Prosím vás ženy som 9 deň po sekcii, rána ma stále dosť bolí ... rodila som v 26 týždni takže sa nestíham spamätávat z toho všetkého zrastie sa mi to ? Je to podľa vás otvorene ? Trosku mi tečie taka vodička z toho strašne sa bojím necg sa to nezapali keďže dochádzam 80km za bábätkom aby som zvládla cesty 😢 už mam paniku zo všetkého....nehnevajte sa za fotku qle nemam v okolí nikoho kto by mi poradil či s tým ísť k dr alebo sa to zrastie. Dávam si na ránu betadine
Obklady z repíka lekárskeho, ožarovanie biolampou, 3x som rezaná v tom istom mieste, jazvu ani nevidieť, ani necítiť na dotyk - dokonale zahojené.
Rana sa ti hojí pekne, aj keď na tom jednom mieste akoby si mala trosicku otvorené, mne sa tiež podobne stalo keď som dvihala staršiu dcerku, velmi som sa zlakla ale zahojilo sa to.
Mas peknú ranu, tam kde maš kus otvorene môžes stiahnuť s leukoplastom, sprav si motýlik, najdeš to na youtub ako sa ma spraviť.
Ranu máš celkom fajn, ja som mala podobnú a dr.mi odporúčal kúpiť v lekárni Višňovského oleobalzam - ten ma protizápalové účinky a predáva sa bez receptu. Natrela som si ranu večer a potom aj ráno - prelepila som gázovým štvorcom tie kúpiš v lekárni/zdravotníckych potrebách.
A nebolo by lepšie nechať sa prijať do nemocnice k bábätku ako za ním tak veľa dochádzať? Pri predčasniatkach je dôležitá prítomnosť mamky a nemocnice majú izby pre matky.
@pinkgirl mňa prepustili na 4 deň. Narodil sa v 26 týždni takže ma poslali domov zo slovami sestričky nebudú vás tu držať 3 mesiace. 🥺 dochádzam každý deň a návštevné hodiny sú určené len od 3-5...
Mala som predčasniatko a teda nikto by mi nezakázal byť s ním. Trvala by som práve počas prvých týždňov aby som bola prítomná - a keď sa mu stav zlepší potom by som zvážila či budem dochádzať takú vzdialenosť. Teraz ťa dieťatko potrebuje cítiť, pohladiť, položiť na tvoju hruď. Nie je nezvyčajné že sú ženy na izbe matiek mesiac. V nemocnici môžeš odsavať svoje mlieko a budú bábo s ním kŕmiť. Držím drobčekovi palce nech je zdravý🙂.
@pinkgirl ak by to bolo možné ostala by som rada aj kvôli cestovaniu. Môžem ho hladkat len po ručičkach a na hruď ho dostanem az keď bude sám dýchať.. od 3 do 5 môžem byť s ním. Takže každý Deň od pôrodu som pri nim tie hodiny ktoré môžem ..ďakujem pekne
Kup si sprej CICATRIDINA, a sip sup sa ti zahoji. Ver mi! Je to zazrak. ❤️
@111jozefina111 môžem aj po sekcii ? Ja som si myslela že len po prirodzenom pôrode zbehnem kúpiť ďakujem krásne
Nieeeee, ja som ho tiez davala, a som bola po sekcii cca 5 dni. Ked nie ten sprej, tak sa mi rana mozno este hoji doteraz. 😅 A to uz je rok od toho.
Podľa mňa 9 dní po sekcii to vyzerá dobre, neviem čo ti z toho tečie, mne ani po jednej sekcii nič nevytekalo. Dezinfikovať betadinom je dobre. Inak bolieť ťa to kľudne môže ešte zopár týždňov. Držím palce a prajem tebe aj bábätku rýchle zotavenie, nech už ho máš doma 💛