Reakcia gynekológa

15. sep 2021

Ahojte no ja som ešte stále v šoku tak sa ospravedlňujem za pisanie ale bola som v utorok u gynekológa po 2.5 roku a ešte som ani nevosla dnu a už začal mať blbé poznámky že ako si to predstavujem chodiť tam ako sa mi zachce pritom dovtedy som chodila pravidelne..či jeho ordinacia je pre mňa holubnik(pritom som sa normálne objednala a prišla na stanovený termín aj hodinu) a že či mi slovo rakovina nič nehovorí keď som to 2 roky flakala..ja som s a nezmohla ani na slovo na kozu som liezla úplne rozklepana a keď som odtiaľ odišla tak som sa v čakárni roztrhala normálne..taký hnusný bol .a len ma strašil že v mojom veku(30r) má samé pacientky s kadejakými diagnozami ja normálne neviem čo robiť

autor
15. sep 2021

Tak sa ku mne choval akoby som tam prišla nie po 2.5 rokoch ale po 25 rokoch

zuzubb007
15. sep 2021

No ma sa chodit kazdy rok ani sa necudujem, ze bol vytoceny vies co sa ti moze za ten rok v maternici a okoli urobit vobec by som sa nerozculovala nad nim ale nad sebou, taktiez bud rada, ze ta nevyhodil z evidencie povinnost je prehliadka raz rocne len tolko

slecnalemonova
15. sep 2021

Skor nez sa tu zacne nadavat na gynekológa a oháňať sa Hippokratovu prísahou mozno by nebolo na škodu pocut aj jeho verziu. 🤷🏻‍♀️

autor
15. sep 2021

@zuzubb007 v inej diskusii tu poslali mamičky že neboli aj 10 rokov takým potom povie čo? Rovno ich ovali po hlave?

zuzubb007
15. sep 2021

Starala by som sa predovsetkym o seba a nie co druhi

katkamatka7
15. sep 2021

Našla by som iného, inú. Akokoľvek to mohol myslieť dobre, chýba mu etika.

pribinak
15. sep 2021

Pohladaj si iného gynekológa a hotovo.
S časti má pravdu, ale dá sa to povedať aj inak.
Kvalitný lekár by mal vedieť aj komunikovat tak aby sa ho pacientky nebáli

sima338
15. sep 2021

No jedna vec je jeho ostrý prístup, ale druhá je tvoja nezodpovednosť. Naozaj choď každý rok na prehliadku, nech máš svätý pokoj, zdravie je prvoradé a naozaj je v dnešnej dobe už veľa chorôb a problémov, takže tvoj gynekológ má v konečnom dôsledku pravdu.

nykkushka
15. sep 2021

Všetky tie info mohol dr podať aj iným tónom, to je jasné a ozaj by bolo vhodné počuť aj druhú stranu. On to možno ani tak nemyslel ako si to pochopila, keďže si nič také nečakala.
Ja osobne by som sa hanbila ako pes, keby na mňa niečo takéto spustí, ale kvôli sebe a svojej ľahostajnosti.
Na druhej strane, má pravdu. Predstav si nedajboze, že by ti objavil nejakú rakovinu (ktorá sa za 1-2.5 roka vie rozrasť - neprajem ti nič také), jasné že by bol na vine dr, lebo si skôr nič nevšimol...
Takže sa cez to prenes a nerieš to... A nabudúce si to vydiskutuj s nim.. Slušne..

autor
15. sep 2021

@sima338 ja nehovorím že nemáa že ja som neviniatko ale takto vybehnút?..

0silvia0
15. sep 2021

Tak ja som minuly rok tiez nebola na prehliadke, vsade sama korona a opatrenia a obmedzenia, takze ked clovek nema problemy, tak zbytocne nechodi po zdravotnych zariadeniach... upokoj sa a porozmyslaj, ci ho radsej nevymenis...

diusqa761
15. sep 2021

Tak, má pravdu že máš chodiť každý rok nie pomaly raz za 3 roky lebo z jeho pohľadu ak má plný stav pacientov , držať si niekoho kto za 3 roky ani mú ani bú že z teba prakticky nič nemá keď miesto teba môže mať pacientku ktorá by chodila pravidelne a mohol aj niečo z nej mať , to sa nečudujem. Môj chlap nešiel v minulosti 2 roky k zubárke na prehliadku a najbližšie ako tam prišiel mu dala rovno kartu do ruky a povedala mu nech sa nehnevá ale že ona má plné stavy a furt jej ľudia vyvolávajú čo k nej chcú ísť tak ona nebude u seba držať niekoho kto sa roky neukazuje. Ale áno, uznávam že ti to mohol inak podať. Nabudúce nereaguj tak precitlivelo, normálne si vypýtaj kartu a bez preč ani to vyšetrenie neabsolvuj a pánovi lekárovi povedz s úsmevom na tvári že ťa tešilo ale ideš si nájsť lekára ktorý sa nespráva k pacientom ako mužský pohlavný úd.

autor
15. sep 2021

@0silvia0 áno nebola som aj kôli tomu lebo som hneď v marci dostala covid a bolo to peklo a veľmi som sa triasla aby som sa kdesi nenakazila zase..lebo priebeh som mala brutálny..a ešte vakcina vtedy nebola

