Prosim vas, mate problem, ze vam vypadava tampon?
Tampony som pouzivala asi 3r (zacala som dost neskoro po 30tke), potom jedno tehotenstvo, asi 2-3 roky pokoj a teraz mam niekedy pocit, akoby mi isiel vypadnut tampon. Take neprijemne tlaky, niekedy az bolest, musim si ist ten tampon vybrat.
Niekedy sa to za celu menstruaciu nestane ani raz; niekedy je den, kedy mi uz po hodine zacne "vypadavat" kazdy druhy tampon.
Podla gynekologa mam nabeh na padnute panvove dno, ale nic vyrazne - vzdy sa ma len pyta, ci si pri kychnuti necvkrnem (to sa mi nedeje).
Mali ste to niektora? Pomohlo nieco? Pouzivam "cely zivot" OB tampony, problem pozorujem az v priebehu posledneho roka.
S tampónmi poradiť neviem, ale ak ti Dr. povedal, že máš nábeh na padnuté panvové dno, tak by som na tvojom mieste začala ešte dnes cvičiť tzv. Kegelove cviky, vygoogli si.
@magic08
@luccija Len ja tu bolest zacnem citit az neskor, mozno tak po hodine, niekedy skor niekedy neskor. Najprv vsetko OK, tampon necitim, normalne fungujem a potom sa tampon asi posunie a uz zacinam citit, ze sa tlaci von, je to nepohodlne a musim si ho ist vybrat. A to mam sedave zamestnanie, cize minimum pohybu.
@h2 Tie sa snazim uz roky, ale kedze doktor ziadne zlepsenie nevidi, budem ich asi musiet cvicit zle a pohladam nejaku fyzio alebo co.
Ano, to suhlasi, mna ked ho zle zavediem, neboli to hned, nemyslim, ze sa posunie, ale skor sa napije, zvacsi obsah a vtedy zacne tlacit a ty citis diskomfort, bolest. Mam to presne tak isto. netvrdim, ze s panvovym dnom som na 100 %, rodila som 3x 🙂 ale to s tym tamponom mam uplne rovnako
@magic08 To by uplne davalo zmysel! On asi fakt nebude vypadavat, ze? 🙈 Ja si ho asi nedam dost hlboko alebo co. Skusim sa na to sustredit a odsledovat to. Dakujem, ze si odpisala! ❤
vypadnut urcite nevypadne 🙂
to co popisujes sa mne stava, ked si ten tampon zavediem zle, nemoze to byt tym? Rodila som 3x a OB pouzivam od kedy si pamatam