Ranka na krčku maternice, hypotyreóza a tehotenstvo

satanca
6. jan 2019

Ahojte žienky, mám 20 rokov a (vraj-podľa slov gyn) z častých zápalov a sústavnej bakteriálnej nerovnováhy tam "dole" mi vznikla ranka. Môj gyn povedal, že mi nebude robiť žiaden zákrok, keďže som ešte nerodila. Že to budeme sledovať, a pokiaľ bude cytológia ok, tak nebudeme robiť ani zmrazovanie, ani konizáciu, aby jednoducho ostal krčok neporušený. Je takýto postup na mieste? ... Pretože tu prichádzajú moje obavy. Neohrozí to moju schopnosť v budúcnosti otehotnieť alebo donosiť zdravé dieťa? Plus ešte mám od 13r. zníženú funkciu štítnej žľazy a užívam Euthyrox 75mg... budem niekedy schopná donosiť zdravé dieťatko? Prosím píšte len tie, ktoré máte s jedným alebo druhým skúsenosti. A ešte mini otázka, aká je šanca, že ranka sa časom zvrhne na rakovinu krčka maternice? :( stalo sa to už niektorej z vás? Alebo je šanca, že ju tam budem mať doživotne, ale nebude robiť žiadne problémy? Pretože teraz o nej ani neviem, nekrváca ani po styku, nebolí... akoby tam ani nebola... Len či to tak aj bude o niekoľko rokov.... Ďakujem 🙂

inulienka11
6. jan 2019

@satanca ahoj.Tak ja mam dve deti.Prve cisarakym rezom a pred 6. rokmi druhe normalny porod a po nom mi ostala velka rana na krcku.doktorka tiez s tym nic nerobi nakolko cytologiu mam kazdy rok ok.

jannali
6. jan 2019

Tiež mám ranku, donosila a porodila som úplne v pohode 2 zdravé deti. Dr to tiež zatiaľ nerieši, nakoľko mi cytológia vychádza ok. A k štítnej zlaze, pokial máš nasadenú správnu liečbu a si sledovaná u dr, nie je ziaaadny problém. Beriem Eutyrox, oveľa vyššiu dávku ako ty. Kontroly v tehotenstve sú častejšie a to iste platí po pôrode. Ničoho sa neboj, mysli pozitívne.

jannali
6. jan 2019

Ešte k ranko, známa ju mala tiež, jej dr to riešil, nakoľko ona sa niekoľko rokov lieči na rakovinu lymfatických uzlín. Preventívne podstúpila zákrok, aby minimalizovali šancu rakoviny.