Rakovina krčku maternice

angelika19
1. júl 2018

Zdravim.Hladam co najciac info o rakovine krcka maternice stadium 3.Operacia sa nesmie .Dakujem

evitka83
1. júl 2018

@angelika19 pytas na dysplaziu krcka maternice v stadiu 3, alebo karcinom krcka maternice v stadiu 3. 3a, 3b???

05ada
1. júl 2018
Používateľ 05ada je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od 05ada.

@angelika19 Viem, ze je to Tvoja diskusia, ale tiez riesim tento problem. V piatok som volala sestricke na vysledky cytologie a ked som sa opytala nech mi povie vysledok v cislach povedala 3AB. Som z toho nestastna, lebo len sucho povedala mam prijst v septembri na dalsiu cytologiu. Mate niekto prosim skusenosti s takymto vysledkom? Brali ste nejake lieky alebo nieco prirodne cim sa to da zlepsit. Mam malu dcerku a som zufala, celkom ma to polozilo. 😢

sasa1983
1. júl 2018

@angelika19 definitívna chemoradiotetapia, doplnená brachyterapiou. Následne dla nálezu pokračovanie v sólo chemoterapii

evitka83
1. júl 2018

@05ada predpokladam, ze mas dysplaziu, lebo pri rakovine by ti asi nepovedali do telefonu, aby si prisla v septembri. Nechcem to zlahcovat, ale mava to vela zien a vela zien sa vylieci. Ale gynekologa by som vymenila. Ja som chodila na ambulatne laserove osetrovanie krcka a to bolo skoro 20 rokov dozadu. 10 rokov som mala pokoj. Potom mi robili konizaciu. Tipujem, ze mas nejaky tip HPV virusu. S tym zije tiez asi 80% populacie. Mozes poziadat o geneticky test, ktory typ mas ty. Rakovinotvorne su len niektore. Ale je fajn to aj tak vediet. Drzim palce

angelika19
autor
1. júl 2018

@evitka83 karcinom.

libawet
3. júl 2018

@evitka83 no, autorka už ale písala, že má III.štádium (v štádiu 0 /prekancerózy/ je možné uzdravenie prakticky vo všetkých prípadoch. V štádiu I., tzn. že nádor je obmedzený len na krčok maternice, možno očakávať vyliečenie v 80 percentách prípadov. V štádiu II., keď nádor už zasiahol okolité orgány, je vyhliadka na uzdravenie skoro 60 percent. U pokročilých štádií vyhliadka úplného vyzdravenia už rýchlo klesá...), áno máš pravdu, HPV vírus má v sebe väčšina ľudí, ale aj toho nebezpečného, aj vyvolávajúceho rakovinu, sa dobre fungujúci imunitný systém dokáže zbaviť do dvoch rokov. Ešte taká malá poznámka - čo nám tým asi tak príroda chce povedať, to mám na mysli to % HPV vírusu....vernosť priatelia, vernosť....

angelika19
autor
6. júl 2018

@libawet mama mala len jedneho partnera a ma 75 a 20 rokov vdova .Tak vernost hm hm.

zuzkaz91
6. júl 2018

@angelika19 ale mohol to na ňu preniesť on.Ja tiež mám len jedného a mám tam výrastky ako bradavice.S čoho ? Tiež si myslím HPV od koho? Len od jedného...

libawet
9. júl 2018

@zuzkaz91 áno, musia si byť verní obaja a najlepšie, aby do vzťahu vstupovali ako panna a panic, ono sa všetko vracia ku koreňom 🙂, nebolo to veru nadarmo....keď teraz čítam, čo je pohlavne prenosných chorôb, aké všelijaké chlamýdie, ureaplazmy, mykoplazmy, bradavice, molušky...čo to všetko ako neliečené môže spôsobiť, aj neplodnosť veru, potraty, nedonosené deti....treba si vstúpiť do svedomia a začať od seba, každý bez rozdielu....lenže otázka - je to vôbec reálne, dá sa ešte čosi v tomto svete zachrániť ? Či nádej zomiera posledná?

minticka
9. júl 2018

Mám pocit že na to niesu lieky..iba tie inekcie,ale to už je neskoro..skús si pozrieť na nete..ja som sa dopatrala,že najlepšie sú vitamíny s rakytníkom a hlivou ustricovou 😉..

zuzkaz91
10. júl 2018

@libawet darmo začínať od seba keď ja mám od začiatku len jedného a mám taký problém...

libawet
10. júl 2018

@zuzkaz91 ja som zasa mala problém, že obaja sme vstupovali do vzťahu ako " čistí ", sme si verní a ureaplazmu som chytila na term. kúpalisku vo V.Mederi. Dva roky mi trvalo, kým som sa z toho dostala, liečili sme sa obaja. To bolo síce z iného súdku, ale tiež o pohl. prenos.chorobách a o tom, že ešte aj " ten tretí faktor " tam môže vstúpiť a nemusí ísť práve o neveru.

matabb73
10. júl 2018

@05ada citológia 3AB je taká, pri ktorej treba zvýšené sledovanie a ak sa bude opakovať, tak to operujú. Robí sa konizácia krčka, netreba sa toho báť. Teraz to má veľmi veľa žien. Ja som mala 28 rokov, keď mi to zistili a syn mal necelé dva roky. Tiež som sa veľmi bála, ja som mala pred operáciou až cyto 4. Od operácie je to už 17 rokov a všetko je v poriadku. Medzitým sa mi ešte narodila dcéra, ktorá má teraz 10 rokov.

