Ahojte, možno to znie trapne ale ako prebieha prva návšteva gynekologicky. Čo vsetko sa vykonáva? Ale mám 19 rokov v den začatia menštruácii som dostala tupu bolest pod ľavým rebrom. Bojim sa či to nemoze byt cysta. Cakam dokiaľ mi skonci menštruácia a idem ku nej a pytam sa preto keďže vseobecne mám strach z doktorov tak preto aby som sa na to pripravila. Nič take vazne mi nie je okrem toho že sem tam počas dna mám takú tupu bolest pod ľavým rebrom ako keby na pakreas. Mám tam aj zväčšené ak si cez to prejdem. A tak ako keby mi skvrka v bruchu ale nie som hladna. Máte s tym niekto skúsenosť ?
@viestta bolo mi povedane že môže to byt sj chystá ktorá tlaci na orgány, nie len pankreas
@helenka457 Podľa popisu to nevyzerá na gynekologický problém, choď k svojej všeobecnej lekárke.
@helenka457 kto ti toto povedal? To by musela byt megacysta, ktora by zasahovala az k rebrovemu obluku.
@viestta známej vyberali cystu pretože jej tlačila na orgány. Nechcem sa hadat len hovorim to čo mi bolo povedane.
@helenka457 dobre, mohla mat obrovsku cystu, ale tak ci tak s bolestami pod rebrovym oblukom sa zacina u vseobecneho lekara. Napriek tomu ku gynekologovi chod, mas vek na to aby si uz nejakeho mala.
@viestta a ako prebieha ta prva prehliadka ?
@helenka457 no normálne niečo sa ťa popýta pravdepodobne spraví ster z krčka maternice prezrie tá a urobí sono môj robí každé dva roky hneď aj sono prsníkov
@veronika2316 ten ster nejako boli velmi ?
@helenka457 nie neboli to
Vies o tom, ze pankreas nespada do odboru gynekologia? Ak mas bolesti pod rebrom, treba s tym ist k vseobecnemu lekarovi, ktory ta posle dalej.