Problémy s hormónmi ženských pohlavných orgánov a srdcové problémy

thehenrieta
18. jún 2023

Ahojte, už sú to 3 roky čo som porodila a mám problémy s hormónmi. Na výsledkoch v rôznych fázach cyklu aj mimo neho tu vidím nonstop vysokú hladinu Luteinizačného hormónu (LH) a normálnu hladinu (FSH) a nižšie hladiny progesterónu. PCOS vraj nemám.

Keďže vieme že vaječníky sa striedajú tak vám opíšem ako vyzerajú moje každé 2 mesiace.

Prvý deň v mesiaci mi začína cyklus a trvá nejaké 4 dni (zatiaľ je všetko v poriadku)
Po skončení mám nejaké 2 týžďne kľud a potom začnem krvácať mimo cyklu a s tým mi príde aj vysoký pulz (v kľude okolo 96-114, pritom môj normalny6je od 63-75) a ktorý sa prudko strieda s extrémne nízkym (35-55, normu v noci mám okolo 45-65) a je úplne jedno akú činnosť vykonávam. (Srdce, štítnu žľazu a všetko ostatné mám v poriadku, už mám všetko vyšetrené)
Toto krvácanie mi trvá do druhej menštruácie čiže toho prvého ďalší mesiac začne menzes, a po skončení tejto druhej menštruácie začnem opäť krvácať mimo cyklu ale teraz už celý mesiac až do tretej menštruácie... No a takto sa to opakuje 6x do roka..

Žienky prosím vás, viete mi niektorá z vás povedať čo s tým mám robiť? Na ten progesterón beriem Duphaston, ano prestanem po ňom krvácať ale pulz mi to nestabilizuje a vlastne mi je po ňom pocitovo ešte horšie, bolí ma z neho na hrudi a pichá ma až v hlave, nehovoriac že samotný pulz mi sposobuje neskutočné točenie hlavy že neudržím ani rovnováhu, a kvôli tej bolest skončím zakaždým na pohotovosti...

Ako mám riešiť tie hormóny? Mne je to krvácanie úplne jedno ako je jediné čo chcem je žiť bez bolesti a bez zdravotných problémov, som sama na 3 ročne dieťa a nemôžem si nájsť ani prácu kvôli týmto problémom 😭 (ps: môjho gyn. vôbec neriešte, to nemá zmysel už som ich vymenila asi 5)

Ďakujem za každú pomoc/radu 🙏

nevenka
18. jún 2023

@thehenrieta a stitnu zlazu Ti vysetroval endokrinolog a zobral Ti vsetky hormony? Aj protilatky? Ja by som sa snazila asi dostat do Lubochne. I ked. Bola som tam a primar mi raz na moje dlhe a nepravidelne cykly povedal, ze dajte si predpisat antikoncepciu 😬🙄. Lebo v tom danom dni som mala stitnu v poriadku. Teda tabulkovo nic nevycnievalo. Ale nemala som krvacanie ako Ty, ani taketo vykyvy, len cyklus od 36 do 40 dni.
A srdce - co Ti vysetrovali? Kardiolog?
Toto celkovo mi pride nenormalne, ako mozes mat vsetko v poriadku, ked Ti je takto zle...😔

thehenrieta
autor
18. jún 2023

@nevenka hormóny sú sviňa, trvá to už 3 roky takže ako som písala, vyšetrenia ostatných vecí mám porobené a všetko je v najlepšom poriadku, v Lubochni som bola. A na kardiologii mi robili EKG, ECHO a dali mi aj holter.. tie výkyvy pulzu sú úplne normálna vec keď ti odchádza nejaký orgán alebo máš nerovnováhu hormónov, ja len neviem čo s tým mám robiť.

Progesterón je na to aby ti udržal sliznicu maternice, ale neviem čo s tou vysokou hladinou LH.. zrejme tá mi sposobuje tieto problémy, nemyslím si že to je progesterónom pretože ten si viem doplniť a nieje je mi nijako lepšie okrem toho že prestanem iba krvácať.

Takže moja otázka znie ako znížiť hladinu LH?