Ahojte, chcela by som sa poradiť 🙂 Mám psoriázu v oblasti brucha a bojím sa, že keď otehotniem budem mať problémy. Kožná ma síce ubezpečila, že telo si to "zreguluje" samo a psoriáza sa mi upraví, ale zaujíma ma aké máte skúsenosti vy 🙂 Vopred ďakujem za info príp.typy 🙂
Taku istú horšiu niekedy ale to už vplyvom vonjaksich faktorov stres a tak ;)
@peta_25 ahoj ja ju mám od detstva teda nemám 🙂 ja sa nou nezaoberám viem že v tele je ale ju neriešim 🙂
po celom tele sa mi povyhadzovala ked som mala 8 rokov a mala asom ju potom na lakťoch kolenách tak priebežne, ked som mala okolo 23 rokov 2 roky po sebe som bola na Podhájskej ked som sa riadne opalila a celý týžden ležela na slnku a máčala som sa v tej vode od vtedy si musim zaklopať.........
potom som mala 2 deti ani náznak tak len dufam že to tak ostane, vraví sa že pri tehotenstve sa aj krv vymení u mna to bolo ok aj ja som sa celý čas bála že práve vtedy prepukne ...
Baby máte aj nejaké praktické rady, ako zlepšiť svoj stav psoriázy? Nejaké rady napr. či vám pomohla zmena stravy, vylúčenie nejakých konkrétnych potravín alebo iné? Prosím ak máte niečo dajte vedieť, rada by som si ju trochu preliečila, kým príde bábo 🙂 vopred ďakujem
Mne sa v tehu zhorsila.
@peta_25 hlavne musis sama zistit ci to mas zo stravy a kedy sa ti to zhorsuje,mne ako nahle pride zima,leto a slnko je top nemam ani ň,a mne osobne pomaha solarko,akurat zajtra sa chystam lebo sa mi psorka spravila na tvari
@peta_25 a mne osobne sa v tehu nezhorsila aj ked kozna vravela ze sa to moze stat po porode,a je to celkom ok ked neratam par chybiciek krasy na tvari a lakte,3roky pred som bola na tom zle,komplet cele telo
@baska18 g ten sprej je naozaj fajn ked mas psoriazu na par kuskoch tela,ja som bola komplet od hlavy po pety vysypana a ten sprej ma vydrzal 3dni,skoda len ze nazarabam miliony 😀 je to draha choroba,lacnejsia alternativa je kokosovy olej,odporucam
A ak ti mozem este poradit kup sibhimalajsku sol nie je vobec draha a rob si raz za tyzden kupel ebo prikladaj na postihnute miesta
Ahoj, ja ti síce neporadím,čo s tým v tehotenstve, ale keď dokojíš a psoriáza nebude na ústupe,vyskúšaj serapeptázu(je to enzým). Môj manžel má psoriázu už dlho a posledné dva roky to mal už strašné, po celých nohách v hrubej vrstve a vyzeralo to už ako zapálené a šírilo sa mu to aj na ostatné časti tela. Bývame 20 km od Podhájskej, ale tam sa mu to ešte zhoršilo paradoxne,lebo väčšine psoriatikov tá voda pomáha.Nepomohlo premasťovanie kadejakými masťami,len kokosový olej ako tak.Pred štyrmi mesiacmi začal brať serapeptázu, natiera si to dvakrát do týždňa čistým ghanským maslom, na umývanie používa mydlo s čistým olivovým olejom a nemá už takmer nič, len na najviac postihnutých miestach má ešte trošku stmavnutú pokožku avšak bez nadbytočných vrstiev kože,ale keď to mám vyjadriť percentuálne,tak 95% je preč. Držím pršteky, aby sa to počas tehotenstva aj samé upravilo 🙂
Dobrydeň.čo je to ta serapeptaza kde sa da kupiť?ja ked som bola tehotna prve tri mesiace nič na tele ale potom som bola vyhadzana cela až mi to bolo pri porode neprijemne a po porode za tri dni sa to začalo skludňovať.ale s psoriazou žijem už 29rokov raz je lepšie raz horšie.
@ninka34 Serapeptáza je enzým, ktorý produkuje priateľská baktéria žijúca vo vnútornostiach priadky morušovej. Živé organizmy si vytvárajú enzýmy, aby dokázali urýchliť špecifické chemické procesy. Serapeptáza je proteolytický enzým, ktorý pomáha vstrebávať bielkoviny.....toľko v skratke 🙂 . Na internete je dosť o nej popísané a vyhodí aj predajcov 🙂
mne pomohol aloe vera gel . Robene maste od doktorky mi nemomahali , pichala mi aj injekciu na chvilu to odislo a potom zas sa mi spravili. Teraz sa natieram aloe vera gelom . Len mam vela lupin vo vlasoch pouzivam nizoral . Mne sa v tehotenstve zlepsila psoriaza vo vlasoch som nemala vobec. teraz sa mi to zhorsilo vo vlasoch na tele nie som vyhadzana , len na nohe nam suche miesta a to sa natriem gelom.
@peta_25 ahoj, mne sa sice kozna profesorka vysmiala, ale ked som prestala jest lepok laktozu a jedla len kvaskovy chleba a ziadne sladkosti, tak mi psorka zacala miznut. Dobry pocit to bol!!! Teraz cakam babo, endokrinologicka mi musela dat lieky na znizenu cinnost stitnej zlazy a psorka mi na 90% potom vymizla. Super pocit!!! Teraz ku koncu tehu sa mi trolinka na laktoch a kolene vracia...
Ja mám tiež psoriazu a jak som ostala tehotna a počas kojenia som nemala vôbec psoriazu.pak sa mi opat vratila