Problémy s tampónmi

4. mar 2024

Prosim vas, mate problem, ze vam vypadava tampon?
Tampony som pouzivala asi 3r (zacala som dost neskoro po 30tke), potom jedno tehotenstvo, asi 2-3 roky pokoj a teraz mam niekedy pocit, akoby mi isiel vypadnut tampon. Take neprijemne tlaky, niekedy az bolest, musim si ist ten tampon vybrat.
Niekedy sa to za celu menstruaciu nestane ani raz; niekedy je den, kedy mi uz po hodine zacne "vypadavat" kazdy druhy tampon.
Podla gynekologa mam nabeh na padnute panvove dno, ale nic vyrazne - vzdy sa ma len pyta, ci si pri kychnuti necvkrnem (to sa mi nedeje).

Mali ste to niektora? Pomohlo nieco? Pouzivam "cely zivot" OB tampony, problem pozorujem az v priebehu posledneho roka.

magic08
4. mar 2024

to co popisujes sa mne stava, ked si ten tampon zavediem zle, nemoze to byt tym? Rodila som 3x a OB pouzivam od kedy si pamatam

luccija
4. mar 2024

@magic08 tiež mi to tak pripadá bolesť a tlak pri dobre zavedením tampone by nemala citit

h2
4. mar 2024

S tampónmi poradiť neviem, ale ak ti Dr. povedal, že máš nábeh na padnuté panvové dno, tak by som na tvojom mieste začala ešte dnes cvičiť tzv. Kegelove cviky, vygoogli si.

autor
4. mar 2024

@magic08
@luccija Len ja tu bolest zacnem citit az neskor, mozno tak po hodine, niekedy skor niekedy neskor. Najprv vsetko OK, tampon necitim, normalne fungujem a potom sa tampon asi posunie a uz zacinam citit, ze sa tlaci von, je to nepohodlne a musim si ho ist vybrat. A to mam sedave zamestnanie, cize minimum pohybu.

autor
4. mar 2024

@h2 Tie sa snazim uz roky, ale kedze doktor ziadne zlepsenie nevidi, budem ich asi musiet cvicit zle a pohladam nejaku fyzio alebo co.

magic08
5. mar 2024

Ano, to suhlasi, mna ked ho zle zavediem, neboli to hned, nemyslim, ze sa posunie, ale skor sa napije, zvacsi obsah a vtedy zacne tlacit a ty citis diskomfort, bolest. Mam to presne tak isto. netvrdim, ze s panvovym dnom som na 100 %, rodila som 3x 🙂 ale to s tym tamponom mam uplne rovnako

autor
5. mar 2024

@magic08 To by uplne davalo zmysel! On asi fakt nebude vypadavat, ze? 🙈 Ja si ho asi nedam dost hlboko alebo co. Skusim sa na to sustredit a odsledovat to. Dakujem, ze si odpisala! ❤

magic08
5. mar 2024

vypadnut urcite nevypadne 🙂