Má niekto skúsenosti s reprodukčnou imunológiou v Prešove?
Ako to tam chodí?ja som sa tam objednávala prvýkrát
@katrinka12 ked adla, tak klasicka. Beru vacsinou presne na cas, plus minus 10 minut odychlka. Aspon ja som mala stastie. Ides k dr. porozpravat sa, sa vypytuje vsetko a potom zobru krv, ked mas aj MIF tak ides inde do inej budovy, to vysvetlia a tam date vzorku. A na vysledky cakas, pozve ta na konzultaciu, vsetko preberie s tebou a navrhne liecbu. Maju stacionar o poschodie nizsie, cize infuzky pichaju tam, ako uplne v pohode. A dr. Estokova je super odbornicka a co som pocula tak aj dr. Kuzma je fajn. Dobre si si vybrala.
Ja som nevyberala,mňa tam lekár posiela skrz dvoch potratov,ktoré boli aj keď už jedno dievčatko zdravé máme.Hematológia a genetika v poriadku,teraz ma posiela tam,tak uvidíme či na niečo prídu alebo nie.
To MIF je čo?🙂
@katrinka12 no repro imuno je dolezita moze sposobovat potraty
ono su napr. bunky volaju sa , ze TNF a tie mozes mat zvysene skr nejaky zapal v tele, ktory sa ti hocikedy moze prejavit. A tym padom, ked je toto zvysene, tak telo si moze pomylit embrjko - plod s nadorom a vypudit ho, alebo je problem s nidaciou, zvysene antifosfolipidove protitalatky - to vsetko s tym suvisi. A stitka ok?
A platí sa tam?všade tu čítam,že sa platí ale ja keď som tam volala,tak nič sestrička nevravela
@katrinka12 no to sa berie trofoblast ci netvoris protilatky proti placente , alebo na spermie partnera..ale to asi nie..To MIF si daj na tu placentu sa to vola trofoblast a robia to z krvi. Je to zadarmo a moze sa to vyvinut v tele zeny , nikdy nevies , mozno aj ked si bola tehu - takze trofoblast pytaj. Za cytokyny zaplatis asi 60 e - ale vsade to tak stoji, no daj si to , lebo bez toho nebudes vediet ci si ok, ostatne je zadarmo
@katrinka12 ako pisem tie cytokiny, to nepreplaca poistovna, partnera nedavaj presetrovat, kedze vies otehotniet, a vsetko ostatne ma preplatene ...akurat tie 60 ecka, inde sa plati ale ovela viac...
No na endokrinológiu som sa ešte nedostala,jeden lekár nových pacientov nepríjma,dalšia lekárka termín dáva koncom Septembra s tým že ak by som otehotnela,tak termín by bol hneď,ale je tu v Bj ešte jeden lekár tak asi skúsim tomu zavolať,či by nemal skorší termín.
@katrinka12 ono aj ona ti zobere stitku.pripomen jej
celokovo budes mat vyslekdy asi na 3 strany 🙂
Tak to mi odľahlo,keď len tých60eur🙂keď som čítala tie ostatné sumy😲nehorázne.Dúfam,že bude všetko ok.
Ako na tri strany,toľko toho je?
@katrinka12 no hej 😀
Už teraz som z toho trochu zmätená,ale nevadí😀a berú tam veľa krvi?
Keď sa môžem opýtať,ty tam prečo chodíš?
@katrinka12 neboj zvladnes to
tiez mi zistili zvysenu imunitu - najma nk bunky a teiz cytokiny tak som to riesila
Trosku vam tu padnem do debaty 🙂 Tiez som po 2xMA...sice ma doktorka neposlala na reproimuno, ale ak budu vysledky z hemato a genetiky v poriadku tak chcem sa pytat aj tam, hematologicka mi spominala adlu, aby som skusila....treba mat vymenny listok od obvodaka ci staci od gyn? Ak dlho ste cakali na termin? A plati sa len tych 60? Lebo tiez co som citala tak to bolo cez stovky eur...dakujem🙂
Mne dal aj gynekolog,aj obvodna vymenny,ale idem tam kam mi odporučil gynekolog,do adly.Objednávala som sa v Pondelok a termín mi dali 31.7.,takže necelý mesiac.@zibi piše,že tých 60eur a potom ďalej asi podľa toho či niečo zistia alebo nie,uvidíme...