05ada
12. júl 2018
Používateľ 05ada je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od 05ada.

@matabb73
@evitka83
Dakujem Vam za Vase odpovede a povzbudive slova. Az vcera som sa dostala k doktorovi mal dovolenku. Nic prijemne mi nepovedal, treba to sledovat . Doporucil mi vyrezat vzorku v ambulancii je to bez narkozy . Mate niekto skusenostii ? Boli to? Na zaklade vysledku but nadalej sledovat alebo operovat v plnej narkoze - z coho mam panicky strach -mam malu dceku, som vdova a som na nu sama tak si viete predstavit ako tazko to prezivam. Nikdy som nejake zdravotne alebo gynekologicke problemy neriesila a teraz toto. Hladala som po diskusiach co ponohlo inym zenam v mojej situacii a nasla som nejake lieky, ktore im pomohli- VITAGINC, GYNOFLOR, IALUNA, DEFLAGYN, ISOPRINOSINE. Samozrejme pytala som sa doktora aky je jeno nazor a on mi odpovedal, ze mi nic nepomoze a mame cakat ako sa to bude vyvijat. Nemozem len tak cakat , musi byt predsa nieco , prosim niekto kto ma takuto skusenost, co ste robili? Moc dakujem.

joannita
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
joannita
12. júl 2018

@05ada ahoj, nemusis sa absolutne stresovat. Ja som mala asi 3 roky stale cytologiu 3A, cize len o nieco malicko lepsiu ako ty (zalezi aj od labaku ako to vyhodnosti, kazdy inak). Chodila som na kontroly kazdych 4-6 mesiacov a stale som mala 3A. Tiez som bola na Heydukovej na "vyrezanie" kuska z krcku (neviem uz ako sa to vola), poslali to na biopsiu a zistili ze mam sice tu dysplaziu, ale vzorka neobsahovala ziadne "zle" bunky, cize nebolo nutne to riesit radikalne (konizacia) Pisem to uplne laicky, lebo uz si to nepamatam kedze to bolo asi pred 3 rokmi.
Potom si pamatam, ze som sa zacala tak lepsie stravovat, jest vela ovocia a zeleniny, robila som si smootie a snazila som sa nejest sladkosti, menej bielej muky.....atd a zazracne sa mi odvtedy cytologia zlepsila a odvtedy mam "2" (uz 3 roky)
Cize skus ist touto cestou, ziadne tabletky z lekarne ti nepomozu, je to LEN o tvojej imunite. Ale aj keby nahodou sa ti nelepsilo, tak sa nemas coho bat ked chodis na caste kontroly. Keby si uz mala 3B, tak ta mozno poslu na konizaciu a do rakoviny to ISTO neprejde.

minticka
12. júl 2018

@05ada @05ada ja som dnes akurát bola na kontrole,vystikol mi z vnútra 2 vzorky a poslal na hystologiu..vôbec to neboli..ako ti písali baby,treba posilniť imunitu..mne pomohol ten rakytník a hliva na imunitu..a bral to aj partner..je tam písané,že je to aj na HPV vírusi 😉

matabb73
12. júl 2018

@05ada Konizácie sa vôbec nemusíš báť. Ja som strávila v nemocnici asi 5 dní. Potom sa ešte treba šetriť asi mesiac, aby sa stehy nepotrhali. Mne sa asi dva roky po operácii vrátili zle výsledky, cyto 3. Vtedy mi doktor predpísal antibiotiká Suprax, dokonca som ich brala na dovolenke pri mori. Po dobratí sa mi to zas upravilo na cyto 1. Niekedy aj zápal zhoršuje výsledky. Skús zmeniť stravovanie, obmedziť cukor. Vraj aj cukor môže spôsobovať zápaly a zhoršiť imunitu.

05ada
16. júl 2018
Používateľ 05ada je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od 05ada.

@matabb73
@minticka
@joannita
Dakujem Vam za Vase rady a povzbudenie , moc si to vazim. Uz som si nakupila hlavne prirodne preparaty na posilnennie imunity. Pridam k tomu castor oil packs - tiez na zvysenie imunity a kupila som si aj GSE. Mala by som ist na odobratie vzorky buduci tyzden tak mi drzte palce. Nestihla som odpisat skor, bolo pekne pocasie a tak som s malou chcela byt co najviac vonku, vecer som zaspavala pri nej. Samozrejme sledujem Vase skusenosti a rady a naozaj som vdacna za odpovede a skusenosti.🙏❤

lilinkaaa29
3. jan 2023

@05ada ahoj ako si dopadla ja mam tiez 3ab hsil aj hpv

luciarevuca
14. sep 2024

@sasa1983 mala ste brachyterapiu, ak áno poprosím informácie ohľadom brachyterapie, mala by som podstúpiť mám však obavu