Prvýkrát na gyndu pred 30. narodeninami

15. apr 2020

Ahojte žienky, mam par rokov pred 30kou a idem prvý krát na gyndu.Som pripravená aj nato že ma znesie pod čiernu zem alebo na zlé reči od p.doktorky okolo toho.Nemám žiadne problemy ani som nemala nikdy musim si zaklopať tak isto čo sa týka menzesu.Idem konečne a budem chodiť pravidelne na KO , nech je vyšetrenie akokoľvek nepríjemné(dúfam bude všetko v poriadku🙏).Ja by som potrebovala podporu od vás,že snáď ma doktorka neodstrelí zato a nebude ma považovať za nejakú neschopnú ženu. Dúfam nebudem jediná na tejto zemi čo ide takto neskoro.😟

fokuska
15. apr 2020

Sudit by ta lekar nemal, ani zvozit pod ciernu zem. Ma sa spravat profesionalne a vecne upozornit na to, co by ti hrozilo pri zanedbavani preventivok a pod. Poucit o samovysetreni prsnikov, o ochrane pred otehotnenim, alebo naopak o podpore otehotnenia - podla toho o co sa snazis aktualne.

Vysetrenie nie je fyzicky neprijemne ani neboli, trva to par minut, takze bat sa nemas coho.

autor
15. apr 2020

@fokuska ďakujem krásne za podporu ♥️ samovysetrenie si robim z času na čas no musim pravidelne, praveže to.. nechcem niečo zanedbať a treba chodiť tak ako zubarovi alebo všeobecnej..ďakujem😊

mirkava
15. apr 2020

Jeeej to som este nepocula, ze pred 30 1 krat na gyndu... tak drzim palce..... len neviem co cakas to na MK...

autor
15. apr 2020

@mirkava podporu..strach z vyšetrenia nemám..skôr názoru dr ako to zoberie 😔

oliolijanka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mirkava
15. apr 2020

@oliolijanka a co preventivka? Ja chodim kazdy rok.... ak nejdem tak mi vola dr. ze halooo prevantivku treba

fokuska
15. apr 2020

@oliolijanka Velmi zvlastny pristup, lebo prevetivku by si mala absolvovat kazdy rok - ster z krcka na cytologiu, usg prsnikov... po 40tke alebo ako veku uz aj mamografia.

autor
15. apr 2020

@oliolijanka 😁 zaujmave ..jasne ze kazdy dr ma iny pristup😁

oliolijanka
15. apr 2020

@mirkava Tak mna na preventivku nevolal nikto.
Teraz uz som mimo svk, tu ma tiez nikto nevolal, zrejme musim ist sama. Aj si to sama platit, tak asi preto ma nikto nepozyva.

zooeynka
15. apr 2020

Vobec sa netrap. Ja som isla 1x ako 34 rocna ked som bola v 7 tyzdni...nebyt tehotnosti asi by som nesla nikdy;) Nikdy som nemala ziaden problem, asi ako ty. Dr.moze byt rad ze si ho vyberies a bude mat dalsiu klientku. Ten moj len obdivne zapiskal ked pocul ze som nechodila na gyndu dovtedy. Ale neriesil. (Mozno by ma zvozil keby som uz prisla s nejakym zanedbanym problemom, ale kedze tehotna tal do mna nerypal....)

mirka17
15. apr 2020

ja som išla prvykrát na gyndu ked som bola tehotná a to som mala 32 rokov, keby že nie som tehotna tak tam nie som doteraz. doktor to vôbec nekomentoval. Nikdy som nemala žiadne problémy, menzes pravidelný, všetky deti na prvý šup, bezproblémové tehotenstvo. Možno nezodpovedné, ale ja som dokazala ist ku gynekologovi iba vtedy pokial som bola tehotna, netehotna ešte nikdy.
Ale chystam sa.............

mirka17
15. apr 2020

@zooeynka si lepšia ako ja

autor
15. apr 2020

@zooeynka 😊 no prave ja som sa aj tohoto bala najviac, ze nebodaj pojdem prvykrat a ako uz tehotna ...ze to uz len budu pomne zazerat 😁...teraz je taka ina doba zvláštna ,ze kazdy na kazdeho len zle ,pomaly sa clovek boji aj co doktor povie ci ho nezvozi 😊...ďakujem za podporu ♥️

autor
15. apr 2020

@mirka17 gratulujem k detičkam na prvý šup🍀 😊 a veľmi ďakujem ♥️

1mina
15. apr 2020

To asi tazko povedat nikto z nas nevie aky ma dr pristup a nazor nato: vacsina by si asi trocha posomrala ale inak nic hrozne to snad nebude 😂 ...ja idem zajtra volat napr a to sa bojim ze mi trocha ofrfle ze som mala byt uz v maji ba kontrolnom stere ale neobjednala som sa kvoli korone a teraz som si povedlaa ze to bude este pol roka tak radsej idem 😁

1sally12
15. apr 2020

Nič si z toho nerob...ja som bola prvyraz v 19. Potom som par rokov vynechala...teraz sa chystam druhyraz😁 ...mozno za to moze aj pristup tej prvej doktorky, fakt som mala par rokov traumu z toho vysetrenia...teraz ale chcem zmenit lekara. A tiez sa trocha bojim ze ma zvozia:( ale chcem do zacat brat zodpovednejsie...

