Problémy s prsníkom - rakovina prsníka

vivi291018
8. mar 2023

Dobrý deň, Mam 25 rokov a bola som na rutinnej preventivnej prehliadke prsníkov, kde mi našli nejaku abnormalitu pomcou usg a hned na to mi urobila dr mammogragiu, kde stanovila Bi Rads 4c , viem čo to znamená a momentalne čakam na vysledky z biopsie, chcela by som len vedieť, že či mala niektorá z Vas ajtaku skusenosť, že mammografia stanovila Bi rads 4c a nakoniec to bolo lepšie a ešte som cca 10dní po biopsii(CCB), a uz asi try dni pocitujem miernu bolesť v podpazusi, taka pichajuca bolesť trvajuca par sekund, zajtra sa chystam ku gynekologovy ale som chora tak sa bojim ze ma nevezme, neviem co si mam o tej bolesti mysliet, dakujem.

zuzap33
8. mar 2023

@vivi291018 birads 4 uz je potvrdzujuci. Zelam ti vela sil v boji s touto chorobou uz v tomto veku. Bolest moze byt od biopsie, urcite mas aj modrinu. V podpazusi su uzliny, ktore su citlive, mozno su aj zasiahnute chorobou a preto poboluju. Ak budes vediet vysledky a zacne liecba bude lepsie. Ver svojmu onkologovi, ziadne zazracne pripravky, diety a vitaminy nie su. Nastav si hlavu, mysel je polka uspechu. Tiez som spolubojovnicka...

vivi291018
autor
8. mar 2023

@zuzap33 dakujem za odpoveď, ja sa velmi bojim, v podpazuši mi nenasla doktorka nic, nemala som ani zväčšené, psychicky sa snazim pripravit aj na to najhoršie, mam malu dcerku, ktora ma potrebuje, dufam, že to dám a prajem aj Vám velmi vela sil a hlavne toho zdravia, to je najviac.

zuzap33
8. mar 2023

@vivi291018 strach je prirodzeny. Kazda z nas ho mala, ides do niecoho neznameho. Ked zacne liecba, budes v jednom kole. Nech ti niekto pomoze s dcerkou, ked sa nebudes citi komfortne. Ale nestran sa ludi, stretavaj sa s nimi. Moje deti si uz nejak zvykli, ze sa necitim stale dobre, niektore ukony, ktore som robila pred chorobou uz teraz nedam. Ale ideme dalej

annalena
9. mar 2023

@vivi291018 birads 4 znamena, ze je tam abnormalita . definitivne ale potvrdzuje az vysledok z biopsie.
Ja som mala na mamografii birads 4, biopsia a ani nasledne MRko malignitu nepotvrdili. Chodim na castejsie kontroly.
Vela sily, to cakanie je najhorsie. Tiez som sa psychicky pripravovala uz na vsetko. A aj teraz som nervozna pred kazdou kontrolou.

vivi291018
autor
9. mar 2023

@annalena ďakujem za aspoň kusok nadeje, dufam, ze aj u mna to tak bude, že to nakoniec nebude maligne, prajem vela sil a aby ste mali stale dobre vysledky

hedviga2
9. mar 2023

@vivi291018 ked som sa dozvedela moju diagnozu, odpadavala som pri kuchynskej linke. Bolo to desnè. Dnes je to 5,5 roka som v pohode žijem aktívny život. Jedina vec, ze mam nasledky z rádioterapie. Mam poskodenú kostnu dren a teda musim chodit casto k hematologicke a beriem dva lieky denne. Človek si nevyberie. Prajem ti veľa pozitivity.

vivi291018
autor
9. mar 2023

@hedviga2 dakujem aj za Vaš komentar a podporu, viem, že neumriem, skôr som zdesena s toho, že som mlada a namiesto toho aby som si ten zivot uzivala s dcerkou a muzom, bojim sa rakoviny ako cert kriza, chytam depresie a tak, bojim sa tej zmeny, viem ak som chora a mam tu pliagu, tak viem, ze ma cakaju krusne dni, a prajem aj Vam pevne zdravie a nech mate vysledky stale len dobre 🙂

marca12
9. mar 2023

@vivi291018 Urcite to das. Ked sa podchyti vcas,je velka sanca na uzdravenie. Mam v okoli zeny,ktore prekonali rakovinu prsnika. Aj v rodine mame a klop klop zatial dobre. Ja som sa rakoviny strasne bala,ale odkedy sme si prezili svoje,poviem to sprosto,uz nie je pre mna taky strasiak a beriem ju ako kazdu inu chorobu. Dnes uz aj medicina pokrocila,je dobre liecitelna. Cloveka to posilni. Len najhorsia je ta neistota. Keby si vedela,ze ano o rok,dva som fit,tak to vsetko clovek lahsie znasa. No nevieme ako dlho to potrva ako sa budeme citit a znasat to a aky bude vysledok. Navyse v mladom veku ma clovek sny,male deti,chce si uzivat zivot a takayo choroba ta zabrzdi v snoch a zomieras strachom,co s tebou bude a co bude s detmi. Vsetko dobehnes a uzijes si este zivot. Teraz sa zameraj na seba,na vyzdravenie a ostatne pride. A bude zase dobre a este krajsie,lebo clovek si potom viac vazi malickosti. Nerobi si starosti z drobnych problemov. A hlavne prijmy aj pomoc rodiny,neuzatvaraj sa do seba. Velmi ti prajem,nech najdes silu a zahodis strach.

