Rakovina prsníka - mokvavá rana a chrasta

6. sep 2023

Ahojte, 84 ročná príbuzná má rakovinu prsníka zistenu pred rokom, vtedy bez metastáz. Z ničoho nič sa zjavila hrčka na prsníku viditeľná voľným okom. Vzhľadom na vek, zdravotný stav, choré srdce, lekárka nariadila hormonálnu liečbu, operácia nie je pre ňu vhodná. Z liekov najskôr hrčka na prsníku sa zmenšila, potom sa zas zväčšila. Teraz jej začala tá hrca akoby mokvat, normálne tam bola rana, potom sa jej spravila chrasta, prsník ju týždeň bolel, teraz jej kľud. Na kontrolu ide budúci týždeň. Nemate skúsenosti s takýmto priebehom, hlavne teda s tou ranou, nikde som sa nedocitala, žeby nádor takto pracoval až na povrchu kože a mokval...

eternity24
6. sep 2023

Ja som naopak čítala, že ak sa rakovina prsnika nelieči , môže to mať aj takyto priebeh, že prsník postupne “hnije”. Ak jej nenasadili liečbu, asi sa budú snažiť aspoň ošetrovať ranu…

autor
6. sep 2023

@eternity24 to sme aj my počuli, že niekto až smrdel,ako to mokvalo. Liečba je vlastne tá hormonálna, operáciu by nemusela prežiť a vlastne keďže ledva chodí o barlách,tak by asi už ostala len ležať. Takže aj preto je liečba bez operácie, no len zvláštne,že to takto reaguje. Najskôr sa to úplne zmenšilo, že super, a potom to takto zareagovalo. Uvidíme, čo povie dr, len či nemá niekto skúsenosť...

petra92
6. sep 2023

Bohužiaľ áno, je to bežné, moja mama zistila, že ma rakovinu práve podľa rany na prsníku, ani nestihla bohužiaľ liečbu, bola v 4.stadiu už 😔

huginko
6. sep 2023

Chudák žienka, vo vysokom veku toto musí zažívať. Neporadím, ale držím palce

autor
6. sep 2023

@huginko ďakujem, no je to ťažko, lebo celá je už nezvládna vzhľadom na vek, hrozné daco.
@petra92 to mi je ľúto, že to nestihla, veru neviem,v ktorom je štádiu, ale nádor má cca 4-5 CM vraj podľa toho sona

autor
6. sep 2023

@petra92 prosím ťa a mame potom niečo dávali na tu ranu,či ako to riešili,ak sa môžem opýtať...

petra92
6. sep 2023

Ja uz popravde neviem, ja som mala 15 rokov keď zomrela(pred 16 rokmi)bola 2 týždne v nemocnici, potom ju pustili domov a na druhý deň ju opäť vzala sanitka ráno, večer volali, ze zomrela. Myslím, že ju ani neliecili iba dávali niečo od bolesti, mala hrozné bolesti chrbta z toho. Suseda bola presne v tom istom čase na tom rovnako a jej zobrali prsník, mala pár chemo a dostala sa z toho, boli obe 47 ročné, ona je este teraz úplne v poriadku, odvtedy zdravá. Bojím sa, že pri 84 ročnej pani Dr už veľmi riešiť nebudú 😔

autor
6. sep 2023

@petra92 bože, taká mladá, to mi je ľúto a ty v podstate si bola ešte dieťa 😥

petra92
6. sep 2023

Vďaka, no mam ešte mladších súrodencov, sestra mala 9,brat 11r a o rok staršiu sestru, tak za nich mi to bolo ľúto oveľa viac. Otec zomrel na deň presne pol roka pred mamou tak to bolo naozaj ťažké .

autor
6. sep 2023

@petra92 jemine, tak to ste mali veľmi ťažké, bože a tí mladší súrodenci, je mi do plaču 😥😥😥 dúfam,že teraz sa máte v živote dobre, že vám to život vynahradil inak 💗

ank
23. júl 2024

My máme podobnú situáciu, mama 88 ročná má takú ranu na prsníku už 4 roky a už pred 4 rokmi s ňou odmietli niečo robiť, že to je posledné štádium. Ju to našťastie nebolí. Môžem sa spýtať, ako to u vás postupovalo?

autor
23. júl 2024

@ank ahoj, mala ožarovania koncom roka, ale zhoršovalo sa to,slabla, mala bolesti, tiekla jej z toho krv, ktorá sa nedala zastaviť,vták skončila v nemocnici, kde jej dávali aj transfuziu, bola tam tri týždne, každým dňom odchádzala, bolo to strašné,zomrela v apríli. Bolo to utrpenie pre ňu aj pre nás. Už jej je dobre. Držím vám palce. 💗

ank
23. júl 2024

Ďakujem, budeme to musieť zvládnuť😥

autor
23. júl 2024

@ank je to ťažké na psychiku, prajem naozaj veľa veľa síl💗