Režim po biopsii prsníka

pele
19. okt 2024

Ahojte, prosím poradíte mi, ako prebiehali vaše prvé dni po biopsii prsníka? Idem na CCB = biopsiu hrubou ihlou. Mám ju absolvovať uprostred jesenných prázdnin, mali sme rezervovaný pobyt v Prahe s rodinou. Som poučená, že mám mať 3 dni fyzický kľud a nezapájať jednu ruku. Rozmýšľam, či to pôjde zlúčiť s výletom, alebo ho budem rušiť. Viem si predstaviť nezapájať ruku, budeme sa prechádzať atď., ale netuším, či budú bolesti, alebo sa nebodaj rana može nejak rozkrvácať, skrátka či by mi nebolo lepšie doma. Dáte mi prosím vedieť, čo by ste urobili vy na mojom mieste? Ďakujem.

dharmasanata
19. okt 2024

Ahoj, treba si aspoň dva dni prikladať niečo studené, a mne doktorka poradila aescin. Ale tak aj tak som mala poriadnu modrinu 🙂 trošku mi to krvacalo a tak som si to dezinfikovala a preliepala. Ja som bola v lete, a za tým som absolvovala aj menšiu túru.

nikam
19. okt 2024

Ja som fungovala bez obmedzeni. Miesto vpichu som samozrejme citila, ale inak nic.

mamina7070
19. okt 2024

aescin je super ja som fungovala normalne, sla som na druhy den do prace (nepracujem manualne) mam za sebou biopsiu prsnika a stitnej zlazy

marhulka13
19. okt 2024

@pele ja som tiež išla normálne do prace, no nepracujem manuálne, takže mi nič nebolo. Miesto vpichu bolo citlivé, modrina cez pol prsníka, ale nič nebolelo

palicka
19. okt 2024

Ja som ani nevedela, že mám mať špeciálny režim. Fungovala som úplne normálne

pele
autor
19. okt 2024

Dakujem vam velmi pekne za odpovede. Potesili ste ma🙂 Tak teda rusit nic nebudem.

nikam
19. okt 2024

@pele Uzite si Prahu 😍

cukroska
19. okt 2024

@pele Ja som bola na biopsii dva krát a bez nejakých obmedzení. Akurát som raz nešla do nočnej na dvanástku. Každe pracujem fyzicky a rukami. Inak nič. Nebolelo ma ano miesto v pichu nič Prvý krát som mala voľno a ráno normálne na dvanástku.

cukroska
19. okt 2024

@pele Ja by som ani na sekundu neváhala a samozrejme išla. Nebudeš tam nijako sa namáhať. Ja som nie raz aj po darovaní krtvi išla do práce na noc.

cukroska
19. okt 2024

@palicka pri prvom ani ja a druhý den som šla normálne na dvanástku.

pele
autor
20. okt 2024

Dakujem baby, to su super spravy 🙂