0silvia0
15. sep 2021

skoda, ze si nebola pohotova a nevysvetlila mu to...ved mnohi lekari fungovali v nudzovom rezime a brali len akutne pripady.

brita7777
15. sep 2021

Podla mna, muzi a gynekologia, to bol napad storocia. Ved ani zeny sa nehrnu byt urologickami ci ? Cest vynimkam. Je to zvlastna kombinacia, osobne uz iba zenu.

dankanka
15. sep 2021

Ihned by som si vypytala zdravotnu kartu respektive nasla ineho dr.

autor
15. sep 2021

@0silvia0 ja viem ale som ostala v šoku úplne .. chodím k nemu od 17 a vždy bol v pohode

konikkon
15. sep 2021

Neakceptovala by som také správanie voči mojej osobe a nasla by som si iného lekára. O svojom zdravotnom stave a intenzite návštev lekára rozhodujes iba ty. Na gynekologicku prehliadku raz za rok máš nárok, vonkoncom to nie je tvoja povinnosť.

nykkushka
15. sep 2021

@konikkon 🤦🏼‍♀️😂
Nie je to jej povinnosť ale potom nech ľudia nevyplakavaju a nesudia sa s dr ked nejaké ochorenie kvôli ich "slobodnom rozhodovaní" diagnostikuje neskoro. Lebo veď nemusim chodiť na kontrolu 🤦🏼‍♀️😂 správny prístup 👍👍

mariet24
15. sep 2021

Tak možno to bolo nepríjemné, ale nevieš čo tomu predchádzalo... Čo ak nejakej mladej babe pred tebou našiel nález? Alebo mal ťažký prípad. Alebo ho niekto vytočil... Aj doktor je len človek . Môj je napr. tiež veľmi náladový, odborník ako sa patrí ale veru pri prvom pôrode bol na mňa hnusny ( ale nečudujem sa s odstupom času si uvedomujem že som nespolupracovala pri komplikácií)

konikkon
15. sep 2021

@nykkushka v príspevku autorky nevidím nič o tom, že sa s nejakým lekárom súdi, alebo niečo podobné, tak neviem, ci nehovoris trochu od veci.

autor
15. sep 2021

@mariet24 práce preto že neviem.ci tomu predchádzalo som to prešla mlčaním..pretrpela vyšetrenie a išla preč..

habibim
15. sep 2021

Ja by som sa ho opýtala, že čo sa stalo za tých 2,5 roka s jeho správaním a ci aj na iné pacientky takto bezhlavo zaútočí... A potom by som mu vysvetlila moje(tvoje) obavy, prečo si nebola atď..
Ja neviem, čo povie mne Dr.,ked sa u nej zjavim o mesiac a bola som tam naposledy pred 3rokmi..ale ja chodím na prehliadku v zahraničí, ale keď zavítame na svk, tak idem aj k svojej gyn. Ak už má obavy o tvoje zdravie (a ty sama ich nemáš), tak ta nemal takto napadnúť... Hipoktatova nehipokratova, z usudkov, čo sa môže stať keď nechodis na prehliadku, nema nič.. V dnešnej dobe, je každý sám za seba zodpovedny a keď by si aj rakovinu dostala, on na súd nepôjde, ale budeš ty za to zodpovedna.. Čiže co sa tak rozčuľoval, jakeby si mu bola dcéra a nepočúvala ho, nechápem

autor
15. sep 2021

Ale tiež nechápem ani toto strašenie dnes..nebola si rok dva? Už bude rakovina.. nepoviem keby bol niekto ako moja svokra čo tam bola naposledy pred 15 rokmi .a tá sa nebojí..

alfged
15. sep 2021

@diusqa761 Nie je celkom pravda, že z nej nič nemá, poisťovňa za ňu hradí mesačný paušálny poplatok len za to, že je u dr v evidencii.

hederamonstera
15. sep 2021

Podla mna to je hrozny pristup, nechapem ako to tu moze niekto obhajovat. Ja ho platim, ja si rozhodnem kedy vyuzijem jeho sluzby. Zdravie je moja zodpovednost a sprdnut ma moze akurat tak moja mama, a to tiez tak do 18 rokov

katym77
15. sep 2021

Bola som evidovať k pediatričke deti a boli čudné priezviská, tak som jej povedala čo je pravda, že mám 2 deti s 2 partnermi a ani za jedného som sa nevydala. Zmrzol jej úsmev, ale potom som bola so synom na prehliadke, tak bola nepríjemná, a išla celý čas po tom aby našla chybu.

nykkushka
15. sep 2021

@konikkon
Od veci? Možno, hádať sa s tebou nebudem. Ja som reagovala celkovo na tvoj prístup - nemusíš, nie si povinná. Ľudia často zabúdajú, že aj oni ako pacienti majú určité "povinnosti".
A hlavne keď autorka píše, že mala dosť na prd priebeh covidu by som sa bála, či to náhodou niečo nespustilo, keďže postcovid stavy sú aj gynekologické...

asia83
15. sep 2021

@brita7777 👏🏻👍🏻 Moja reč.

ivik4
15. sep 2021

Otras, si svojpravnna. Ja som nebola tusim 4 roky a ked som prisla nic nepovedal