Ahojte prvý cyklus som začala užívať tablety progestenalle 100mg od 17DC na 10 dni na úpravu kvôli dlhým a nepravidelným cyklom.
Dnes je to 4 ty deň po vysadení a menštruáciu som ešte nedostala. Test robený včera negatívny. Ako dlho to môže trvať ? Všade som čítala že menstruacia ny mala prísť do 3 max 4 dni od využívania aj gynekológ mi tak hovoril.
@adriana2109 ahoj, mala si potvrdenú ovuláciu a progesterón nasadený až po nej? Lebo ak neprebehla ovulácia a nasadil sa progesterón, ten ovuláciu vyblokoval a ms sa nemusí spustiť vôbec, kým sa telo spamätá, alebo sa spustí len slabé krvácanie/špinenie z poklesu hormónu, ktoré nie je menštruáciou. MS príde až po ovulácii, bez ovulácie MS nebude. Ak ovulácia bola 14DC a progestanelle sa bral od 17 do 26DC, tak MS príde do 2-3 dní po vysadení. Ak máš ale dlhé cykly, znamená to, že Ti chodí ovulácia neskôr, takže je blbosť brať progesterón od 17DC. Cez STM si vieš ovuláciu potvrdiť sama. Ak STM nepraktizuješ, potom sledovanie UTZ aby sa potvrdilo, že ovulácia už prebehla a až potom nasadiť progesterón. Pri dlhých cykloch je dôležité zistiť, prečo vajíčku trvá kým dozrie a následne nasadiť doplnky alebo riešiť stravu, pripadne stresmanažment 🙂 progesterón proste cyklus neskráti, ten je na úplne niečo iné 😔 skráti ho len v tom zmysle, že vyblkokuje tu ovu ak predpokladáme že ešte nebola a potom sa možno spustí to spádové krvácanie, ktoré žiaľ nie je MS a cyklus pokračuje ďalej, až kým nepríde ovulácia a následná pravá menštruácia.