zdravím, je mi to trápne písať sem, a dosť sa aj hanbím ale
viem, že to musím spraviť. Dosť často sa mi opakujú mykózy, najprv zaberali bežne lieky z lekárne ako canesten masť, neskôr ani tá tak tabletky, teraz aj keď pomôže tabletka stále sa to po čase vráti, preto s tým chcem ísť do gynekológa nech už s tým skúsi niečo spraviť lebo je to neúnosné😩 ale je to pre mňa prvý krát a veľmi sa hanbím a dosť som to odkladala, a neviem ako to bude prebiehať, čo povedať (už vo dverách sestričke ktorá ma nikdy nevidela) čo sa ma budú pýtať 🙈 bude ma vyšetrovať aj zo spodu? mám si vziať šaty alebo normálne rifle? ako dlho to asi prebieha? nemám sa s kým o tom porozprávať ani s kým ísť tak budem vďačná za každú radu.
@michaella24 ďakujem pekne🙈 a čo mám povedať sestričke keď otvorí dvere a ja tam budem čakať?
Stačí, keď sa pozdravíš, keď otvorí dvere 😂 Čo ja viem, vezme ťa dnu, na chodbe s tebou nebude nič riešiť. Spýta sa ťa na prvej návšteve na údaje do karty, dátum poslednej menštruácie, či máš možno nejaké ochorenia, zvyknú sa pýtať aj na ochorenia v rodine, ale to sa mi zdá, že so mnou riešila doktorka (cukrovka, srdciari, rôzne dedičné ochorenia), alergie, o ktorých by mali vedieť (napríklad alergia na lieky, aby ti náhodou niečo nepredpísali, čo by ti ublížilo), sestrička ti vezme pravdepodobne krv. Ale viac sa budeš rozprávať s lekárom/lekárkou. Ja som prvú návštevu absolvovala desať rokov dozadu, takže to už fakt nemám v čerstvej pamäti, čo presne sa dialo. Aktuálne má môj gynekológ recepčnú, ktorá ma pozná od detstva, takže hovoríme o všetkom možnom, so sestričkou vnútri o deťoch (som tehotná), pýta sa ma ako sa mám a podobne.
@michaella24 super ďakujem, už som kľudnejšia 🙂
V prvom rade povieš sestričke že ideš na prvú prehliadku.. A potom ti už ona bude klásť otázky.. A skôr si myslím že potom Dr. bude s tebou riešiť, nie sestrička, tá tam je len na odbery a vypisovanie papierov. A s mykózou si mala ísť už dávno, preto sa ti to vracia, lebo si to nepreliečovala správne 🙈 je veľa druhov a on ti musí spraviť výter a poslať to na rozbor.. Absolútne to nerieš,nie je to nič, ja som vždy uvoľnená veď na to tam ten gynekolog je.. A ja chodím v nohaviciach, vyzlečiem sa a normalne s holou riťou idem na kozu, nechápem prečo by som mala riešiť také hlúposti.. Keď ti to je blbé daj si šaty 🙈 a moja rada (mávala som mykózi) je podstatne je aj ako sa utieraš po cikani-treba z predu dozadu, a ak si sexuálne aktívna, tak po sexe sa ísť vždy vycikať🤗
Nemáš prečo nebyť, aj keď ja som určite nebola iná pred prvou návštevou 😀 Ale o nič nejde, vezmi si pekne šaty, nech sa cítiš istejšia, že nie si taká "nahá" a bude ti dobre. Základ je uvoľniť sa. Ak som ti aspoň trošku pomohla, som rada 🙂
ďakujem vám 😊
Len si skus najprv prezistiť, ako to u doktorky funguje.. Ci môžeš prísť hocikedy, alebo sa musíš ísť co najskôr ráno zapísať (ja som mala jedného takého doktora), ale najlepšie tam asi bude zavolať aby ta objednali 🙂
