Problémy so šítím na hrádzi

23. júl 2024

Ahojte, som 2 týždne po pôrode a z nemocnice som si na šití na hrádzi (roztrhlo ma) odniesla nejaké fajnotečky.. predpísali mi na ne antibiotiká, ktoré nezabrali, spravili mi stery a od včera mám nové antibiotiká. Okrem toho sa mi rozpadlo šitie, takže ma v piatok (teda pred štyrmi dňami) prešili nanovo. Nové šitie ma neznesiteľne bolí, plačem od bolesti, hlcem paralen.. najviac ma však nebolí priamo rana, ale tkanivo vedľa rany, na ľavej strane. Mám pocit, akoby ma tam nonstop ťahalo, niekedy mi tam vystrelí neskutočná bolesť, pálenie. Stretli ste sa s tým niektorá? Ja už neviem, čo mám robiť, používam betadin, cicatridinu, aqvitox.. bolí ma to tam na dotyk, sedieť neviem, polosed ma tiež bolí, chodiť by som aj vedela, ale musím mať aspoň vložku medzi nohami a hrozne ma to tam omína. Celý deň aj noc len ležím na podložke s holým zadkom, lebo na rane nič neznesiem..
Keď už nič iné, aspoň ma prosím povzbuďte, že to tak nebude navždy…

jaskolka
23. júl 2024

No nemalo by to 4 dní po šití stále tak neznesiteľne bolieť. Ja som bola po 1 pôrode pozašivana totálne vnútri aj vonku, rodila som VEX, ale okrem jemného pálenia pri sedení som necítila nič hrozné. Aj to len dva tri dni.
Čiže je možné, ze tam máš infekciu, ja by som ti radila ísť na gynekologiu skontrolovať to, dupľom ak píšeš, ze to prvé šitie nebolo ok a mala si tam "dačo nedobre"

pribinak
23. júl 2024

Ja len že paralen je slabý. Skús flector alebo novalgin

autor
23. júl 2024

Ja tam mám infekciu celý čas, šitie sa mi rozpadlo kvôli tej infekcii. Oni len včera zistili, že tie baktérie sú rezistentné na ATB čo mi predpísali, takže mám nanovo zašitú ranu od piatku a lieči sa mi v podstate len 1 deň..

jaskolka
23. júl 2024

Tak musíš počkať, kým zaberu tie ATB.

kiki68
23. júl 2024

Podla mna mas problem ako ja, mne sa steh zapalil dovnutra a spravil fistulu. Mne to hojili laserom tyzden a super pomohlo