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
15. apr 2020

@1mina ďakujem krasne😊 no teraz sa vela ludí vyhýba doktorom a poliklinikám, takže myslím, že je to v poriadku ..ved človek ma primárne strach z toho vírusu...ale držím palce 😉♥️

@1sally12 veď práve tá zodpovednosť ma ťahá ,že už musím ísť ,poprípade ak bude bábätko aby som tam už išla v pohode bez stresu😊...ale si natom lepšie ako ja takže sa neboj 😁🍀

@veronika4495 presne nechcem nič také zanedbať, ved vidíme ake problémy tu čítame a aké sa dejú už u mladých žien ..až do plaču 🙁..z vyšetrenia nestresujem ,aj u zubára a iných neprijemností musíme vydržať..veď sme ženy 😊Ďakujem za povzbudenie ♥️

tatiana_84
15. apr 2020

Ja som bola 1x v 21 rokoch ked som chcela posunut menst. kvoli dovolenke- potom som to uz nerobila a neurobim to- a na dalsej som bola v 26 ked som uz bola tehotna. Mala som skvelu zensku doktorku a len poznamenala ze som mohla prist skor, kvoli inym vysetreniam ktore sa v tehotenstve nerobia, ale vobec to nebolo nic hrozne ze by ma zvozila. Tiez som sa bala, neni to nic strasne. Vysetrenie netrva dlho, urcite su aj neprijemnejsie vysetrenia, toto je skor neprijemne z toho pocitu vynst na tu kozu a rozcapit sa tam.

veronice
15. apr 2020

Netrap sa ze ides prvykrat az teraz. Podstatne je, ze uz konecne ides 🙂 ono nie je to uplne najprijemnejsie vysetrenie ale ja napriklad chodim radsej na gyndu ako zubarovi 😁 lekar by mal byt profesionalny a nekomentovat to. Ano, je to neskoro, ale lepsie nez vobec. Ono napriklad taka rakovina krcka maternice sa da vcasne zistit prave na tychto kontrolach po cytologickom stere. Takze to ze jednej zene nic cely zivot nebolo a nemala ziadne problemy neznamena, ze o rok nemoze nieco dostat a riesit to az ked pridu prve komplikacie byva uz casto neskoro... Takze toto by som ozaj nepodcenovala a je super ze ides 🙂 hlavne sa neboj, dobre bude, robis to pre seba a svoje zdravie a to je hlavne 🙂👍🍀

gladys_07
15. apr 2020

Ja som bola prvykrat tiez okolo 30ky. Ked sa ma pytal na poslednu navstevu, tak som mu povedala „asi na mna nakricite, ale toto je prvykrat“ A nic, v pohode „ale coby som na vas krical...“ Ale to bol sukromny dr, ten len penizky videl 😂

oli18
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zooeynka
15. apr 2020

@mirka17 fakt som si myslela ze som bola jedina :D Vidim ze nas je salamistiek viac

zuzanka.zuzu
15. apr 2020

zo správania lekára si nič nerob, ten už počul a videl iné veci 😀 akurát možno povie, že to nebol práve zodpovedný prístup, ale to nerieš. rozhodne to nie je dôvod, aby na teba nakričal, preboha.... len buď pripravená aj na to, že to nemusí byť zase až tak "nič v pohode" - ja práveže naopak, čím som staršia, tým viac utekám vyššie na kresle 🙄 mne to teda nepríjemné je riadne. preto chodím na preventívky raz za 3-5 rokov ☹

katren
15. apr 2020

moja svagrina bola teraz v januari 1x na gynde, v marci oslavila 40tku....brala ju zachranka na cistenie a domov isla s vysledkom rakovina maternice.....toto raz nepochopim.....mas narok na preventivku a nechodis...ani ona nemala dovtedy ziaden problem....

asia83
15. apr 2020

Ja som išla prvýkrát keď som mala tridsaťjeden rokov. Dovtedy som bola panna, takže ma pochopila. No keby začnem žiť sexuálne skôr, tak by som išla skôr, určite. Ku žene nemám problém. Vysvetlite jej dôvody a určite, ak je normálny doktor, nebude vás nejako karhať ako malé dieťa.

gir
15. apr 2020

Prečo by ťa mal lekár zvoziť? Si dospelá, svojprávna osoba. Zodpovedáš si sama za svoje zdravie.

margaretka_
15. apr 2020

Ja som bola prvykrat ako 26 rocna a tehotna. Vyklepana som mu oznamila, ze som tu prvy krat a on mi povedal vitajte 😀 nic viac neriesil 😀

zuzka1117
15. apr 2020

Baby keď toto čítam tak mi to príde doslova neuveriteľne. To som si myslela že len moja 70 ročná babka je takýto expert ale že aj mladé ženy... Každopádne treba chodiť každý rok, ale lekár ti určite nič také nepovie, je to tvoje zdravie.

erickatt
15. apr 2020

A čo. Možno pohrfle,. Aj kmotra bola po pôrode po 6 -nedeli , že malo bábo 5 rokov.