@s_a to som si zistila, že tam nie je potrebné sa objednať, zajtra ráno mam v pláne tam ísť 🙂
Neboj nic ja som isla prvykrat ku gynekologovi ked som otehotnela 🙈🙈23 😁 co ti poviem dovtedy som sa hanbila ale ani som nemala problemy 🙂
tiez som sa bala ze co budu mat sestrcika a doktor za reci ale poviem ti tolko ze kto je profesional ten debilne reci nema 🙂
Mna sa len sestrcika aj potom doktor opytali ci mam u niekoho kartu povedala som ze nie 🙂 nijak to nekomentovali 🙂
A podmienky u mojho gynekologa su take ze musis si doniest suknu a slapky/papuce ..v kabinke ss prezlecies do sukne a ides dnu bez gatiek 🙂
ja berem navstevu gynekologa ako hocijaku inu navstevu odborneho lekara, skus sa na to nepozerat ako na nieco za co sa treba hanbit 🙂 Postup je nasledovny
- najdes si na internete lekara, zavolaj tam, ci berie nove pacientky
- ak ano, rovno ti sestricka povie, kedy mas prist (niektori lekar objednava, niekto ti povie, pridi na druhy den rano ... ), sestricke aj povedz, ze mas problem s castymi zapalmi - moze tomu prisposobit termin objednania
- oblec si tuniku, alebo saty, nech sa necitis zle, ze ides po ordinacii s holym zadkom 😀
- ked tam dojdes, sestricka si vezme vsetky administrativne veci od teba, zapise co treba a ides k lekarovi = on ta uz nasmeruje, ci sa ta najskor bude pytat, alebo sa mas ist rovno vyzliect, nasledne vylezes na kozu a doktor ta prezrie (mozes kukat na nieco na strope ak sa necitis komfortne), zhodnoti, da lieky a odporucania ak treba 🙂
Uplna pohodicka, netreba mat stres.
Tak som tam zaša a bolo to vpohode, vzal mi vyter a dal
Macmiror 500, ze mam brat 2x denne, uz som vzala 7 tabletu z 12, neviem posudit vytok, kedze momentalne pracuje ta tabletka 😄 ale sem tam stále cítim svrbenie, (ani predtým to tak nesvrbelo), vie mi niekto povedať kedy by mi malo úplne uľaviť? alebo kedy sa uľavilo vám?
“ani predtym to tak nesvrbelo” tým myslim ze ani predtym ma to nejak obvzlast nesvrbelo
Nemusíš sa ničoho báť, neuvidia nič, čo by ešte nevideli a každý deň hneď aj niekoľkokrát 😂 Ja som začínala u gynekologičky, teda ženy, lebo mi to bolo príjemnejšie. Bolo to dávno, takže netuším čo presne a ako, ale myslím, že ťa prezrú aj zospodu, vezmú výter, aby dokázali poslať na rozbor a presne vedeli, ako ti pomôcť. Treba sa uvoľniť, so mnou sa vždy doktorka rozprávala, teraz mám muža, aj ten je v pohode. Vždy so mnou pekne komunikovali, či to teraz zastudení, že to bude trošku nepríjemné. Základ je uvoľniť sa. A áno, vezmi si šaty, vždy chodím v šatách, nech tam nebehám s holým zadkom po ambulancii, kým prejdem z kabínky na kozu 😂 Je to čisto len o pocite. Neboj sa ničoho. Takéto veci určite nezanedbávaj. Budú sa ťa pýtať na menštruáciu, posledný dátum, pravdepodobne či už sexuálne aktívna, sú to ale normálne veci, žiadna hanba. Možno aj krv ti vezmú v rámci preventívnej prehliadky, ktorú ti zrejme spravia pri vstupe, ale naozaj si nepamätám ako to prvé prebiehalo. Možno sa nájdu baby, ktoré budú mať čerstvejšie informácie 🙂 Ale je to úplne v pohode, nemáš sa fakt čoho báť.