Rana na hrádzi po pôrode

filipendula
11. sep 2024

Ahoj, chcem sa spýtať, či niektorá z vás mala takýto problém.Rodila som prirodzene pred 5 týždňami, ťažký pôrod a dosť veľké vnútorné a vonkajšie šitie. Stehy mi vôbec nevypadavali a tak mi ich po 3 týždňoch od pôrodu vybrali ručne. No a zrejme po jednom z nich mi na hrádzi ostala mala dierka (pôvodne asi ako spendlikova hlavička). Lenže pred 3 dňami ma to miesto začalo stipat, pozrela som sa tam a dierka sa zväčšila. Tak som išla ku gynekologicke a tá mi z toho zobrala ster, len výsledky budú až v piatok a že mi podľa toho potom da liečbu. Zatial si to po každom wc sprchujem betadine mydlom. No bohužiaľ sa nič nelepší a zdá sa,ze tá dierka sa stále zväčšuje, dokonca aj obcas krváca. Mám hrozne nervy,že mi to budú znova šiť.
Ďakujem za vaše skúsenosti 🙏🏼

kiki68
11. sep 2024

@filipendula aj keby, tak to nebude take zle, vedia to dobre umrtvit

petamich
11. sep 2024

Mne ked sa rozpadlo sitie, tak mi nesili znovu, dal mi taky specialny krem zarobeny, ktorym som to potierala a samo sa to scelilo a teda desivo ta rana vyzerala (strasne som sa tiez bala, ze to budu znovu sit ale aj ked by, povedal, ze to umrtvia ale nastastie nebolo treba)

lenkakravcova
11. sep 2024

@filipendula urob si repíkový odvar (silný čaj a sceď ho) --) ženský kúpeľ pár krát denne. Mohlo by to pomôcť, ak je tam nejaký zápal.

dixitka
11. sep 2024

Aj ja odporúčam repík, mne super pomohol. Mala som podobný problém, akurát stehy, čo mi tam zostali, som si povyťahovala sama a potom sa to už zahojilo - s pomocou repíka (párkrát za deň som prikladala vatový tampón namočený v repíkovom odvare).

filipendula
autor
11. sep 2024

@lenkakravcova
@dixitka to som zabudla napísať, že párkrát denne si to potieram vatovym tampónom s repikom...ale zatiaľ žiadna zmena k lepšiemu

nika511
11. sep 2024

Skús si kúpiť citadrina sprej mne pomohlo🙏🏻

alenkatt
11. sep 2024

@nika511 Ten pomohol aj mne ale zase šitie som mala mini 3 stehy len problém bol ten , že mi jeden vypadol 3. deň po pôrode a už to nešili nanovo ale s betadinom a cicatridina sprejom sa to krásne zacelilo.

filipendula
autor
11. sep 2024

@nika511 mala som hneď po pôrode, celý som minula...

liliana8
11. sep 2024

@filipendula skus aj svietit biolampou, ak mas. Urychluje hojenie, kamoske to pomohlo.

kiki68
11. sep 2024

Mne teda podobne nieco hojili laserom, mne sa vnutri toho stehu ( to som mala mozno 3 stehy) spravila nejaka fistula, bolelo to hrozne. Zvonku to vyzeralo ako mini dierka po tom stichu. Vnutri 1,5cm vacok so zapalom.Zhojili to v nemocke laserom, vraj tym hoja aj zenam rozkusane bradavky. No za tyzden som bola ako nova od Mattela… 😀