Ahojte mam problém so s
štítnou žlazou s priateľom sa snažíme o babo už 7 mesiacov a niak sa nám nedarí :( každý deň beriem lieky na šz euthyrox 75 pol tabletky... pri styku stále krvácam bola som aj u gyn. vraj je všetko poriadku... chcem sa spýtať či mal niekto takýto podobný problém.. ďakujem
Praveze nemam pravidelny cyklus ale uz mi to meska 6ty den a dnes som si robila test a vysiel bohuzial neg :( doktorka mi povedala ze vzdy ked otehotniem tak aj potratim :( velmi ma s tym vyplasila ... v nasom meste su dr ktory co najrychlejsie odbyju pacienta len aby nemuseli riesit problem :( kamoska mi vravela ze je dobre papat kyselinu listovu ..papala si ju aj ty? Dakujem za odpoved ;)
Ja som sa velmi bala, lebo to bolo neplanovane, ale pravdupovediac som uz asi mesiac brala kys. listovu 1000mikrogramov denne, Jamieson, no a samozrejme som pokracovala do cca 6 mesiaca, potom uz len sporadicky, uz ti nieje zle a prijimas dostatok zo stravy, okrem toho som brala C vit 1000 a inak uz len euthyrox. Mozem ti povedat, ze moj endos mi kazdu navstevu povedal, ze mozem kedykolvek potratit aj v 7 mesiaci a pod. Jednoducho maju skusenosti, tak alibysticky sa vyjadruju, neries to. Urcite ries nepravidelny cyklus, podla mna to krvacanie sucasne vyriesis. Po porode som napr. mala pravidelny, ale len 25dnovy cyklus a endos mi povedal, ze mam urcite anovulacne cykly, tak som mu teraz naposledy povedala, ze ten moj anovulacny cyklus ma 9 mesiacov a vola na mna mama. Takze tolko na pobavenie a naozaj, ries hladinu hormonov SZ oprimum na otehotnenie je okolo 1, norma do 4, potom gyn a papat vit. Pozor na prenatalne vit, obsahuju jod, brani vstrebavaniu hormonov, dost jodu papas bezne, ale to je normal, tomu zabranit nevies. Uplne staci Listova a C, D, ale to bude teraz habadej zo slnka, obcas nejake Bcka, ale pokial sa normalne stravujes, tak vsetko prijimas. Dobru noc, snad som pomohla🙂
Drzim prsty
Ahoj, ja som brala pred otehotnenim 75, niekolko rokov, hodnoty hotmonov stitnej zlazy mi kolisali, nakol;ko mam autoimunitny zapal SZ. Pokial mas pravidelny cyklus, hodnoty hormonov v norme, tak sa zameraj na to krvacanie a poziadaj gyn, o hormonalny profil. Nikdy mi ho nerobili, ale co viem, tusim sa niekolkox pocas jedneho cyklu chodi na odbery a potom lekar vyhodnoti. Popr. mozes mat nejaku skrytu infekciu, mozno na krcku maternite, preto to krvacanie alebo nejaku funkcnu pricinu to moze mat. V kazdom pripade by som zacala hormonmy SZ a potom ostatnymi. Ja som si vzdy myslela, ze SZ bude pri otehotneni sarapatit, ale asi sa v spravny cas vsetko zharmonizovalo, pravidelny cyklus, hodnoty hormonu sz okolo 1, ustalena telesna vaha a tym padom aj hormony a otehotnela som 2x bez problemov. V tehotenstve som brala 100, v druhom 150. Vela stastia.