Prosim vas je tu niekto kto sa musel rozhodnut ci si da odstranit cely prsnik alebo len lozisko nadoru?
Ja sa mam rozhodnut za dva dni a vobec neviem akou cestou sa vybrat.
Ked som lezala v nemocke, prisiel lekar povysvetlovat pred operaciou a koniec debaty bol taky ze pocas operacie poslu okraje nadoru na rozbor a podla toho sa rozhodnu ONI.
Pani vedla mna sa zobudila bez prsnika.
Moja mama to teraz nedavno prezila, vyslovene si nezelala odstranit prsnik, lekar sa na nu vykrical, ze co si dovoluje mu rozpravat, isla inam a bez problemov jej to vybrali, prsnik ma cely a sama lekarka jej povedala,ze to urcite nebolo na odstranenie celeho prsnik, vybrala jej aj uzlinu pod pazuchou, ktora bola na tom horsie ako to co mala v prsniku
@marus313 ja hy som dala prec cely prsnik....hoc resekcne okraje by holi negativne , aj tak. Plus okolite lymfaticke uzliny. A toto iste by som poradila sestre,mamke,babke. Bala by som sa,ze sa v okoli nechtiac ponecha nadorova bunka a za nejaka cas je recidiva tu. Vela sil.
@miskamicha poznam zeny ktore maju recidivu aj po odstraneni prsnika, aj mame to jasne povedali,ze ak si da aj oba odstranit to este nic nezarucuje.
@pininka1 ja som ukoncila chemoterapiu.Bola som vcera na sono pred operaciou kde mi povedali,ze mi to uplne zmizlo a uzliba pod pazuchou ktora bola chytena tiez tsm sa mi to zmensilo na 3mm.Potom som isla este k primarovi a ten na mna vyrukoval z dvoma moznostami bud cele odstranenie alebo odstranenie loziska ktore mi na prvej konzultacii povedal ze sa to.da urobit vtedy o celom odstraneny nebolo ani slovka.Tak preto som z toho v soku a neviem vobec ako sa rozhodnut.
@pininka1 to je jasne. Ale predsa vacsia sanca byt dlhsie bez recidivy ked sa to dá von cele.. a zalezi o aky histolog.typ.nadoru ide. Maju rozne spravanie
@tinadomik ked mi oznamili ze mam rakovinu bola som zmierena dokonca som si zelala aby mi zobrali prsnik ale po chemoterapii ktora to cele ,,odstranila,, a dali mi mozmost uvazovat aj o tom ze to ide aj inak som sa nejak dala ovplivnit tou moznostou a vcera ked vyrukovali na mna s dvoma moznostami a rozhodni sa tak uplny sok prisiel
Nech sa už rozhodnes akokoľvek,velmi ti drzim palce aby ta to navzdy obchadzalo.
@ivsoja2020 dakujem moc
@marus313 urcite cely prsnik… moja mama je po masektomii (s nou sa lekar ani nebavil, ci chce) - zacinalo s nou kopec zien, ktore si nechali len ciastocne a vkuse im to tam vyrazalo nanovo. Pri rakovine plati, ze cim vacsiu cast tkaniva ti dokazu odobrat, tym je potom ruzovejsia buducnost.
Ked prejdes liecbou, zadarmo mas narok na novy prsnik. Popravde, neviem aku velku cast by ti z neho mali vziat, ale uz to urcite nebude vyzerat ako predtym. Rozhodnutie je vsak plne na tebe.
Drzim ti velmi palce, urcite to zvladnes 🙏🏼
@zuzap33 Bez chemo? Ja mám kamarátku, ktorá podstúpila čisto len operáciu, odmietla aj chemo aj rádio a je zdravá.....je to už vyše 20 rokov, detto jej muž po operácií prostaty, ktorý odmietol ďašlie postupy. Sú to roky a žijú bez následkov. Ale maximálne zmenili životný štýl, stravovanie, nekompromisne, natvrdo
Tá kamarátka, je pôvodne zdravotná sestra.
Kamarátka ma koncom mesiaca operáciu a vraj je dr vysvetľoval že pri mladých babach(má 26) vyberajú vnútro a kožu nechávajú pre implantát..dobrovoľne si ide dať aj v druhom vybrať vnútro(jednak aby časom nezačala rakovina aj tam) a vraj si nevie predstaviť mať jeden umelý a jeden svoj..
@marus313 nerozhoduju o tom lekari?