dilino
9. mar 2023

Mám kamarátku ktora po rakovine prsníka žije už 15 rok je v pohode zatiaľ je to dobre Verím že to zvladneš najdôležitejšia je psychika.Ak sa potvrdi diagnoza čo dúfam a verím že nie.Ale aj ked už musíš bojovať ked sa potvrdi to najhoršie ale ver bude dobre.Odomňa máš veľke povzbdenie.MY ženy my zvladneme viac ako chlapi.Máš dcérku musíš tu pre nu a manžela byť.Moja kamarátka o ktorej píšem má zdravu dospelu dcéru a 2 mestalne postihnutých synov dospelých.Držim TI veľmi zo ❤🙏

norika30
9. mar 2023

@vivi291018 ahoj, presne tak,aj ja som mala zapisane birads 4 ale po odbere vzoriek nepotvrdili chvala Bohu.
Ja som mala minuly rok aj nador v mozgu, a mam aj iné zdravotné problemy ešte...
Nedavno som sa dopočula o Redox molekulách,neviem,či s tým má niektora z vás už skúsenosti, ak áno rada si o nich prečítam 🙂. Ja mám zatiaľ odskúšaný ich gél,ten je fantastický, naň nedám dopustit a idem otestovať aj vodu Asea,tak som zvedavá. Viem,že je to dlhodobý proces, ale človek už skúša všetko mozné aj nemožne.

vivi291018
autor
9. mar 2023

Veľmi pekne vam vsetkym dakujem, dodali ste mi nadej aj ked aspoň malú a za to Ďakujem, všetkým komentujucim prajem hlavne vela zdravia, nic nie je viac ako to Zdravie a veľa síl, ďakujem este raz

dilino
10. mar 2023

@vivi291018 nemáš začo napíš ako si nakoniec dopadla.Ako tu píšu prispievateľky že sa nemusi nakoniec ukazať ako zhubný možno to bude ale nezhubný.Držim zo ❤🙏Verím že všetko dopadne dobre.

evcsu
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tetkabetka
14. mar 2023

@vivi291018 Vivi, ako si dopadla? 🙏 Dúfam moc moc, že sa to nepotvrdilo.

vivi291018
autor
14. mar 2023

@tetkabetka este stale neviem, zajtra uz dufam budem vediet a dakujem pekne, urcite sem napisem aby aj ostatne vedeli 🙂

vivi291018
autor
15. mar 2023

Takze, dnes mi prisli vysledky z biopsie a je to bez malignych zmien, cize nezhubne, ale pani doktorka, ktora mi robila biopsiu, ma posiela na dalsiu biopsiu do mamma centra do Bystrice, koli tomu, ze sa jej to tkanivo nejak nezdalo, no pani patologicka mi povedala ze 5 vzoriek a ani jedna nemala ziadnu malignu zmenu, takze dufam, ze sa to nezmeni.

hedviga2
15. mar 2023

@vivi291018 paráda

eternity24
15. mar 2023

@vivi291018 teším sa s vami 💗

evaachesa
15. mar 2023

@vivi291018 teším sa s tebou, skvelé správy. 🤗🍀veľa zdravia ❤️

elizita
15. mar 2023

@vivi291018 uplne super, skvele spravy!

sonka333
15. mar 2023

@vivi291018 z celého srdca vám želám 💙✊aby všetko nakoniec dopadlo dobre ❤🥰a nech to je všetko v poriadku

ika11123
15. mar 2023

@vivi291018 🤞 držím palce aby výsledok bol ok ❣️

naja94
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
naja94
16. mar 2023

@vivi291018
Tak to je super, ale urcite si daj hrčku vybrať, až nasledna histologia bude 100% presna... drzim palce ✊️✊️✊️✊️

mariska1989
16. mar 2023

Nastav sa na úplne inú cestu v hlave poznám mladú babu ktorá bude mať 29 rokov a 2 roky dozadu začala bojovať tiež doma deti dve a muža no postavila sa pevne na zem a bojovala za to čo chce. Bude to ťažká cesta no si mladá tvoje telo je silné takže hlavne kľud a prajem všetko dobré

tetkabetka
16. mar 2023

@vivi291018 Mám obrovskú radosť! 🤩🍀♥️ Prajem ti veľa veľa veľa zdravia, teším sa s tebou! Ja som ešte na začiatku, 2 dni od odberu, mne dali na biopsii značku BI-RADS 4b. Chápem, aké muky si prežívala. Je mi strašne. 🙈😵‍💫

vivi291018
autor
17. mar 2023

@tetkabetka aj vam prajem vela zdravia a dufam, ze aj vy budete mat dobre vysledky a spadne vam kamen zo srdca 🙂

tetkabetka
3. apr 2023

@vivi291018 No som zase tam, kde som bola na začiatku. 😔 Vzorky síce nezhubné, ale marker na kontrolnej mamografii 4mm od ložiska. Takže je možné, že mi vzali vzorky mimo toho ložiska. Alebo vzali dobre, ale marker sa pohol, že sa to môže stať, keď to vnútri zakrváca. Takže vlastne neviem, či to je/nie je zhubné. O 2 týždne mám termín na onkológii a znova všetko dookola. 3 týždne nervov za mnou, a keď to už mohlo opadnúť, tak ďalšie týždne predo mnou. 😔 Ale tak stále lepšie, akoby to už teraz vyšlo zhubne.

vivi291018
autor
3. apr 2023

@tetkabetka no mam to isté momentalne, poslali ma rebiopsiu tak dufam ze to dobre dopadne a ze aj tu mi vyjde nezhubne, nechcem sa uz koli trapit lebo to je najhorsie to cakanie a trapenie sa, prajem Vam vela sil a hlavne vela dobrej nalady 🙂

tetkabetka
4. apr 2023

@vivi291018 Ďakujem, prajem Vám tiež veľa síl. 😘 Tú rebiopsiu už Vám robili? Či ešte Vás to čaká? Vraj sa to robí priamo pod mamografom?