Rakovina semenníkov

30. jún 2023

Mám 14 rokov a podozrenie na rakovinu semenníkov. Mám tam veľa takých guľôčok malej veľkosti mam to tam uz dlho ale az dnes ma to dostalo. Nebolí ma to su tam asi 3 tie guľky. Čo by to mohlo podla vás byť? Rakovina v takomto veku , nezijem vyslovene zdravo ale za to niesom obezny mam dosť pohybu ... S rodičmi som sa o tom este nerozprával najprv chcem počúvať vas nazor a ich zatial nezatazovat

viestta
30. jún 2023

Na dialku ta nikto nevysetri. Treba to povedat rodicom a ist s tym k pediatrovi, ten ta posle na dalsie vysetrenia. A hlavne dlho nevahat, aj ked to asi nebude rakovina, cim skor sa to zacne riesit, tym lepsie

autor
30. jún 2023

@viestta rakovina je vlastne hrčka nie ja tam nemam hrčku skor guľôčky určite im to poviem len neviem ako

ivkav5
30. jún 2023

Nepanikar a nestresuj sa zbytočne, je to podľa mňa celkom častá vec u mužov, tieto ako si to sam nazval “guličky”. Určite to nebude žiadna rakovina, neboj, ale zajdi s tym k lekarovi pre pokoj na duši 🙂

martinka13
30. jún 2023

Žiadna panika. Smer rodicia a potom lekár. Rakovina to určite nebude. Treba ale názor odborníka, nie tu na koniku

pralinka25
30. jún 2023

rakovina semennika byva najcastejsie medzi 15 a 30 rokom. kazdopadne si nemyslim, ze je to tvoj pripad. tieto hrcky byvaju casto neskodne ale na 100% by ta mal vidiet urolog. moj muz mal rakovinu semennika a prejavovala sa inak. aj keby to nahodou tak bolo (o com fakt pochybujem) tak tento druh rakoviny je velmi dobre a uspesne lieceny pokial to nezanedbas.
rozhodne sa neboj ani nehanbi, povedz to rodicom a chodte na urologiu. hlavne to neodkladaj, nikdy nic co sa tyka zdravia neodkladaj, lebo problem nevysumi len sa nabali. vcasna diagnostika cohokolvek zachranuje zivoty.
nedavno sem pisal asi 18 rocny chalan tiez s takym niecim ako ty. dal na nase rady. siel k urologovi. ten ho vysetril a zistili ze to nie je ziadny problem. nepamatam sa presne ako to pomenoval ale podstatne je ze chalan uz nemusi byt v strese. drzim palce nech je to aj tvoj pripad. lepsie jedno vysetrenie ako mat strach a stres.

kulumulu123
30. jún 2023

Rakovina semennikov je velmi agresivny druh rakoviny takze bud pokec s rodicom alebo smer lekar o tyzden dva moze byt neskoro....

anita1978
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sagitar
2. júl 2023

Najpravdepodobnejsie to bude varikokela. V tomto veku sa zvykne vyskitnut. Vacsinou sa vyskytuje na ľavom semenniku a je hmatatelna hlavne v stoji. Ked lezis mala by takmer zmiznut, ak to je ona. Odporucam vysetrenie u lekara.

autor
4. júl 2023

Takže potvrdil to aj lekar je to varikolela. Čo teraz ?

anita1978
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pralinka25
4. júl 2023

lekar ti nepovedal co dalej?