Rez od pupka nahor - výber maternice

28. sep 2022

Ahojte. Mali ste niekto rez od pupka nahor ? Idu mi vyberať maternicu a takýmto rezom.

rivini
28. sep 2022

Preco ti ju idu vyberat takymto zastaralym sposobom? Vertikalny rez sa dnes pri zenskych operaciach robi uz len v pripadoch, ked ide o zachranu zivota (akutna sekcia..🙂.

autor
28. sep 2022

@rivini mám karcinom krcka maternice a idu mi vyberat a j uzliny. A musia sa k nim dostať

rivini
28. sep 2022

Aha…to mi je luto! Drzim palce! Moja mama ma aj priecny rez (ale kvoli sekcii), vyzera to sice desne, ale velky rozdiel v priecnom a vodorovnom reze vraj pri hojeni necitila, do poriadku sa dala zhruba za rovnaky cas.

autor
28. sep 2022

@rivini toto som sa chcela dozvedieť, či to bolí rovnako. Strašne sa toho bojím,aká to bude bolesť.

rivini
28. sep 2022

Ono pri dnesnych moznostiach analgetik to urcite zvladnes! Ja mam za sebou sekciu priecnym rezom, operaciu myomu, slepak a pruh a s liekmi proti bolesti sa vsetky dali v pohode zvladnut. Ale brala som vsetko, co proti bolesti mali😂. Dolezite je vstat tak skoro, ako sa len da, najlepsie este v den operacie. Sice je to bolest, ale potom naozaj s kazdym pohybom lepsie a lepsie. A spytaj sa, ci pouziju techniku podla Misgav-Ladacha, ta je na hojenie velmi dobra…

autor
28. sep 2022

@rivini operovali ťa laparo alebo aj teba rezali

kiki68
28. sep 2022

Ja som videla vela zien takto, bola som na onkogyn ako pacient. Uplne v poho to zvladali. To zmaknes. Viem ze den lezali na ARO a potom uz normalne a uz sa aj viac hybali. Drzim palce 🙏🏻😉