Problémy s krvácaním - prírodná liečba

zuzz9
12. mar 2021

Ahojte, pekný deň.

Obraciam sa na vás o pomoc, vlastné skúsenosti, rady. Od minulého roka, cca júla, to znamená 9 mesiacov, krvácam. Nikdy som nemala pravidelný cyklus, stále bol riešený Duphastonom, ak mi menzes nedošiel pár týždňov, Agolutin a tak dokola. Nekrácam sústavne, nie každý deň, ale dni, kedy nekrvácam, tak špiním. Čiže stále musím chodiť poistená minimálne tenšou vložkou. Nejde o silné krvácanie, slabšie, niekedy stredné, avšak niekedy, keď predpokladám, že stena maternice zhrubne, tak raz za dva mesiace mám 2 dni úplne šialené, silné krvácanie, veľké krvné zrazeniny. Keď sa pravdepodobne vyčistím, ustane to, ale špinenie je stále. Robili mi hormonálny profil a údajne je to problém nízkeho progesterónu.
Lekár to chcel riešiť vnútromaternicovým telieskom, to však odmietam. Mám 38 rokov, bezdetná.

Moja otázka však znie, ak si tým niektorá z vás prešla, pomohla vám nejaká bylinná liečba? Produkty poznám z internetu rôzne, alchemilka, vitex, gynex, nosifol, a podobne, ale skôr mi ide o nejaké ich kombinácie, vlastné skúsenosti, čo vám pomohlo zastaviť krvácanie a nastaviť cyklus aspoň trochu do normálu.

Ďakujem pekne za každú radu.

olivia1425
12. mar 2021

@zuzz9 ahoj no ja to mam za sebou, vsetky vysledky ok
Vyskusala som vsetko mozne aj duphastonu cez bylinne kvapky, caje, harbalife, materska kasicka proste vsetko co sa dalo.
Zaver ... po roku a pol sa konecne na ultrazvuku ukazal polyp ktory predtym nevidel.
Takze zakrok a od vtedy mam pokoj 🙏
Drzim palce viem ake je to neprijemne a stresujuce

zuzz9
autor
12. mar 2021

@olivia1425 ahoj, myslela som, či by som nepodstúpila aj ja nejaký diagnostický kyret, alebo laparoskopiu, naozaj, ako píšeš, je to nepríjemné, stresujúce, neviem žiť plnohodnotný život napríklad aj v zmysle pohlavného styku s partnerom, pretože častokrát aj keď v ten deň napríklad "iba" špiním, po styku začnem krvácať a je to nepríjemné aj pre partnera.
Minulý rok som tiež stavila na materskú kašičku, nie je to lacná investícia, pokiaľ som ju užívala, ako tak ok, akonáhle osm prestala, tak som bola tam, kde predtým.
Teším sa s Tebou, že si po zákroku v poriadku 🙂

olivia1425
12. mar 2021

@zuzz9 vsetko to narusi uplne zivot a este je aj clovek v strese kedze nevie kde je problem
Ja som mala ten polyp hormonalny cize krvacal podla cyklu vascinou 10 dni medzi menzesom.. mne naozaj zabral az zakrok
A co tvoj lekar? Je ina moznost ako to teliesko ktore nechces? Neda sa to inak doplnit?

zuzz9
autor
12. mar 2021

@olivia1425 neviem, údajne, že by mi to teliesko mohlo pomôcť, ale keďže som nerodila ešte a snáď by som aj chcela v blízkej budúcnosti, vyhýbam sa tomu, ako veľmi sa dá. A ten polyp bol niekde na maternici?

kamajka
13. mar 2021

@zuzz9 mne nepomohlo nič, až HAK. Brala som ju asi 8 mesiacov potom mi to zase zahaprovalo tak som vysadila a dalo sa to do normálu samé. Ale rok som sa trápila a k lekárovi chodila ako na klavír. Mala som aj teliesko, to tiež nepomohlo, aj keď môj lekár tvrdil že 100% pomôže. Potom vymyslel vraj vybrať maternicu..iný frajer nuž... Držím palce nech sa dáš do poriadku čo najskôr.

zuzz9
autor
13. mar 2021

@kamajka čiže po 8. mesiacoch HAK je to v poriadku? Myslím, že máš ustálený cyklus?

iluviel
13. mar 2021

Vygooglite si termin "Hormonalna joga podla Dinah Rodrigues". Ak je naozaj vas problem v nizkom progesterone, toto vam pomoze. Mam osobnu skusenost ako mi toto cvicenie napravilo hormony az tak ze tu teraz dojcim ich 5-mesacny vysledok. Cvicila som obden (cize kazdy druhy den) asi 3 mesiace 🙂 Drzim palce!

kamajka
13. mar 2021

@zuzz9 áno, HAK som brala od 5/2019 do 1/2020. Odvtedy mám pravidelný cyklus 27-28 dňový a aj intenzita a dĺžka krvácania sa upravila.

olivia1425
13. mar 2021

@zuzz9 Uz si napamatam ci bol vnutri alebo na niekde tam 🤷‍♀️ skusila by som este konzultaciu s niekym pocut iny nazor

zuzz9
autor
16. mar 2021

@iluviel áno, dlhodobejšie sa zapodievam tou myšlienkou, hormonálnou jogou, lenže nejako som nemala vôľu začať, keďže si to vyžaduje trpezlivosť, našla som inštruktorku a chcem to rozhodne vyskúšať, keďže sú na to výborné ohlasy. Ďakujem 🙂
A blahoželám k bábätku ;)