Dobry den, zaujima ma ci tu ma niekto skusenost s priznakmi karcinomu na krcku, pripadne nasledny postup, ako sa to doriesilo, ci stacilo len “vyrezat” postihnute tkanivo z krcka, viem ze zalezi od stadia, ale povedzme v pociatocnom alebo vyssom stadiu, ci by to bolo dostacujuce ak by bol karcinom ohraniceny len na krcok.. je tu vela diskusii na tuto temu, precitala som ich od A po Z, ale nenasla som info ktore som hladala, preto zas otvaram temu, snad sa niekto neurazi 🙂 ak ste si tym niektora z vas presla, hlavne tie priznaky ma zaujimaju.. pocas posledneho roka mi cytologie vychadzali ako pocasie, raz dobre raz horsie, vsetko sa skomplikovalo po porode ked som isla na vysetrenie a nie som si ista ci to s tym vsetko suvisi 🤯 budem vdacna ak sa zapojite
ja som mala diagnostikovany karcinom krcku,vysiel mi zly ster PaP iV,necakala som na dalsi ster hned som si zajednala termin na op/konizaciu),vysiel mi karcinom in situ cize vsetko bolo odstranene,odvtedy su 2 roky a vysledky PAP mam dobre,ine priznaky som nemala
@diellza CIN III mi uviedli do papierov ešte pred akýmkoľvek zákrokom po druhom rozšírenom stere. práve cakam až v júni pôjdem na kontrolný ster ale tkanivo ktoré mi pri konizacii odobrali bolo komplet vybrate take info prislo z histológie už po zákroku na základe tkaniva ktoré im poslali.
Tak ja tomu uz nerozumiem, ked mi odoberali biopsiu mohli hned spravit konizaciu.. z cytologie a kolposkopie to podla dr nebola “az taka tragedia”.. no a kde to v priebehu pol roka skoncilo, zaujimave 😏
Po obycajnom vysetreni krvacanie ako pri zabijacke, po biopsii to na dva dni ustalo a odvtedy zase.. kazdy den a vela
A nerozumiem teda ani dg CIN III, ked vraveli ze cin sa znacia uz histologicke vysledky, pokial je to z cytologie moze byt ASCUS, ASC-H, LSIL, HSIL a pod.
Nikto z lekarov sa k nicomu nevyjadril, vraj len cakat, nadsene sa ale netvarili
mne vysiel HSIL a este chceli o polroka ster ,ja som hned volala do nemocnice kvoli terminu, a potom ma kazdy z dr chvalil ze som necakala a hned riesila
@katinka71 presne ste to vystihli.. to nekonecne cakanie je na nervy! Vsade kde pridete, lekari na seba medzi sebou len “kydaju”, ten mal spravit to a tamto, ten mohol zas urobit to a to.. ani sa nezhodovali v dalsom postupe, samozrejme si clovek vyberie to co mu v danej situacii viac pasuje.. dala som na radu onkogynekologa, najprv babo potom konizacia s cim moj obvodny teda vobec nesuhlasil, ale ved som si myslela ze vacsi odbornik je snad onkogynekolog ked denne skuma len tieto veci. Ale co uz, spat nic nevratim 🙂
ja som sa dozvedela vysledok den pred sterdrym dnom volala mi gynekologicka o 20 vecer domov .cele vianocne sviatky pokazene ,najhorsie na tom bol mm te iba plakal ja v plnom prude chystanie na vianoce som to nemala az tak cas sa tym zaoberat najblisie som dostala termin na kliniku az 11.1 a termin operacie 25.2,po peracii som mala velke problemy s krvacani to som bola na klinike ako na klaviri a este zdvotna poistovna ma po 2 tyzdnoch od operacii vyhodila z PN do roboty ,pracujem na tazkom oddeleni kde musim dvihat aj 100 kg ,zijem v rakusku tu su podmienky ine ako na sk,tu moze zamestnavatel prepustit aj pocas PN
@diellza ahoj no ja som aktualne asi 3 týždne po LEEP vždy som mala dobrú cytologiu a cca minuly rok začiatkom leta boli trosku nezrovnalosti na smeroch brala som 3 mesiace deflagyn následne sme robili rozšírený ster a vyslo mi ťažké CIN III takze mi bola odporučená konizacia bola som z toho strašne nestastna ale vyvíjalo sa to velmi rýchlo k horšiemu takze som aktualne po zákroku kľudne sa opýtaj niečo konkrétne 🙂) cca v lete by som mala mat kontrolnú cyto ale vyzera že zo mna vybrali vsetko