Baby, spravila som blbosť a potrebujem poradiť. Ostal mi utrogestan 200 po nevydarenom tehotenstve. Teraz sme sa znovu začali snažiť, tak som si povedala, že ho využijem, keďže som mávala kratšiu lutearnu fázu. Začala som ho brať až cca na 19 deň cyklu, lebo som bola ešte má hematologii na odbere a nechcela som, aby to ovplyvnilo výsledky. No a veselo si ho beriem 10 dní a ms nikde (chodí 27 deň). Robím testy a negatívne. Začala som študovať koníka a tam sa píše, že sa to má vysadiť 3 dní pred očakávanou ms čo som nevedela. Ďalej som čítala, že ms môže prísť aj keď sa berie progesterón. Ale čítala som aj, že ak žena berie pred otehotnením progesterón a vysadí ho a náhodou je tehotná, tak potrati. Ja neviem, čo mám teraz robiť. Doktorka v pondelok neordinuje. Neviem, či mám prestať brať (ale čo keď náhodou som v tom? Naposledy mi pozit test vyšiel až 10dni po meskajucej ms), alebo to mám brať ďalej? Máte s tým niekto skúsenosť? Viem, že som urobila blbosť tak si prosím odpustite morálne poucovanie. Diky 🙈🧐✌️
Teraz čítam ze máš testy negatívne...a ono vysadenie ti nespôsobí potrat, progesteron je na podporu udržania pre prípad, že tvoje telo ho same netvorí dostatok ...ja osobne by som to užívala do konca tvojho cyklu, spravila testy a keď budu stale negatívne potom vysadila...
@gejb ďakujem, už 2 dni pretahujem a furt neg. tak to vysadim. Hádam to bude ok. Ďakujem za radu.
Ahoj, no trochu si zazmatkovala, ale to sa obcas stane. Progesteron si musis nasadit po ovu, takze mozno si to aj trafila. Progesteron nezabrani spusteniu ms - ja som brala najvyssie davky progesteronu vkuse kazdy den 5 mesiacov bez prestavky a pocas toho som mala funkcny cyklus, dokonca aj ovulaciu a aj ms. Progesteron beriem dlhodobo teraz v kazdom cykle a uzivam ho 10 dni. Ked netrafim spravny den zaciatku uzivania, tak sa mi stane, ze ms pride aj pocas uzivania progesteronu a vtedy ho vysadim. Ak nemas problemy s ovulaciou a tvoje zlte teliesko funguje dostatocne, potom nestresuj nabuduce s uzivanim progesteronu. Bude to ok, pockaj na ms.
@janetinka27 ďakujem za odpoved. Tebe príde ms aj počas užívania? Každý to ma inak. Asi lepšie nechať na odbornika. Ale moja gyn má ani nechcela liečiť a posielala ma do centra rovno a tam hneď ivf. Cyklus mi nikto nechcel riešiť a moja lutearna trvala tak 9 dni
Moja tiez neriesila, v car neriesili (tam len do ivf tlacili), tak som si nasla taku, co riesi. Je tazke najst niekoho, kto sa cyklom chce zaoberat, nemaju na to cas asi.
Ano, kazdy to ma inak, preto som radsej napisala ze aj napriek progesteronu ms moze prist. Verim, ze sa pre teba najde dobra liecba.
@janetinka27 ďakujem pekne. Nech sa nám všetkým darí ❤️❤️
Keď berieš prigesteron tak ms nepríde, zabrzdi ju kým lieky nevysadis, potom príde o cca 3 dní. (Vlastná skúsenosť, aj slová doktorky). Sprav si tehu test ...