Ahojte, som tu uplny novacik a verim, ze sa tu niekto najde, kto mi pomoze a poradi, alebo je v takej samej situacii ako ja 😉 S priatelom sa snazime o babo uz nejaky rocik, zatial bezvysledne. zistili mu znizeny pocet spermii a neviem cim ich zvysit 😝 popripade, co mam zacat ja uzivat, aby sme dosiahli vytuzeny sen 🙂
Ahoj, niečo som o tom čítala, že Zinok a Selén by mohli v tomto prípade pomôcť, poprípade nejaké vitamíny, záleží o koľko má znížený počet, aké sú kvalitné, či aj keď ich je málo sú dostatočne rýchle a tak...poraďte sa s lekárom a keď nič nezaberie, tak pomôže určite umelé oplodnenie, ale to by som brala ako úplne poslednú alternatívu lucia19822012
@lucia19822012 https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-na-to/nizky-pocet-spermii-ako-ste-to-riesili/
inak tu je tiež podobná téma tak si prečítaj príspevky, nečítala som všetky, držím Vám palce !!! 🙂
@lucia19822012 ahoj moj manzel mal malo spermii a veeelmi slabo pohyblive pomohol mu naordinovany profertil, vit E,C a vid po troch mesiacoch spermiogram ukazkovy 🙂 my si profertil velmi chvalime i ked je doost drahy ale vraj velmi pomaha aj MACA tou momentalne uz len udrziavame spermie v dobrom stave lebo po vysadeni profertilu sa po 3 mes zacal znizovat ich pocet. drzim palce a urcite to skuste
@zu2za3na dakujem zuzka za radu :D poprecitam si to tam a hadam budem mudrejsia ;) a srdecne blahozelam 🙂 🙂
@snazilka1983 Ahojky 🙂 o tom profertile som pocula... a aj ja mam nazor, ze by mohol pomoct. dnes sme ale boli u lekara a ten nam tu v Anglicku povedal, ze je to len vymamenie penazi od ludi ...a ked to pocul moj, tak uznal nazor doktora 😝 Teraz nas najblizsie objednali do nejakeho centra a tam nam uz povedia viac a urcite sa ich tam spytam na Profertil :D :D Treba vsetko vyskusat. A ako dlho sa moze uzivat MACA? aj tebe snazilka prajem, aby sa vam zadarilo 🙂
@lucia19822012 ahoj. MACA neviem kolko ale tie 3 mes urcite. skuste jedno alebo druhe. no profertil ti poviem ze je cicanie penazi ale ked moj muz bral najprv nahradu co mu poradili nejaky tribulus je to lacnejsie a ziaden naznak. spermiogram bol uplne rovnaky zlepsenie len o 2 mil. spermii nic ine.
@snazilka1983 moj ma 8.mil. spermii... ze sanca tam stale je... no ved uvidime. uz sa snazime nejaky ten cas a stale nic, tak preto sme sa rozhodli ist ku doktorovi. tak uvidime co nam povedia v tom centre. No treba nieco konat bo 30-tka na krku 😝 nechcem stresovat, ale mozno aj vek robi svoje ..
@lucia19822012 no ja uz tiez pomaly 30 r. teraz mam 28r ale nedari sa uz skoro 3r. moj mal 16 mil spermii a len 30% pohyblivych aj to velmi slabo a po profertile ma 25 mil sper. a 80 % riadne pohylivych poverdali ze je to nadpriemer. tak vam drzim palceky i ked nam sa stale nedari a nevieme preco :(
@snazilka1983 tak to ma mrzi, ze pri takych super cislach sa este nezadarilo.. ale neboj, ani sa nenazdate a budete cakat prirastok do rodinky 🙂 hlavku hore a usmev na perach 😉 my sa snazime uz 2 roky a zatial nic 😝 chcem sa este opytat, ci po dobrati profertilu pocet spermii ostane taky isty alebo klesne to po case 😝 dakujem.
@lucia19822012 no po 4 mes. to mojmu zacalo klesat tak sme to zacali doplnat uz len tym praskom maca. ale nevieme ci zaberie to uvidime neskor. no my sa snazime uz treti rok skoro
dakujem za vzacne rady 🙂 drzim palceky. cmuk
Viem, ze je uz dost neskoro. dufam, ze zajtra po praci, teda po doktorovi sa tu niekto najde. idem si po vysledky co mi zistili z krvi, ci mi prebieha ovulacia 😝 drzte palce.