Problémy s prsníkmi

27. jan 2022

Ahojte dievčatá potrebovala by som poradiť bola som na sono v jednom prsníku mám fibroadenom (teda asi nie sú si úplne istý) veľkosti 1,6 x 1 CM je nepravidelného tvaru rovnako tam mám aj malú cystu plus uzlinu v axila bilat 1,5 CM a aj v prsníku uzlinu veľkosti 8,5 MM a mám tam ešte nejakú leziu so známkou vaskularizacie. verím tomu, že veľa z vás tu máte s týmto skúsenosti treba sa báť? Ďakujem za každú odpoveď

simsalabim
27. jan 2022

Mam skusenost iba s cystami - tych mam vela a v kazdom prsniku. Najvacsia ma okolo 1,5cm. Zatial to iba sleduju.

ninusa221
27. jan 2022

Ahoj ja mam fibro bola som na biopsii a všetko je ok bude sa to len pozorovať dokonca sa mi to zmenšilo.

autor
27. jan 2022

@ninusa221 ďakujem za odpoveď a aký veľký si ho mala? Kto ťa odoslala na biopsiu a odporučili ti ju hneď alebo najskôr len sledovali?

ninusa221
27. jan 2022

Neviem presne kolko mam to v papieroch. Bola som na sone ( preventivka ) tam mi to zistili tak gynekologička povedala že o 4 mesiace mam ist do mama centra ( BB) na sono. To mi zistili v septembri a teraz som bola v januari na sone v tom mama centre a o tyžden na biopsii. Potom výsledky prišli ku gynekologičke za tyžden

autor
27. jan 2022

@ninusa221 oni ťa hneď poslali do mama centra?a výsledky si mala dobré?

ninusa221
27. jan 2022

No povedala ze ak ma to boli tak áno ale ak nie tak o 4 mesiace lebo že je dobre ked vidia či to rastie alebo nie preto som išla až v januari. Výsledky su v poriadku 🙂

mijunik
27. jan 2022

Ahoj, čo Ti povedal lekár, ktorý Ťa vyšetroval? Ja som bola v r. 2015 u mamológa, lebo som si nahmatala hrču. Hneď ako mi urobil UZV, pustil sa do biopsie, ani z toho lehátka som medzi vyšetreniami nezliezla. Niekedy sa útvary len sledujú, niekedy sa skúmajú. No radšej, ak sa máš trápiť obavami, popros o biopsiu, trebárs si ju aj zaplať, len aby si bola kľudná, že Ti nič nie je. 🙂

autor
22. feb 2022

Ahojte takže biopsiu mám za sebou výsledky v jednom prsníku mám fibroadenom a v druhom mi vyšlo fibroproliferativna choroba nikdy som sa s ničím takým nestretla vedeli by ste mi poradiť čo to je za chorobu?