Mám 17 rokov a idem prvýkrát ku gynekológovi (mám pravdepodobne kvasinkovú infekciu a boli to), len problém je ten, že nie som dobre oholená, teda neviem sa oholiť úplne a aby to bolo dobre oholené. Teda je tam ešte dosť chĺpkov, je mi trápne ísť k lekárovi tak 🤦🏼♀️… nebude to trápne ?
Lekarovi to je uplne jedno, ten uz toho videl...
Nebude, lekári sú zvyknutý na kadečo, mnoho z nich dokonca tvrdí že holiť sa je nezdravé, hlavne aby si bola cista, chlpy nerieš
uplne chapem tvoj strach/obavu, ale naozaj sa nemusis bat, lekar je tam od toho, aby ti pomohol.. je to jeho praca, vidi to denno denne a naozaj nejake chlpy neriesi 🙂
Neviem čo je podľa teba dobre oholene ale lekárovi je to úplne jedno. Stačí sa umyť.
nie, nebude, holit sa nie je povinnost, je to len o tvojom pocite...skor mas asi obavy celkovo ohladom prvej navstevy...bude to v pohode, nemaj obavy, vysetrenie trva kratko
Presne tak ako píšu vyššie, lekár je zvyknutý na všeličo + napr mnoho žien má problém sa oholiť (najmä staršie), ohnúť sa, vydržať v ,,polohe na holenie," majú bolesti chrbtice, karpalov pri ohyboch pohyboch a tak 🙂 alebo napr mávajú iba podráždenu pokožku po holení tak to nerobia 🙂
hlavne byť čistá, nemať svoje dni (ak máš, tak počkaj kým skončia, ak to nie je akútne neodkladné vyšetrenie), tesne pred vyšetrením vymočená, uvoľnená 🙂
Žiaden normálny lekár sa nad chlpmi nepozastaví. Ak by sa nebodaj pozastavil, tak je chruňo a nestojí ti za starosti. Ak by ti odporučil holiť počas liečenia vrámci zvýšenej hygieny, tak je to k veci.
.