magnezium, ze ked treba 😀 potom som mala obdobie, ked bolo lepsie a nejak az neskor som zacala lieky brat...concor, potom betaloc a teraz zasa concor 🙂
a ano som o rok mladsia, resp. o rok aj nieco ja som oktober 89 🙂
a teraz citam ze Beta-blokátory znižujú placentárny prietok a môžu spôsobiť smrť plodu a predčasný pôrod... takze berie sa to asi len v nevyhnutnych pripadoch 😖 no som zvedava, mala by som to asi aj ja s doktorkou prebrat....ale mna to akosi ani nenapadlo, kedze v papieroch ma zapisane, ze to beriem a nic mi nepovedala 😀

karabashka
autor
1. aug 2013

a ked si brala concor tak si uživala aj antiku ci nie? no ja som zvedava tiez ako dalej,..no najskor sa opýtam obvodného ktorý mi predpisuje lieky a ptm aj gynekologicky, lebo tu si idem menit..lebo ten co mam teraz no koniec..tak uvidim...ale ak budes nnieco vediet viac..daj vediet 🙂

zuzinka1989
1. aug 2013

@karabashka najskor som brala, potom uz nie...ale ja mam okrem concoru aj desmopressin, kedze mam este aj diabetes insipidus....no vravim, ako stara babka 😀 😀 jasne, ak nieco zistim, hned ti dam vediet 🙂
no rozmyslala som nad tym, v najblizsej dobe by som mala ist na kontrolu na nefrologiu, skusim sa popytat aj tam, u obvodnej sa pytat u mna nema zmyslel.... 😀 to je len taka teta, ze ked nahdou chripku dostanes 😀 no a potom este sa popytam aj gynekologicky ked tam pojdem 🙂 lebo celkom ma to aj vystrasilo co som teraz citala....

karabashka
autor
1. aug 2013

@zuzinka1989 tak to chapem ked mas cukrovku vtedy sa antika užívas nesmie..ked mi obvodak predpisoval rivorcor tak som sa ho pýtala ci sa to môže užívat súcasne a vravel ze sa to neovplyvnuje..no ja tiez tam ptm zajdem a popýtam sa, ale teraz este uzívam antiku ale zistujem si to radsej skôr ako ptm si buchat hlavu o stenu....no nie? a ako dlho sa už snazite???my sme to tak zhodnotili ze zacneme skusat tak rok po svadbe, teda bud. rok na jar 🙂

zuzinka1989
1. aug 2013

@karabashka to nie je cukrovka...diabetes melitus je tusim cukrovka, toto je ine 🙂

karabashka
autor
1. aug 2013

@zuzinka1989 aha, no ja ked som citala diabetes tak som myslela ze to je cukrovka..

zuzinka1989
1. aug 2013

@karabashka nie nie, vela ludi si to mysli, toto je ine a ma to dost malo ludi, vlastne ani nikoho takeho nepoznam 😀 okrem seba teda 😀 😀 😀 ale to diabetes vacsinu ludi pomyli 😀

karabashka
autor
1. aug 2013

@zuzinka1989 to hej to pomýli..a čo je to vlastne? niečo podobne alebo?

zuzinka1989
1. aug 2013

@karabashka vela pijes, vela chodis cikat 🙂 moc je strasne riedky, vyzera skoro ako voda...je to hormonalna porucha, zato teda potrebuje clovek lieky, aby fungoval ako normalny clovek a nevycikal vela litrov mocu 😀 lepsie to vysvetlit neviem... 🙂

karabashka
autor
1. aug 2013

fuuuha a na to ako prisli ze nieco take mas???

zuzinka1989
1. aug 2013

@karabashka no este ako decko som vkuse behala na wc, a vela pila, ono je to dost neprehliadnutelne, tak behali so mnou po lekaroch, ze co to je, najprv tvrdili, ze to je nachladnutie 😀 😀 😀 ked to neprechadzalo, porobili sa odbery, zbieral sa 24hodinovy moc a podobne, urobili sa rozne vysetrenia obliciek...magneticka rezonancia a neviem co este vsetko...toto je len to, co si pamatam 🙂 a nakoniec bola diagnoza na svete 🙂 ale v podstate teraz ani neviem, ze mi nieco je, pri liekoch necitim, ze by ma to nejak obmedzovalo.... 🙂

karabashka
autor
1. aug 2013

jaj tak, ale hlavne ze to nieje nič vážne 🙂

zuzinka1989
1. aug 2013

@karabashka nie, da sa to 🙂 sice su to lieky na cely zivot, ale teda nic co by nejak cloveka obmedzovalo 🙂 aspon v tom je to dobre 🙂

sugar8
7. feb 2021

@zuzinka1989 Môžem sa spýtať, brala si nakoniec ten Concor aj počas tehotenstva? Pokiaľ áno, neuškodil plodu? Ďakujem