Ahojte.
Chystám sa k lekárovi, ale zaujíma ma či niekto mal podobný problém. Som takmer 4 mesiace po pôrode. Dieťa dojčím, neberiem žiadne výživové doplnky. Bruško mám ako v 5. mesiaci. A začala som priberať. Aktuálne vážim viac ako pred pôrodom. Po 600nedelí na kontrole bolo všetko v poriadku. Môže to byť aj diastáza či to by mi gynekologička povedala? Mám pocit akoby som bola nafúknutá, zaliata vodou, ale že všade. Za posledný mesiac sa to extrémne zhoršilo. Cítim to na oblečení.
Ďakujem za skúsenosti
@antonia15 vydrz,9mesiacov si naberala,daj si minimálne toľko na zhodenie.Tiez som bývala po pôrodoch (3x) zavodnena.Zliezlo to zo mňa tak okolo pol roka po pôrode.Bez ohľadu na to ako intenzívne som stíhala cvičiť.Diastazu vieš sama zistiť, máloktorý gynekológ ti vôbec pozrie na brucho.Cvicit kľudne môžeš,najprv diastazu,potom až celé telo.Netrap sa,nedietuj drasticky,užívaj si bábo.Telo potrebuje čas a pohodu
@kubkovamama o chudnutie mi ani tak nejde skôr nechápem to priberanie...z tehotenstva nemám ani žiadne strie a teraz po pôrode sa mi z priberania spravili na stehnách... celulitída takisto...som z toho proste v šoku a necítim sa sama so sebou dobre
@antonia15 tak obrovská záťaž ako je tehotenstvo,pôrod a kojenie,vieš čo to spraví s telom,hlavne sa netráp,lebo to nebude večne.Mozes mať v sebe stále koktejl hormónov a po kojeni sa všetko upraví
@kubkovamama ďakujem dúfajme ;)
@antonia15 ahoj diastazou to brusko moze byt preto vypukle. Zistíš to keď si ľahnes na chrbát, zapneš brušné svaly a prstami skúsiš ci v strede brucha nemáš dieru... ja ju mam medzeru pri pupku najširšiu cca 1-2 cm.... na nete nájdeš návody ako zistiť ci ju máš. Ale celkovo priberanie s tým určite nesúvisí... inak niektoré diastazy sa aj operujú.. ale to už musí posúdiť dr.