Pupienka po holení

nataly233
6. jún 2022

Ahojte prosím o radu, čo odporúčate prosím na pupienka po holení v oblasti bikín lebo už som z toho zúfalá, a aj na zadku sa stále tvoria viete poradiť dáku masť?

oli2782
6. jún 2022

@nataly233 Pripájam sa, rovnaký problém

babovka2321
6. jún 2022

@nataly233 mast neporadim, mala som s tym problem, kym som nezacala pouzivat IPL. Fantasticka vec. Po par mesiacoch pouzivania mi raz za cas narasol v oblasti bikin sem tam nejaky jemny chlpok, absolutne ziadne "strnisko", koniec neprijemnym pocitom :D

ddomcca
6. jún 2022

@nataly233 Pealing, nehol sa v protismere ale v smere rastu chlpkov, na noc spi bez nohaviciek, najlepsie je pouzit muzske ziletky

slovakboy
6. jún 2022

@nataly233 pred holenim sa namydliť obyčajným mydlom a zmyť mastnotu. Potom naniesť penu ja to robim štetkou z prasacich štetín sú najjemnejšie keď sú mokré. A je lacná. Ako pena je najlepši Barbus z kelimka rozmiešaný v miske. Ale kľudne použi aj penu zo spreja. Potom ťahaj po srsti. Problém je že tie dvoj troj žiletky sa zapchajú chĺpkami a treba tlačiť. Ja používam obyčajné kovové holiace strojčeka do ktorých sa vkladá jedna plechová žiletka. Idem po srsti a miernym uvoľnením skrutky zvýšim agresivitu strojčeka. Nesmieš tlačiť a snažiť sa byť oholená dohladka pri prvom holení. Potom všetko dobre spláchni teplou vodou a tak aby si nemala na pokožke žiadne mydlo. Následne znovu nanes novú penu na to iste miesto. Buď štetkou a dobre votri, alebo zo spreja. A teraz ideš proti srsti. Ak máš kovový strojček tak dotiahneš skrutku nadoraz. Po holení znovu opláchni teplou vodou dôkladne a potom studenou na zatiahnutie pórov. Dezinfekciu používam Alpu ale to je prisilné. Môžeš skúsiť septonex bezalkoholický ale nie krém po holení. Obliecť čisté prádlo. Tie vyrážky sa robia z mikro infekcie. Preto je dôležité netlačiť pri holení radšej holit dvakrát raz po srsti a druhý krát proti srsti a dezinfikovať alebo zabrániť vniknutiu baktérií.

slovakboy
6. jún 2022

@nataly233 tu si pozri ako sa správne holiť. Je to síce holenie brady a holí sa až na tri krát : po srsti naprieč a proti ale princíp o ktorom píšem a postup je rovnaký a tento Muhle R103 strojček v tom videu sa dal donedávna kúpiť aj v DM drogérii teraz majú ešte jemnejší Gillette kovový. Aj štetkou Wilkinson s prasacimi štetinami.

https://www.youtube.com/watch?v=4E4C0LaW3iM
cyberk
7. jún 2022

Staci sa holit pod vodou a bodky nebudu 🙂 penu nepouzivam a pouzivam chlapsku ziletku mach 3 lebo je jemnejsia 🤣