Odkedy počítate prvý deň menštruácie?
Mne začína 2 dnovym spinenim , a končí tiež 2 dnovym spinenim (hnedá krv v malom mnozstve) ak to mate rovnaké považujete to spinenie za prvý a posledný deň cyklu?
1 deň počítam, až je tam krvácanie, môže byť aj slabšie, nie špinenie. To mávam občas počas dňa pred začiatkom aj 2-3 dni
Spinenie sa nepocita ako zaciatok menzesu, treba krvacanie ( u niekoho sprevadzane bolestou ci krcmi).
Prvý deň je keď sa objaví krvácanie. Ale nejak extra na tom nezáleží ak nepotrebuješ vedieť presný deň.
Ratala som uz aj spinenie, potom mam fakt kratky menzes a ocividne aj znacne medzery v tomto :D Lenze ja to mam fakt take cudne, ze niekedy je to v ten prvy den take spinenie spojene aj s par kvapkami krvi, takze je to take neurcite.
@januska12323 práveže potrebujem 🙂 a ako tak zisťujem celý čas som to blbo počítala 🤗
@mon2523 to mam to iste len teraz mi prišla oveľa skôr tak potrebujem zistiť cyklus 🤗 so spinenim mam 7 dňový bez spinenia 3 dňový 😔 a začiatok mi tak stále kolíše +/-3 dní a to je už veľa.
ja mám tiež špinenie cca 2 dni a ms reálne 3-4 dni, mávam kratšiu ms. Občas sa dostaví aj o 2 dni skôr
@kova85 začiatok cyklu si počítas keď nastúpi krvacanie alebo dňom zaciatku spinenia?
Ja rátam podľa toho kedy ten prvý deň dostanem.Lebo prvý deň mám také len spinenie kým sa mi to nerozbehne.Ak dostanem ráno a do večera sa rozbehne tak rátam hneď prvý deň.Ale.ak dostanem poobede alebo k večeru tak to už neratam ,lebo sa mi to rozbehne až na druhý deň a ten potom rátam ako prvý.
Mne povedala sestricka na gynde, ze sa pocita az riadne krvacanie ako prvy den cyklu, nie to spinenie. Ja som isteho casu spinila aj tyzden pred MS.
Baby čo ste po 40, zmenil sa mi ms z 5 dní krvácania na asi len 2 riadne dni, inak je pravidelna, žiadne zmeny nenastali, je to ok? Dr som bola teraz a zabudla sa spýtať...
@marcellka32 je to ok.
Riesila som to nedavno s gynekologickou. 1. den menzesu by sa mal ratat ako prvy den krvacania, nie spinenie. Pokial mas pred menzesom spinenie, je mozne, ze mas nedostatok progesteronu a ak by si chcela otehotniet, mala by si to zacat riesit.
@diewcatqoo Ja mam taky menzes odkedy si pamätám a problém s otehotnenim som nemala hneď na 2 krát v 34 rokoch ☺
keď začne krvácanie
Iba pre info dnes som sa MUDr v nemocnici pýtala tak mi povedal ze mu mam dat a rátať dĺžku cyklu so spinenim. Nie len čisto krvacanie.
ahoj,vsade sa pise,ze spinenie sa nerata,ale pozerala som poradnu dr zahumenskeho a trn pise,ze sa rata aj tebe tak povedal mudr.tak som stratena.ja spinim len 1den,niekedy pol dna a neviem ako to mam ratat
Áno