Ahojte😊Neviete mi prosim poradit ci sa vam pri problemoch so stitnou zlazou objavili aj nejake psychicke priznaky?Dakujem za vsetky odpovede
Mne sa objavili silne uzkosti z nicoho nic a to pri kontakte s ludmi,dalej nervozita a vycerpanost. Momentalne mi lieky moc nepomahaju, mam vysoku cinnost a neda sa uplne nadtavit... idem v januari na operaciu.
Lebo aj ja mam silne uzkosti😞Som z toho nestastna.Internista mi zistil TSH 7,14 asi pred 3 mesiacmi a na endokr.vys. idem az v decembri.U nas je s tym problem😞 Uz si pripadam.ako psychicky narusena😞Tie uzkosti su brutus.
Baby A môže súvisieť stitna aj keď mám pred menzesom psychiku V prdeli?
@nelufka ahoj, a maš aj nejaké iné príznaky? môjmu synovi zistili pred dvoma týždňami zvýšené tsh 5,3 a na endokrynológii tento týždeň až 9,2, ale štítnu žľazu má v poriadku chvalabohu. ale tiež sa mi zdá taký trochu psychicky rozladený, ale on má 18 rokov, tak som myslela že hádam dozvuky puberty ešte... lebo on žiadne iné príznaky nemá.
@11mirka22 ak sa smiem spytat- dali synovi tabl. na SZ? alebo vobec nic?
SZ ma velky vplyv na psychiku. Lenze treba dat skontrolovat TSH+ fT4. Niektory lekari pisu len t4,ale ma sa jednat o free T4= ft4. LEn samotne TSH nestaci. TSH- ako telo funguje, fT4 ako sa clovek citi. fT4 niektory ludia volaju aj "pocitovy hormon SZ" Najlepsie sa ludia citia, ak je t4 okolo 20, resp. cim blizsie ku 20 tym lepsie. Ale netreba to prestrelit- viac ako 20 moze poukazovat na zvysenu cinnost SZ. Niektorych ludom tiez pomaha skontrolovanie a pripadne dodavanie vit. A, D a B12. tieto vitaminy sa davaju aj do suvislosti s SZ. Treba sa vyvarovat soji, kapustovinam, arasidom, horcici.
Ochorenia SZ nemusia byt dedicne. vela veci ma negativny vplyv na funkciu SZ.
Ja som mala zachvaty uzkosti, paniky. Som myslela, ze mi preskakuje. Travenie rychlostou blesku, srdce mi nestihalo, pri dychani som myslela, ze sa udusim.
Uz 30 dni beriem lieky na hyperfunkciu stitnej zlazy a je mi fakt dobre. Cela som sa ukludnila. Aj psychika sa zlepsila. Moj muz si pochvaluje... 😀
Len som pribrala 5 kil. Snazim sa dodrziavat prikazy lekara. Nesmiem sa namahat, ziadny sport. Z kavy mi je hned zle na srdce, tak kupujem bezkofeinovu.
11mirka22 ahoj moj syn tiez trpi uzkostami ma 26 rokov a prislo o jak blesk z jasneho neba, v rodine to tiez nikto nema, ale to neznamena ze ju nemoze niekto dostat, tak mi bolo povedane u lekara, Je to choroba ktora ta moze postihnut kedykolvek a v ktorom kolvek veku. A ten dnesny svet a stres v nom to len tomu napomaha. Zial je to smutne ale je to tak.
NIeco pises, ale to asi neboli prvotne pri zisteni...
Diagnoza panicka porucha
Jasné..takže hneď prvé výsledky boli zle..dik. tak nech uz sa ti to len lepší.
Teda nech op. Pomôže!
@didulka85, pri zvysenej cinnosti som to mala aj ja, velmi som sa lakala, srdce mi busilo, taky divny stav na hrudi som mala akoby mi bubliny isli, som hovorila dr. ze mi sibe, ona ze ked budem mat hormony v norme a bude stav pokracovt, budeme to riesiet, ze to mam urcite zo stitky a mala pravdu. Ja som zo 60 kg schudla na 52, po nasadeni liekov som mala zrazu 72. Vysadili mi ich, 4 mesiace som cvicila, drzala dietu a schudla na 58, dlhoooo som si drzala 60 na beznej strave bez cvicenia.
Áno môžu byť úzkosti podráždenosť spavost