Mne zas genetička vravela,že to môže byť niečo skryté v mojom tele,čo to spôsobuje,tak mi odporúčala endokrinológiu.
@katrinka12 mne na endo zistili uzlil na celej lavej strame, v septembri ho idem vyberat :( ale vysledky mam vraj v poriadku, tak to dobre rychlo dali termin, myslela som ze dlhsie sa caka, tak uvidime, do septembra budu aj vysledky z genetiky tam potom sa uvidi
Baby, prosím Vás chodíte niekto aj na reproimuno k Lešťanovi?
@danusa64uzlil na celej lavej strane čoho?ja sa v tom nevyznám
@jaris84 mna ku Lešťanovi odporúčala obvodná,vraj je veľmi dobrý odborník vo svojom odbore,ale idem nakoniec do adly,kam ma odporučil gynekológ.
@danusa64 no ja som za tými výsledkami z genetiky čakala celé tri mesiace,strašné to objednávanie a čakanie všade😕na endo som sa objednávala,jeden lekár nových pacientov nepríjma,dalšia lekárka dáva termín až o tri mesiace😕
@jaris84 lestan je to iste co adla..akurat je to uz sukromne centrum , kde podla mna zbytocne platis za konzultaciu a objednanie a neviem co vsetko naviac
a mne sa strasne nepacilo, ze ja som sa objednala najprv tam a az potom som objavila adlu. a od neho som sa potom odhlasila a si zauctoval za mna od poistovne ukon a pritom som u neho nebola..cize to uz je take neferove, ale tak zisky su zisky
@katrinka12 neboj , oni ti tam spravia testy aj na stitku a podla toho ta potom ona posle, pripadne v presove by si mohla zbehnut, keby ze to nemas vazne, ti odporuci podla mna dr. keby trebalo
inak tam robia klasicky krvny obraz - plus difr., celu humoralnu imunitu - iga, igm a igg protilatky, cytokinovy profil IL 3 a 4 cely, TNF cele, celularnu imunitu , protilatky ANA, antifosfolipidove protilatky, stitku zlazu, vitamin D3, MIF spermii a trofoblastu, rozne virusy ako toxoplzamoza, toxokoreza - aj to robi potraty, dalej mononukleoza, borelioza , antifosfolipidove protilatky
budes spokojna
a robili ti homocysein na hematologii? ze vraj aj to robi potraty
pripadne vytery z posvy? aj ureoplazma a spol.
ja tam tiež plánujem isť na vyšetrenie,nech viem ako na tom som,kedže už vyše roka skušame a nič,tak nech viem ako natom som....moja tiež pôjde neskoršie na testy...
@stano1202 a bol si uz na nejakom spermiograme? napr. v kosice - tkanivova banka robi podrobny spermiogram
co sa tyka repro imuno - najviac sa tam oplati ist manzelke
robia tam sice spermiogram, ale zaplatis podla mna zbytocne 50 eciek kedze oni aj keby si mal nejake protilatky nevedia v tomto smere vlemi muzovi pomoct
pricom tkanivova banka v kosiciach je to tusim v tej pavilonovej nemocnici asi stara nemocnica, tak oni tam robia zadarmo fakt kompletny spermiogram a okrem toho aj zapalove veci a bakterie, a manzelke vysetria z mocu bakterie tiez. Na vasom mieste by som skusila tie kosice - hlavne ty a manzelka presov, lebo v adla robia asi vsetko mozne, cize by to podla mna pomohlo. Drzim palce
@katrinka12 na stitnej zlaze, celu lavu stranu stitnej zlazy ze mam vyplnenu uzlikom....tiez mam tri mesiace cakat na vysledky z genetiky, strasne je to cakanie veru, ale na endo ma objednali do mesiaca a vysledky boli do 3 tyzdnov myslim
@katrinka12 ano ja tam chodim ..ale do adla su super
najma estokova