Rakovina prsníka

zuzanka1313
3. jún 2024

Ahojte, zatiaľ mi nič vážne nezistili len by som sa chcela opýtať na príznaky rakoviny prsníka. Budem mať 25 rokov. Momentálne mám hroznú bolesť prsníka smerom k pazuche, taký tlak v prsníku, bolesť úplne vystreluje až do ruky ku prstom a mám silný kašeľ bez toho aby som bola chorá a trápi ma hrozná unava. Myslela som si že to bude niečo s ramenom ale tam RTG nič nezistilo. Keď som bola mladšia už som mala nezhubný nádor ktorý bol odstránený. Mám ísť na gynekológiu na vyšetrenie len mám neskutočný strach. Tak som sa chcela poradiť a opýtať či niekto mal podobné príznaky a táto choroba mu bola potvrdená.
Ďakujem veľmi pekne. 🩷

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
majamat
3. jún 2024

@zuzanka1313 mnohe zeny ani netusia, ze maju rakovinu, v pociatocnych stadiach sa praveze nijak neprejavuje a postupne sa zacinaju sice nejake prejavy, zavisi od lokalizacie a prerastania, ale teda v takom rpipade sa uz da nador, alebo v prsniku nahmatat a rovnako sa zvycajne uz nahmataju aj uzliny v podopazusi. zakernost rakoviny spociva v tom, ze priznaky prichadzaju az je je stadium pokrocile. cize ak nehmatas nic, potom je pravdepodobne, ze to bude nieco ine.
rozne nezhubne nadory, cysty, firomy a pod v prsnikoch byvaju casto,. ma to kazda druha zena.

zuzanka1313
autor
3. jún 2024

@taynee Bola som s tým kašľom u obvodnej keďže už to trvá nejaký mesiac určite. Povedala že to môže byť spôsobené stresom. RTG neukázal vôbec nič.

eliska13
3. jún 2024

@zuzanka1313 robila krv na chlamýdie a ostatné veci?

majamat
3. jún 2024

@zuzanka1313 mam chronicky kasel skoro 30r. kludne chronicka bronchitia, astma a pod.

zuzanka1313
autor
3. jún 2024

@eliska13 nie nič. Ďalej to už potom neriešila.

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
eliska13
3. jún 2024

@zuzanka1313 tak choď spať, že kašeľ neprešiel

macekovam
3. jún 2024

@zuzanka1313 niečo podobné mala aj známa..najskôr zapálený prsník červený...bez teploty..potom bolesť do ruky..aj na hrudník..podpisovala to ako obrovské bolesti..skončila na neurológiu.po vyšetreniach stanovili diagnózu neuroborelióza .že by mala kliešťa nevie..teraz je na infekčnom.

30majka71
3. jún 2024

To bude seknutý nerv, resp. Preťažený sval. Rakovina by sa prejavovala inak. Viditeľná zmena na prsníku, hrčka v prsníku alebo podpazuší, urob si samovyšetrenie, a ďalšie. Ja by som už dávno bola na gynekologii pokiaľ by ma také niečo trápilo.

petronelag
3. jún 2024

@zuzanka1313 Treba s tým ísť začať u gynekologa a ak tam bude všetko v poriadku, tak ďalej k neurologovi, povedať obvodnej lekárke podrobne ako sa to prejavuje.
Ja by som tipovala, že keď je tam aj kašeľ, tak to môže byť nejaké prechladnutie alebo nejaký kašeľ z infekcie a na to reagujú uzliny pod pazuchou.