ahojte..chcem sa opytat ci mozem mat pcos aj ked nemam vsetky priznaky..mam jedno dieta pokusame sa o druhe ale prestala som mat menzes (nikdy nebol pravidelny) mam nadvahu tvrde chlpy na brade mastnu plet a pod..lekar na sone pcos nevidi ale HP mi nerobil..a menzes vlastne mam ale je to len take slabe spinenie hnede..poradite prosim?
Pcos je len dosledkom resp priznakom inzulinovej rezistencie. Ta sa zistuje HOMA-IR testom. Ja si ju kazdorocne chodim davat merat do labaku ako samoplatca, nejakych 25€ ma to stalo v BA na trnavskom. Ked vyriesis inzulinovu rezistenciu vyriesis pcos, neplodnost, problemy s reprodukciou. Dalsi symptom co si nevymenovala je androgenicka alopecia (trvale rednutie vlasov) a akne hlavne v spodnej casti tvare (okraj sanky, brada, spodne lica). Nizkosacharidove stravovanie, posty riesia tento problem. Ani ja nemam cysty na vajecnikoch ale PCOS mam skrz vysoky testosteron, alopeciu a pod. Testosteron mi rapidne spadol na najnizsiu, stale zdravu uroven. Na endokrinologii sa ma lekar pytal, ze co som robila inak, ze testy su super.
@basulaak ja cukrovku nemám ale máme ju v rodine tak mám predispozíciu
Sak v pohode, ani ja nemam cukrovku. Len vysvetlujem co je pricinou pcos.
@basulaak podla coho viete ake hodnoty mate mat?
Pekný deň prajem. Pred pól rokom mi zistili PCOS keďže sa snažime s priateľom o bábätko a v decembri po pohlavom styku som dostala obrovské bolesti do podbrušku opuchlo mi brucho oblieval ma pot a aj som od bolesti odpadla. Doktor mi povedal že som ovulovala a kvôli tomu som mala bolesti. Ale odvtedy ma to trošku psychicky poznačilo nemám odvtedy ani chuť na sex. Preto sa obraciam na vás a trochu sa psychiky ukludnila či sa s tým z vás už niaka stretla alebo mala skúsenosť. Poprípade rady ohľadom PCOS. Ďakujem velmi pekne za každú radu. ❤️
Štítnu si nechala vyšetriť? Ja mám pco aj zníženú funkciu ŠŽ, treba urobiť krvné vyš