Rakovina krčka maternice

slniecko3108
9. dec 2024

Ahojte, rada by som prehodila pár slov zo zienkami ktoré si museli prejsť rakovinou krčka a museli absolvovať aj chemo pred operáciou... Budem rada keď sa dozviem niečo viac od žien ktoré si tým prešli a nemajú problém o tom rozprávať. Ďakujem

melanta
9. dec 2024

Ja som mala operáciu a až následne chemo.

slniecko3108
autor
9. dec 2024

@melanta ja mám skôr chemo a následne operácia. Som po prvej a keďže po histologii sa dlho cakalo lebo si neboli istí mojimi prvými výsledkami tak sa čakalo skoro dva mesiace a prerástlo mi to dole. No po tej chemo sa to dole správa zvláštne. Ako keby to chcelo vypudiť (porodiť) z tela von... No keďže si mala opku pred asi nevieš poradiť...
Ale ak sa smiem opýtať koľko dávok si dostalo po opke?

babydesire
10. dec 2024

@slniecko3108 moja mama mala v 41r. rakovinu krcka, podstupila oziare a elektroliecbu, aj jej vsetko zobrali ,,ale moc ti ktomu nenapisem, ona nepatri ktym, ktory by sa chceli dopodrobna rozpravat,,tak sa jej nepytam,,aj to co viem mi povedala horko tazko a to aj po rokoch ale potrebovala som to vediet aj kvoli sebe,ked vsade sa diktuju rodinne anamnezy a ja uz som mala predrakovinovy stav, nastastie sa to zistilo vcas a bola som len na konizacii .
Vela stastia a uspesnu liecbu zelam

slniecko3108
autor
10. dec 2024

@babydesire Netráp sa. Rozumiem že sa nechce o tom rozprávať. Nie každý je taký. Ja mám len 36 a som už na nervy že mu chcú všetko zobrať. No ak to má ísť kvôli zdraviu tak Budiš... Mám dve zdravé baby takže deti už mať nechcem... Chcem len byt s rodinkou....

grof_monte_christo
10. dec 2024

@slniecko3108 Mrzí ma tvoja situácia 😢. Ak sa ta môžem opýtať, mala si hpv?

slniecko3108
autor
10. dec 2024

@grof_monte_christo zaujímavé je to že minulý rok som stery mala ok. A keď som šla tento rok už tam bol nádor. V BB z histologie vyšlo že som tehu musela byť a v ba vyšlo že je to adenokarcinom s hpv. Čiže ešte ani patologovia sa nezhodli. Takže sama netuším aká je hlavná príčina a prečo potom stery minulý rok boli ok...

grof_monte_christo
10. dec 2024

@slniecko3108 Ďakujem za informáciu a veľa šťastia prajem.